Flashmemóriás laptopot tervez az Apple?

Milkovits Gábor, 2007. március 10. 08:25
Egy szavahihető elemző bennfentes információkra hivatkozva azt állítja, hogy az Apple hamarosan tisztán flashmemóriás, kisméretű laptopokat hoz forgalomba.
Minderről az a Shaw Wu nyilatkozott a Reutersnek, aki az elsők között jósolta meg az iPhone bevezetését. Wu nem nevezte meg hírforrásait, akiktől arról értesült, hogy az Apple gyakorlatilag majdnem készen áll, és már az idei második félévben forgalomba tudná hozni a terméket, amennyiben a leendő beszállító flash-gyártókkal sikerülne megegyezni. Az Apple eddigi szokásához híven természetesen nem kommentálta a hírt, és így valószínűleg a laptop piaci premierje előtt nem is tudunk meg róla semmi biztosat. Egy flash-alapú laptop forgalmazása egyébként meglehetősen logikus lépésnek tűnik a cég részéről, ráadásul az Apple-re kifejezetten jellemző, hogy igyekszik mindig a legújabb technológiát beépíteni termékeibe.

A flashmemória-gyártók közül a Samsung mutatott be először a merevlemezes meghajtók helyére beépíthető SSD („Solid State Disk”) flash háttértárat, és szintén ők voltak az elsők, akik ilyennel látták el (Q30-as) noteszgépüket. Azóta más cégek is jelentkeztek ilyen termékekkel, illetve a noteszgépek 2,5”-es merevlemezei helyére beférő eszköz eredeti 32 GB-os kapacitását is sikerült megduplázni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46