Flashmemóriás laptopot tervez az Apple?

Milkovits Gábor, 2007. március 10. 08:25
Egy szavahihető elemző bennfentes információkra hivatkozva azt állítja, hogy az Apple hamarosan tisztán flashmemóriás, kisméretű laptopokat hoz forgalomba.
Minderről az a Shaw Wu nyilatkozott a Reutersnek, aki az elsők között jósolta meg az iPhone bevezetését. Wu nem nevezte meg hírforrásait, akiktől arról értesült, hogy az Apple gyakorlatilag majdnem készen áll, és már az idei második félévben forgalomba tudná hozni a terméket, amennyiben a leendő beszállító flash-gyártókkal sikerülne megegyezni. Az Apple eddigi szokásához híven természetesen nem kommentálta a hírt, és így valószínűleg a laptop piaci premierje előtt nem is tudunk meg róla semmi biztosat. Egy flash-alapú laptop forgalmazása egyébként meglehetősen logikus lépésnek tűnik a cég részéről, ráadásul az Apple-re kifejezetten jellemző, hogy igyekszik mindig a legújabb technológiát beépíteni termékeibe.

A flashmemória-gyártók közül a Samsung mutatott be először a merevlemezes meghajtók helyére beépíthető SSD („Solid State Disk”) flash háttértárat, és szintén ők voltak az elsők, akik ilyennel látták el (Q30-as) noteszgépüket. Azóta más cégek is jelentkeztek ilyen termékekkel, illetve a noteszgépek 2,5”-es merevlemezei helyére beférő eszköz eredeti 32 GB-os kapacitását is sikerült megduplázni.

Notebook/ Táblagép ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fejlett audovizuális lehetőségek és lenyűgöző hardver egy kompakt, stílusos csomagban

A HONOR bejelentette, hogy itthon is kapható a HONOR Pad 9, a vállalat legújabb tabletje. Lenyűgöző, 2,5K-s HONOR FullView kijelzővel és 120Hz-es képfrissítési rátával; nyolchangszórós, a HONOR Histen hangolási technológiát alkalmazó audiorendszerrel és erőteljes Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1 chipszettel egy impozáns, mégis kompakt eszközhöz juthatnak a felhasználók.

2024. február 26. 20:24

A HONOR átfogó, mesterséges intelligencia-alapú stratégiát vitt az idei MWC-re

A HONOR Barcelonában mutatta be új, átfogó stratégiáját, amely a mesterséges intelligencia hajtotta, az operációs rendszereken túlmutató élményekre, és a szándék alapú felhasználó kezelőfelületekre épül. Nemzetközi partnereivel együttműködve több okoseszköz érkezését is bejelentette: a HONOR Magic6 Pro érkezése mellett a HONOR MagicBook Pro 16 AI PC-t is, ami platformszintű AI-jal felszerelve kínál emberközpontú élményeket.

2024. február 26. 16:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07