HDTV és a monitor egyben az LG-től

Kiss Ádám Zoltán, 2008. október 11. 19:07

Az LG bemutatta új kompromisszumos televízió-monitor kombinációit, a 19, 20 és 22 inches szélesvásznú változatokban elérhető prémium M94D sorozat a nagyfelbontású digitális televíziózás élményét kínálja, emellett ugyanilyen ideálisan használható számítógépekhez is.

A tapasztalatok szerint egyre nagyobb igény van minőségi televíziók iránt, melyeket a hálószobában, dolgozószobában vagy az irodában használnak a vásárlók. Ezek pontosan azok a helyek, ahol jellemzően számítógép is található. Az LG M94D sorozata egyszerre használható kompromisszumos HDTV-ként és számítógép-monitorként, ami nemcsak költséghatékony, hanem helytakarékos megoldás is lehet. Az M94D sorozat tagjai hasonló megjelenésűek mint az LG nagyobb televíziói, a fekete keret, a rejtett hangszórók és a formatervezés révén a különböző méretű készülékek harmonikusan illeszkednek környezetükbe. A 19 inches modell felbontása 1440 x 900, a 20 és 22 inches modelleké pedig 1690 x 1050 képpont. A képfelbontás pixelszáma alkalmas nagyfelbontású közvetítések, műsorok és DVD-k megtekintéséhez, fényképek szerkesztéséhez, szövegszerkesztéshez és számítógépes játékokhoz.

A 20 000:1 dinamikus kontrasztarány (Dynamic Fine Contrast - DFC) biztosítja, hogy a feketék valóban feketék, a fehérek pedig hófehérek legyenek, miközben az egyéb árnyalatok is pontosan jelenjenek meg. A gyors válaszidőnek (5 ms) köszönhetően a filmek, sportközvetítések és videojátékok villámgyors akciói is élesen, nem pedig elmosódva jelennek meg a képernyőn, amit a 170 fokos látószög tesz teljessé. A D-Sub és DVI-D kábelek megkönnyítik a számítógép csatlakoztatását. Számtalan csatlakozó biztosít összeköttetést egyéb audio- és videoeszközökhöz: két HDMI, komponens, és Scart-csatlakozók (bizonyos piacokon), valamint számítógépes hang be- és kimenet, de található a készülékekben beépített DTV tuner és SRS surround hangzás is. Az LG M94D sorozat 2008 decemberétől lesz elérhető a magyar piacon.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tudd meg mi a különbség a NAS, a DAS és a SAN között!

Manapság több száz különböző típusú tárolómegoldás létezik, azonban a technológia fejlődésével napról napra, szignifikánsan nő a nagyobb tárhely iránti igény. Az USB-merevlemezek és a nyilvános felhőszolgáltatások mellett a dedikált személyes tárhely létrehozása és a megfelelő biztonsági mentési megoldás bonyolultabb választásnak tűnhet. Szintén nehézséget okozhatnak a DAS, a NAS és a SAN elnevezések is, amelyek nagyon hasonlóak, viszont eltérő funkcionalitással rendelkeznek.

2024. február 24. 11:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07