IT Factory: hálózatbiztonsági és .NET oktatás újszerűen

Kovács Attila, 2008. szeptember 30. 17:01

Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont ügyvezetője ma sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a magasan képzett informatikusok hiányából fakadó munkaerő-piaci probléma enyhítésére november elején ezer informatikai szakember képzésébe kezdenek.

A cég IT Factory néven egyéni módszert dolgozott ki a tömeges, mégis minőségi oktatás megvalósítására. Fóti utalt rá: miközben alacsonyan képzett informatikusokból túlkínálat mutatkozik, az egyes felmérések szerint jól képzett szakemberekből többezres hiány van (egyes források 6 ezret említenek, ez kb. 6%-nak felel meg).

„Gyakorlatilag nem lehet a munkaerőpiacon a .NET-re fejlesztőt találni, s lepkehálóval kell fogni a képzett hálózatbiztonsági szakembereket - mondta Fóti Marcell. Hozzátette: „Olyan oktatási formát kellett találnunk, amellyel úgy oldható meg akár ezer hallgató képzése, hogy a mennyiség nem megy a minőség rovására. Emellett szerettük volna áttörni azokat a gátakat, melyeket a budapesti központú mérnökoktatás emel a vidékiek elé. A tantermi órákat interneten keresztül élőben közvetítjük, míg a gyakorlás virtuális gépeken történik, így a képzés bárhonnan végezhető. A „chatmestereken” keresztül az online hallgatók ugyanúgy kérdezhetnek, vagy kérhetnek segítséget, mint tantermi társaik.”.

A 12 hetes képzéseken a hallgatók biztonsági fejtörők, illetve innovatív alkalmazások létrehozásán keresztül fejleszthetik tudásukat, ezt követően pedig díjmentesen nemzetközi MCP (Microsoft Certified Professional) minősítést szerezhetnek. Az IT Factory hallgatói számára biztosított virtuális gépeken díjmentesen érhető el az a több százezer forint értékű szoftver- és hardverkörnyezet, amely a gyakorlatorientált képzését biztosítja. Az oktatás technológiai feltételeit a Hungary Networknél elhelyezett 6 terabájt tárolókapacitással rendelkező virtuális kiszolgálófarm biztosítja.

További információk:

  • a hálózatbiztonsági képzés (kezdés: 2008. november 11.) tematikája: internet alapjai, internet echnológiák biztonsági kérdései, biztonsági fejtörők megoldása;
  • a Microsoft .NET keretrendszer alapú programozás (kezdés: 2009. január 25.) képzési tematikája: hatékony programozási módszerek, innovatív alkalmazási feladat (3D fejkövetés, alternatív multimédia lejátszó nyelvtanuláshoz, egyszerű neuronhálózat, GPS navigáció) megoldása;
  • az egyes online kurzusok díja, napi nyolcórás képzéssel, 12 héten át, 99 ezer Ft.

További információ

Kulcsszavak: .Net NetAcademia oktatás

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50