Bezárja TomorrowNow leányvállalatát az SAP

Milkovits Gábor, 2008. július 22. 20:41

A vállalati szoftverek terén piacvezető, németországi székhelyű SAP bezárja 2005-ben vásárolt TomorrowNow leányvállalatát, amely az üzletmenetére káros hatású, hosszadalmas jogi csatározást okozott a cég és a rivális Oracle között.

Az SAP még tavaly júliusban beismerte, hogy TomorrowNow nevű amerikai leányvállalata tisztességtelen úton jutott hozzá a rivális Oracle szellemi tulajdonát képező egyes alkalmazásokhoz. Az ügy azonban ezzel nem zárult le, ugyanis az SAP álláspontja szerint a TomorrowNow javarészt legitim céllal, az ügyfelek jobb kiszolgálása érdekében töltött le szoftvereket, habár egyes letöltések valóban helytelen módon történtek. Emellett azt is váltig állították, hogy az így letöltött tartalmakhoz az SAP nem fért hozzá, mivel tűzfalak védték őket. Az Oracle álláspontja viszont az volt, hogy az SAP egészen a nagy volumenű kémkedésig elment tisztességtelen üzleti gyakorlatában, és fel is használta az ily módon szerzett tartalmakat. Az anomáliára úgy kerülhetett sor, hogy a TomorrowNow hagyományosan Oracle PeopleSoft és J.D. Edwards vállalati szoftverekhez kínál külső terméktámogatást és kapcsolódó szolgáltatásokat.

Az SAP mostani döntése akár az Oracle felé tett gesztusként is értelmezhető a nyílt ellenségeskedés beszüntetése érdekében, ami egyébként egyik vállalatnak sem tett jót. Mark White, a TomorrowNow vezetője a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy a teljes felszámolást megelőzően az SAP-vel együtt segítik több mint 225 vállalati ügyfelük más terméktámogató szoftverszolgáltatókhoz történő elszerződését, legyen szó akár magáról az Oracle-ről is.

Kulcsszavak: SAP +céginfo Oracle

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB 2022. IV. negyedévi eredményei

„2022 újabb sikeres év volt az ABB számára; folytattuk az üzleti portfóliónk további optimalizálását, és a tervezettnél korábban elértük árréscélunkat. Erőfeszítéseinknek köszönhetően az ABB még ellenállóbbá vált. A jelenlegi piaci bizonytalanságtól függetlenül 2023-ban is meg akarjuk mutatni, hogy képesek vagyunk folyamatosan, legalább 15%-os üzemi EBITA árrést elérni." – mondta Björn Rosengren, vezérigazgató.

2023. február 4. 16:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46