A 4D SOFT Kft. egy 4 millió eurós tudományos EU-projektben

MTI Sajtóadatbank, 2007. november 20. 08:15

A 4D SOFT Számítástechnikai Kft. is részt vesz egy uniós Grid-alapú informatikai projektben: a program futamideje 24 hónap, költségvetése 4 millió euró, amelyből 3,4 millió eurót az unió ad, a többit pedig a résztvevő szervezetek.

A kft. közleménye szerint a D4Science fő célja egy egész Európára kiterjedő digitális könyvtár létrehozása. A könyvtár feladata az ökoszisztéma változásaival összefüggő ágazatok fejlődésének és növekedésének átfogó koordinálása. A projekt 11 intézmény és vállalat együttműködésével indul 2008. január 1-jén.

A D4Science célja, hogy az új páneurópai tudományos közösségi szintet hozzon létre, ahol a közösség tudósainak ezrei használhatják az e-infrastruktúra alapjaira épülő virtuális kutatási környezetet. A különböző területeken tevékenykedő szakemberek így megoszthatják kutatási eredményeiket, s hozzáférhetnek a rendszerben megosztott információkhoz. Ennek következtében egy-egy konkrét kérdéskör kapcsán több tudományterületet átfogó együttműködések jönnek létre. A döntési folyamatban pedig részt vesznek a környezetvédők, a bolygókutatók, az erdészek, a várostervezők, a halászattal, mezőgazdasággal, trágyázással foglalkozó szervezetek és tudományos körök is.

A tudományos együttműködés hozadékaként javulhat Európa munkahely-teremtési és növekedési potenciálja. Emellett jobban értékelhetővé válhat a kutatásokra fordított közkiadásoknak a hitelből finanszírozott magánbefektetésekre és versenyképességre gyakorolt hatása - tartalmazza a közlemény.

A 4D SOFT Kft. a projekt végrehajtása során az alkalmazással kapcsolatos tesztelési stratégiát alakítja ki, valamint megtervezi és részben végrehajtja a rendszertesztelési feladatokat. A projektben több európai egyetem és állami szervezet is részt vesz. A magyar cég 15 éve fejleszt integrált üzleti alkalmazásokat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50