Rekordnyereséget produkált az LG

Milkovits Gábor, 2009. július 23. 08:51

Annak ellenére, hogy a technológiai ipar még bőven benne van a recesszióban, az LG 1,15 billió won (kb. 175 milliárd Ft) nyereséget ért el az idei második negyedévben, jóval túlszárnyalva korábbi eredményét.

A mostani rekordprofit 62 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit, és különösen szépen fest, ha az első negyedévi 197,6 milliárd won (kb. 30 milliárd Ft) veszteséggel vetjük össze. A dél-koreai társaság összforgalma a nevezett időszakban elérte a 14,5 billió wont (kb. 2,21 billió Ft), ami éves szinten 13,8 százalék növekedést jelent.

A kiváló eredményt jócskán támogatta a koreai won dollárral szembeni gyengülése, de a cég LCD tévéi és mobiltelefonjai is jobban fogytak a vártnál. Előbbiekből például 4,28 millió darabot értékesítettek világszerte a negyedévben, míg egy évvel korábban csupán 2,96 milliót. Még érdekesebbek a mobiltelefonos adatok, ezekből a készülékekből ugyanis annak ellenére tudták egy év alatt 8 százalékkal növelni az eladásokat, hogy eközben a teljes piacra maguk is 6 százalékos visszaesést jósolnak 2009-re. Az LG szerint a siker főként érintőképernyős KP500-as mobiljuknak köszönhető, ami „Cookie” („süti”) fantázianéven fut az Egyesült Államokban.
 

Kulcsszavak: LG LG Electronics +céginfo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Siemens megvásárolta az UltraSoC-ot

A Siemens megállapodást írt alá az egyesült királyságbeli cambridge-i székhelyű UltraSoC Technologies Ltd. megvásárlásáról, mely műszerezési és analitikai megoldások szolgáltatójaként az egylapkás rendszerek (SoC) alaphardverének részévé tette az intelligens megfigyelést, a kiberbiztonságot, és az üzembiztonsági képességeket. 

2020. július 13. 15:58

A Magyar Telekom nyerte az Employer Branding Award fődíját

Kategóriák feletti fődíjat és két arany minősítést is kiérdemelt nagyvállalati kategóriában a Magyar Telekom a legerősebb munkáltatói márkák versenyén, az Employer Branding Award-on. A Magyar Public Relations Szövetség által alapított díjjal a hazai piac példamutató munkáltatóinak teljesítményét ismerik el.

2020. július 13. 12:49

Ilyen az ország egyik legsokrétűbb céges sportegyesülete

Kevés olyan cég van Magyarországon, amely komoly felszereltségű, változatos tevékenységeket biztostó sportegyesületet működtet. Emiatt is különleges a HC-SE, a HungaroControl sportegyesülete, amely a vállalat munkatársainak és azok hozzátartozóinak is lehetőséget kínál arra, hogy tagjai legyenek sokszínű szakosztályainak, változatos sportokat űzzenek gazdag eszközparkkal, nem mellesleg remek időtöltésben legyen részük. Az egyesület életét Reiter Péter, az HC-SE elnöke mutatta be.

2020. július 13. 09:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás