Multimédiás külső merevlemez Scart-csatlakozóval

Genda Csongor Zoltán, 2008. február 5. 21:00

A Philips után most egy másik gyártó is bemutatta multimédiaképességekkel felruházott külső merevlemezét, ezt szintén számos kimenettel látták el, többek között tévére is lehet csatlakoztatni a terméket.

A NovitA elektronikai cég a CeBIT-en akarja a nyilvánosság előtt is megmutatni a Video S35-öt, amely multimédiás képességeinek köszönhetően pótolja a hagyományos DivX-es asztali lejátszókat. Az eszköz számítógéppel USB 2.0-s porton keresztül szinkronizál, a Composite, SCART, valamint S/PDIF bemetek révén pedig nem csupán televízióra, hanem az otthoni hi-fi hangberendezésre is csatlakoztatni lehet. A külső HDD támogatja az MPEG-1, MPEG-2, DivX, valamint Xvid videóformátumokon kívül az MP3 és WAV audióállományokat, továbbá megbirkózik a JPG képfájlokkal is. Az adathordozó tárolókapacitása 500 GByte, és támogatja az a PAL és NTSC normákat. A különböző csatlakozókábeleken kívül egy távirányítót is mellékel a termékhez a gyártó.

A Video S35-öt a CeBIT-es bemutató után röviddel forgalomba hozza a NovitA, melyért 170 eurót (44 000 Ft) kell fizetniük a vásárlóknak.

Kulcsszavak: multimédia adattárolás

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A virtuális valóság és a digitális ikrek is helyet kap a lakóautók tervezésében

A felhalmozott szaktudás mellett a legújabb tervezőmegoldásokat is felhasználja új modelljeinek fejlesztése során a Hymer lakóautógyártó. A prototípusgyártásban a digitális ikerpár kap szerepet, a fejlesztési folyamat egy része pedig a virtuális térbe helyeződik át a Siemens segítségével.

2022. október 4. 09:57

Miért éri meg NVMe SSD-re váltaniuk a vállalatoknak és a tartalomgyártóknak?

A digitális átállással világszerte exponenciálisan nő a használatban lévő technológiai eszközök száma és az online tevékenység mértéke, különösen a felhőben. Ezzel a növekedéssel párhuzamosan erősödik a digitális szolgáltatások iránti kereslet, valamint az igény a nagyobb adatfeldolgozási teljesítményre és a fejlettebb adattárolási protokollokra, hiszen a kezelt adatmennyiség bővülése fokozódó nyomást gyakorol az üzleti környezetre. 

2022. október 3. 15:01

A Dell Technologies és a VMware korszakalkotó megoldásokat vezet be

A Dell Technologies a VMware-rel közösen kifejlesztett új megoldásokat mutatott be, amelyek nagyobb fokú automatizálást és hatékonyságot biztosítanak a többfelhős és edge stratégiákat alkalmazó cégeknek. 

2022. október 2. 10:05

Kiberbűnözési toplista és útmutató rosszindulatú hackerek ellen

Az elmúlt napok hacker támadásai is bizonyították, hogy a kiberbűnözők a számítógépet fegyverként használják, amivel komoly károkat képesek okozni. A kiberbiztonsági szolgáltatásokat nyújtó, iparágvezető BlueVoyant szerint az internetes bűnözés öt legelterjedtebb típusa 2022-ben az adathalászat, a weboldal-hamisítás, a zsarolóvírusos támadás, a rosszindulatú szoftverek bevetése és az IoT hacking, vagyis a dolgok internetének feltörése. A vállalat nevében Csendes Balázs, a BlueVoyant kelet-közép-európai, valamint a közel-keleti térségekért felelős értékesítési igazgatója ad tanácsokat a hatékony védekezéshez.

2022. október 1. 14:35

Az ABB új kiberbiztonsági megoldást vezetett be

Az ABB bevezette az ABB Ability Cyber Security Workplace (CSWP) megoldását, mely úgy fokozza a kritikus ipari infrastruktúra védelmét, hogy az ABB-től és a harmadik féltől származó biztonsági megoldásokat egyetlen egyszerű, átfogó digitális platformba vonja össze. Azzal, hogy a kiberbiztonsági információk hozzáférhetőbbé és könnyebben kezelhetővé válnak, a mérnökök és az operátorok gyorsabban felismerhetik és orvosolhatják a problémákat, csökkentve ezzel a különböző kockázatoknak való kitettséget.

2022. szeptember 28. 13:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38