ATEN HDMI kapcsolók házi mozi rendszerekhez

forrás Prim Online, 2007. április 23. 08:15
ATEN négyportos VS481 HDMI kapcsolójával bővítette video eszközeinek kínálatát. A házi mozi rendszerekhez készült megoldás segítségével a felhasználók megoszthatják HDMI-s kijelzőiket akár négy HDMI jelforrás között is, mint a HD DVD lejátszók, műholdas rendszerek, digitális kamkoderek vagy játékkonzolok.
A HDMI (High Definition Multimedia Interface) a legújabb digitális interfész digitális audio és video tartalmakhoz. A HDMI egy kábelen belül továbbítja az audio és video jeleket, és egyben adatvédelmet is biztosít. Tekintettel ezen az előnyökre, a HDMI csatlakozóval rendelkező jelforrások száma folyamatosan növekszik. Ennek ellenére a legtöbb kijelzőre az jellemző, mint a HDTV kompatibilis plazma képernyőkre is, hogy csupán egy HDMI bemenettel rendelkeznek. Így a felhasználók kénytelenek folyamatosan váltogatni a különböző eszközöket. Az ATEN VS481 eszköze megoldja a problémát, hiszen négy különböző HDMI eszköz jelforrását tudja eljuttatni egyetlen HDMI kijelzőhöz.

A VS481 segítségével kényelmesen, egy IR távirányító vagy az elülső panelen található gombok segítségével választhatja ki a felhasználó a kívánt eszközt. A felhasználóbarát kialakításnak köszönhetően az egyik HDMI bemeneti port az elülső panelen helyezkedik el, mely könnyen hozzáférhetővé teszi olyan eszközök számára, mint a digitális kamkorderek, így a csatlakoztatáshoz nem kell a HDMI csatlakozót folyton forgatni. Továbbá a HDMI switch LED-ekkel is rendelkezik, így jelzi az éppen aktív jelforrást. A Plug-and-Play funkciónak köszönhetően a VS481 telepítése nagyon gyors és egyszerű, nem igényel szoftveres telepítést sem. Tökéletes videofelbontást biztosít, 480p, 720p, 1080i és 1080p HDTV felbontást és VGA, SVGA, SXGA (1280x1024), valamint UXGA (1600x1200) felbontást tesz lehetővé.

Az ATEN négy portos VS481 HDMI switche már megvásárolható. Az ajánlott fogyasztói ára nettó 129 Euro.

Hálózat ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az MVM NET és a CETIN közösen tesztelte az 5G-t

Az MVM NET Zrt. és a CETIN Hungary Zrt. városi környezetben és agrárgazdaságban tesztelte, hogyan lehet gazdaságosan 5G hálózatot kiépíteni és működtetni olyan helyszíneken, ahol ezt az 5G alapú alkalmazások elterjedése, illetve az adatforgalom növekedése szükségessé teszi. A független, integrált infrastruktúra-szolgáltatók a teszt tapasztalatai alapján megállapították: fenntarthatósági és gazdaságossági szempontok miatt sok esetben a hálózatot célszerű egyetlen szolgáltatónak kiépíteni és üzemeltetni, majd azon több operátor számára szolgáltatást nyújtani.

2023. március 22. 17:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48