Carnation-NetAcademia együttműködés

forrás Prim Online, 2007. november 28. 16:43

A Carnation a .Net platform mellett is letette voksát, így a PHP és Java kompetencia megőrzése mellett egyre több erőforrást allokál az új területre. Fejlesztői képzéshez, valamint a vonatkozó Microsoft minősítések megszerzéséhez a NetAcademia Oktatóközpontot választotta partneréül, de a két cég a továbbiakban hosszú távú együttműködést tervez.

A Carnation tízéves webfejlesztői múlttal rendelkezik. A kezdetekben Linux-PHP alapon fejlesztő cég az elmúlt években egyre több ügyfélnél tapasztalta a .Net-es alapú megoldások iránti igényt. Ennek eredményeként kötött szerződést a Sitecore-al, a világ egyik vezető .Net CMS keretrendszer fejlesztőjével a megoldás magyarországi forgalmazására. „A nagyvállalati igények miatt erősítjük .Net kompteneciánkat, ami a Sitecore forgalmazása és bevezetése mellett fejlesztő csapatunk bővítését és képzését is szükségessé tette” – mondta Varga Tamás, a Carnation fejlesztési igazgatója.

A munkatársak továbbképzéséhez a Carnation Magyarország egyik vezető oktatóközpontját, a NetAcademiát választotta.

”A webfejlesztő cégek dinamikusan növekvő piacról mondanak le, ha nem foglalkoznak a .Net alapú technológiákkal. A vállalatok webes megjelenésük tervezése során ugyanis olyan funkciókra vágynak, melyek feltételezik a belső rendszereikkel történő biztonságos és hatékony információáramlást, valamint a Microsoft technológiákkal való kompatibilitást. A .Net technológia többek között ezekre az igényekre kínál megoldást” – osztotta meg tapasztalatait Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont ügyvezetője. A NetAcademia közel 9 éve foglalkozik Microsoft alapú technológiákkal. „Folyamatosan törekszünk arra, hogy hallgatóink akár a legkorszerűbb lehetőségekkel is megismerkedhessenek, így oktatóközpontunk elsőként indított NET 3.5 képzést. Ennek köszönhetően a Carnation a legkorszerűbb .Net megoldásokat tudja bevetni ügyfeleinél” – tette hozzá Szántó Zoltán, a NetAcademia kereskedelmi igazgatója.

A Carnation és a NetAcademia további együttműködéseként közös tendereken indulnak, ahol a Carnation biztosítja a designt, a fejlesztést és a projektmenedzsmentet, míg a NetAcademia külső szakértőként vesz részt a projekteken.

Kulcsszavak: Carnation NetAcademia

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A kiberbiztonság üzleti felelősség, nem csupán informatikai feladat

Téves az az elképzelés, hogy a mai technológiai környezetben – gondoljunk csak a mesterséges intelligencia ugrásszerű fejlődésére – bármilyen vállalati érték biztonságban van az optimális kibervédelmi feltételek megteremtése nélkül. Míg korábban ennek kiépítése vagy elhanyagolása kizárólag a vezetők kezében volt, ez most megváltozik. Négy és fél évvel a hatástalannak bizonyuló NIS irányelvet követően az Európai Unió 2022-ben elfogadta és kihirdette a szélesebb kört érintő NIS2 irányelvet. Bár a kibertan törvény hatályba lépésének dátuma október 18-a, de az érintetteknek már most el kell kezdeniük a felkészülést, hogy a kijelölt határidőre képesek legyenek megfelelni az elvárásoknak.

2024. február 29. 11:33

A Provim lett a hazai fődíjas a Schneider Electric fenntarthatósági versenyén

Második alkalommal hirdette meg Magyarországon a partnerei fenntarthatósági törekvéseit és eredményeit elismerő Sustainability Impact Award for Partners (SIAP) pályázatát a Schneider Electric. Az idei díjátadón három vállalkozás vehetett át elismerést, a fődíjat a KÉSZ Csoporthoz tartozó Provim Kft. nyerte el, így hazánkból ők vesznek részt a megmérettetés európai fordulójában. 

2024. február 29. 10:05

Új korszak jön az 5.5G, a mesterséges intelligencia és a felhő alapú megoldások integrálásával

A küszöbön álló 5.5G-korszak jegyében mutatta be legújabb innovációit és megoldásait a Huawei Technologies az idei Mobil Világkongresszuson. A vállalat várakozásai szerint az 5.5G technológia kereskedelmi forgalmazása már idén elkezdődik, amely lehetővé teszi új alkalmazási területek kiaknázását. A közelgő új, 10 Gigabites mobilszélessáv korszakában a szolgáltatóknak a kiváló minőségű hálózatépítésre kell törekedniük, hogy ki tudják használni az 5.5G technológia nyújtotta új lehetőségeket. A Huawei partnereivel együtt világszerte már több mint 20 városban működött közre 5.5G hálózatok kereskedelmi telepítésében és tesztelésében.

2024. február 28. 20:26

Ezt a 10 elektromos autót övezi a legnagyobb figyelem 2024-ben

Az elektromos autók a vállalkozások körében is egyre népszerűbbek, egy friss felmérés szerint a hazai cégvezetők közel fele cserélné járműflottáját elektromosra három éven belül. Ezek az új típusú járművek számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos benzines vagy dízelüzemű autókkal szemben, a közvetlen gazdasági érvektől kezdve a környezeti fenntarthatóságon át a technológiai lehetőségekig. Mindezek mellett a vállalkozások most jelentős állami támogatást is kaphatnak tisztán elektromos autók beszerzésére. Az ALD AUTOMOTIVE | LEASEPLAN most összegyűjtötte azokat a modelleket, amelyeket a legnagyobb figyelem övezi idén hazánkban.

2024. február 28. 19:01

A WiFi 7 jelentősen javítja majd a vezeték nélküli vállalati hálózatok teljesítményét

A vezeték nélküli technológiák és szabványok gyors fejlődése új lehetőségeket teremt a vállalati WiFi hálózatok teljesítményének, megbízhatóságának és lefedettségének növelésére. Ugyanakkor azt tapasztaljuk, hogy az új szabványok gyakran anélkül váltják egymást, hogy valóban lenne idejük megvetni a lábukat a piacon.

2024. február 28. 17:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30