Nonstop programozóverseny: február 23-ig lehet jelentkezni

MTI Sajtóadatbank, 2007. február 16. 10:43
Immár hetedik alkalommal rendezik meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem nemzetközi 24 órás programozó versenyét, május 4. és 6. között a BME informatika épületében - adták hírül a szervezők.
A versenyre február 23-ig lehet jelentkezni a www.challenge24.org című honlapon, ehhez a regisztrációs űrlap kitöltése és egy angol nyelvű önéletrajz elküldése szükséges.

Ezután a regisztrált csapatoknak ötórás online selejtezőn kell részt venniük március 3-án. A mezőnyből az előválogatón legjobban teljesítő 30 csapat kap meghívást a 24 órás döntőbe.

Az ötezer eurós (körülbelül 1 millió 260 ezer forint) összdíjazású nonstop versenyen részt vevő háromfős csapatoknak a külvilágtól teljesen elzárva, 24 óra leforgása alatt kell megoldaniuk több összefüggő programozási feladatot, amelyeket idén a korábbi versenyek nyertes csapatai állítanak össze.

Az előző évekhez hasonlóan a megmérettetés ez évben is a felkészültség, a kreativitás, az állóképesség és legfőképpen a hatékony csapatmunka próbája lesz.

Az internetes előválogatóra tavaly minden eddiginél több, 309 csapat jelentkezett. A résztvevők 24 országból érkeztek, az európai csapatokon kívül többek között az Egyesült Államokból, Iránból, Indiából, Kínából és Bangladesből is.

A szervezők remélik, hogy a májusi versenyen az új indulók mellett régi ismerősöket is üdvözölhetnek.
Kulcsszavak: verseny BME

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyénileg és csapatban is indulhatnak a fejlesztők a Huawei versenyén

AppsUp néven indított alkalmazásfejlesztő versenyt a Huawei Technologies. A verseny célja, hogy megtalálják a világ legjobb app fejlesztőit, és egyben lehetőséget biztosítsanak a fejlesztőknek, hogy alkalmazásaikat közzétegyék a Huawei saját mobilszolgáltatási rendszerében, a HMS-ben. A versenyt 5 régióban hirdetik meg, és minden régióban 5 kategóriában – legjobb app, legjobb játék, legjobb közösségi alkalmazás, legnépszerűbb, valamint különleges értékkel bíró app – díjazzák a legjobbakat. 

2020. július 6. 19:11

1,5 milliárd jogdíj: a legtöbbet magyar előadók kapják

1,5 milliárd forint jogdíjat fizet ki több mint hatvanötezer magyar és külföldi zenész számára az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI). Ez az összeg csaknem 25%-kal meghaladja a tavalyit. A 2019. évi, most lezárt zenei jogdíjfelosztás magában foglalja a rádiós-, televíziós sugárzási (játszási) és a háttérzenei jogdíjakat, a külföldi jogkezelőktől beszedett jogdíjakat, valamint a meghosszabbított védelmi idejű hangfelvételek előadóit illető kiegészítő díjakat. A legtöbb jogdíjat magyar zenészek kapják. A kifizetési lista dobogóján három magyar művész áll, a második helyezett egy női előadó. 

2020. július 6. 17:32

Veszélyes árverseny a fuvarozásban

Már tavaly év végén tapasztalható volt az a tendencia, hogy az olcsóbb áron fuvarozó, sokszor szabálytalanságok sorát vállaló román kamionosok kiszorítják a hazai cégeket a magyar piacról. Az árverseny azonban a koronavírus-járvány időszakában még inkább kiéleződött. A NiT Hungary adatai szerint az összes magyar fuvarmennyiség 25-30 százalékát viszik el a román cégek, megrendelőik pedig zömmel multinacionális vállalatok, akik így a magyar fuvarozó vállalkozásokat a létüket is veszélyeztető árversenybe kényszerítik.

2020. július 6. 15:56

Új LEGO MINDSTORMS Robot feltaláló készlet

A LEGO Csoport 7 év óta most először mutatott be új LEGO MINDSTORMS készletet. Az új LEGO MINDSTORMS Robot feltaláló 5 az 1-ben szett egy új mókás és kreatív programozói világot teremt, rengeteg kódolási és játékos tanulási lehetőséggel a fiatal feltalálók és építők számára.

2020. július 6. 14:38

Az ABB vízhűtéses, nagyfeszültségű motorjai nagy teljesítménysűrűséget kínálnak

Az új AXW 315 és 400 IEC vízhűtéses motorok átlagosan 40%-kal nagyobb teljesítményt adnak le, mint a hagyományos ventilátorhűtésű típusok. Mivel az állandó hűtés meghosszabbítja a szigetelés és a csapágyak élettartamát, a motor futásideje is hosszabb lesz.

2020. július 6. 13:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás