HDTV és a monitor egyben az LG-től

Kiss Ádám Zoltán, 2008. október 11. 19:07

Az LG bemutatta új kompromisszumos televízió-monitor kombinációit, a 19, 20 és 22 inches szélesvásznú változatokban elérhető prémium M94D sorozat a nagyfelbontású digitális televíziózás élményét kínálja, emellett ugyanilyen ideálisan használható számítógépekhez is.

A tapasztalatok szerint egyre nagyobb igény van minőségi televíziók iránt, melyeket a hálószobában, dolgozószobában vagy az irodában használnak a vásárlók. Ezek pontosan azok a helyek, ahol jellemzően számítógép is található. Az LG M94D sorozata egyszerre használható kompromisszumos HDTV-ként és számítógép-monitorként, ami nemcsak költséghatékony, hanem helytakarékos megoldás is lehet. Az M94D sorozat tagjai hasonló megjelenésűek mint az LG nagyobb televíziói, a fekete keret, a rejtett hangszórók és a formatervezés révén a különböző méretű készülékek harmonikusan illeszkednek környezetükbe. A 19 inches modell felbontása 1440 x 900, a 20 és 22 inches modelleké pedig 1690 x 1050 képpont. A képfelbontás pixelszáma alkalmas nagyfelbontású közvetítések, műsorok és DVD-k megtekintéséhez, fényképek szerkesztéséhez, szövegszerkesztéshez és számítógépes játékokhoz.

A 20 000:1 dinamikus kontrasztarány (Dynamic Fine Contrast - DFC) biztosítja, hogy a feketék valóban feketék, a fehérek pedig hófehérek legyenek, miközben az egyéb árnyalatok is pontosan jelenjenek meg. A gyors válaszidőnek (5 ms) köszönhetően a filmek, sportközvetítések és videojátékok villámgyors akciói is élesen, nem pedig elmosódva jelennek meg a képernyőn, amit a 170 fokos látószög tesz teljessé. A D-Sub és DVI-D kábelek megkönnyítik a számítógép csatlakoztatását. Számtalan csatlakozó biztosít összeköttetést egyéb audio- és videoeszközökhöz: két HDMI, komponens, és Scart-csatlakozók (bizonyos piacokon), valamint számítógépes hang be- és kimenet, de található a készülékekben beépített DTV tuner és SRS surround hangzás is. Az LG M94D sorozat 2008 decemberétől lesz elérhető a magyar piacon.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AOC és a Philips Monitors rangos EPEAT Climate+ bajnokok lettek

Az elektronikai iparban a környezeti felelősségvállalás és az innováció felé tett jelentős lépésként az MMD, vezető technológiai vállalat és a Philips Monitors márka licencpartnere, valamint az AOC, egyike a vezető kijelzőgyártóknak büszkén jelenti be, hogy a közelmúltban elnyerték az EPEAT Climate+ tanúsítványt. Logójuk mostantól jól láthatóan szerepel az EPEAT weboldalán, jelezve fontos szerepüket és elismerésüket a környezettudatos technológia területén. Ez a minősítés aláhúzza a szigorú környezetvédelmi előírásoknak megfelelő, nagy teljesítményű termékek kifejlesztése iránti elkötelezettségüket.

2023. november 28. 12:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

2023. november 9. 10:04

Meglepő döntést hozott a Vodafone

2023. október 24. 17:30