Megjelent a Microsoft SQL Server 2008

forrás Prim Online, 2008. augusztus 7. 14:01

A Microsoft bejelentette a Microsoft SQL Server 2008 adatbázis-kezelő végleges (RTM – Release To Manufacturing) változatának megjelenését. Az SQL Server új verziója számos fontos újítást tartalmaz, mint pl. a szabályalapú kiszolgáló felügyelet (policy-based management), az auditálás kiterjesztése, a nagyméretű adattárházak támogatása, a térinformatikai képességek, valamint fejlett elemzési és jelentéskészítési lehetőségek.

Az ügyfelek és partnerek az SQL Server 2008 tesztváltozatait (Community Technology Preview - CTP) több mint 450 000 példányban töltötték le. Több mint 75 nagyméretű alkalmazás már ezen a változaton fut élesben és közel 1000 szoftverfejlesztő partner 1350 alkalmazását fejlesztik éppen az SQL Server 2008-ra. Ez is mutatja, hogy az ügyfelek és partnerek mennyire érdeklődnek az új funkciók és lehetőségek iránt.

“Az SQL Server 2008 iránt Magyarországon is nagy az érdeklődés. 2008 tavaszán közel 800 résztvevő - fejlesztők és rendszergazdák - előtt mutattuk be egy kétszekciós konferencia keretében a legfontosabb újdonságokat” – mondta el Nagy Levente, a termék hazai termékmenedzsere. “A szoftverfejlesztő cégeknek meghirdetett tréningeken több szoftvercég is elsajátította az alapokat, hogy alkalmazásaikat felkészítsék az SQL Server 2008-cal való munkára.”

Az SQL Server központi eleme a Microsoft alkalmazásplatformjának, amihez tartozó termékekkel az ügyfelek dinamikus üzleti alkalmazásokat építhetnek. Az SQL Server 2008 hét különböző, az eltérő igényeknek megfelelően testre szabott változatban érhető el. Az egyes változatokról a következő címen érhető el bővebb információ.

Kulcsszavak: Microsoft szerverszoft

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A válságban tovább erősödik a digitális kommunikáció, de a kilábalás lassú lesz

Az IAB Hungary rendszeresen szervez különféle eseményeket a tagjai számára, amelyek egy-egy kiemelt trenddel, fontos piaci jelenséggel foglalkoznak. A június 3-i IAB Café a digitális reklámköltés alakulását vizsgálta, különös tekintettel a koronavírus hatásaira. A szakmai szervezet egy friss kutatást is bemutatott az eseményen.

2020. június 5. 09:21

Május végén startolt a Publicis Groupe AI vezérelt platformja Magyarországon

Egyedülálló módon egyesíti a szaktudást a technológiával a Publicis Groupe mesterséges intelligencia alapú platformja, a Marcel, ami lehetővé teszi, hogy a szervezet 83 000 nemzetközi munkatársa egyetlen közös talent-poolként működjön, és minden projektre az arra legalkalmasabb szakemberekből álló csapat állhasson össze. A világ harmadik legnagyobb marketingkommunikációs cége a koronavírus-járvány miatt a tervezettnél korábban, április végén indította el új innovációját először az Egyesült Államokban, hogy ebben a kritikus időszakban egyedülálló és a lehető legmagasabb szintű támogatást biztosítsa ügyfeleinek. Május végétől pedig a cégcsoport minden országában, így Magyarországon is elkezdődött a bevezetés.

2020. június 4. 12:03

Mi vár a mobiltelefon kiegészítők piacára idén?

Optimista elemzők 10, pesszimistábbak akár 20-30 százalékos forgalom-visszaesést is jósolnak a koronavírus járvány miatt a globális mobilpiacon. Együttmozgó iparágként logikusan a mobiltelefon kiegészítők piacára is hasonló csökkenés vár, ám az átalakuló munkavégzés és a vásárlói attitűdben végbemenő változások miatt egyes termékkategóriák akár pozitív előjellel is kijöhetnek a helyzetből. 

2020. június 4. 10:52

Égető problémára ad megoldást a Kulcs-Soft új szolgáltatása

A KKV-k aktuális kihívásait szem előtt tartva, Magyarországon egyedülálló, egyben hiánypótló szolgáltatást indít a Kulcs-Soft. A szoftverfejlesztő cég vállalása, hogy a vállalkozások számára biztosít mindent, ami informatika: rendszergazdai szolgáltatást, informatikai biztonságot és számítástechnikai eszközöket és ügyviteli szoftvereket egy kézből. Nagyvállalati szintű szolgáltatások elérhetőek lesznek a kisvállalkozások számára.

2020. június 3. 19:13

Mit tudnak rólunk az okosautók?

Az autóipar technológiai fejlődésével egyre többen használnak internetre kapcsolt autókat a világ minden táján, a statisztikák szerint 2023-ra 76 millió új okosautó lesz forgalomban. Ezek a járművek rengeteg hasznos adatot gyűjtenek saját műszaki állapotukról és a sofőrök vezetési szokásairól, amelyeket a gyártók például későbbi termékfejlesztésekhez használnak fel, hogy kényelmesebbek, fenntarthatóbbak és biztonságosabbak legyenek az autók, illetve a közlekedés. Az adatok egy része azonban személyes információ is egyben, amivel az autóhasználók sokszor nincsenek is tisztában. Vajon tudjuk, hogy pontosan milyen információkat rögzítenek az okosautók és mi történik aztán ezekkel? Többek között ezeket a kérdéseket járja körül a GDPR bevezetésének második évfordulója kapcsán a flottakezelésben piacvezető LeasePlan, amely legújabb Mobility Monitor felmérésében a kapcsolódó aggodalmakkal is foglalkozik.

2020. június 3. 17:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás