Változik több SPSS szoftver neve

Kovács Attila, 2009. augusztus 3. 15:59

Az SPSS bejelentette, hogy megváltoznak egyes SPSS szoftvertermékek nevei. Az SPSS termékek hatékonyabb integrációját erősítendő, így a szoftveres cég megoldásait 4 fő termékcsaládba osztották, amelyeket a Predictive Analytics Software (PASW) mozaikszó kapcsol össze.

A változások:

  • A világ legelterjedtebb statisztikai termékcsaládja (mely korábban az SPSS Statistics nevet viselte) mostantól a PASW Statistics névre hallgat.
  • Modellezési, adatbányászati megoldásuk, mely korábban a Clementine névre hallgatott, mostantól a  PASW Modeler nevet viseli.
  • Az adatgyűjtési termékcsalád, mely eddig a Dimensions néven volt ismert, PASW Data Collection Author és PASW Reports for Surveys néven segíti a hatékony adatgyűjtést.
  • Predictive Enterprise Services megoldásuk, mely hidat képes az elemzés és megvalósítás között mostantól a PASW Collaboration and Deployment Services névre hallgat.


Sikeresen lezajlott az I. SPSS nyári iskola Veszprémben, amelyet 2009. július 13-17. között rendeztek meg a Hotel Magisterben. A rendezvényre több mint 150-en regisztráltak, szinte az ország összes felsőoktatási intézményéből. A résztvevők az aktuális oktatási trendeken kívül behatóbban megismerkedhettek az SPSS statisztikai, adatbányászati és piackutatási szoftvereivel is.

A Nokia az SPSS megoldásait választotta ügyfélkapcsolat menedzsmentje támogatására


A Nokia az első lépésben PASW Modeler, PASW Statistics és PASW Collaboration and Development Services szoftvereket vásárolt. A megoldásokat a Nokia egy hosszú kiválasztási folyamatban találta jobbnak a SAS-sal szemben.

Kulcsszavak: SPSS adatbányászat

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel új szolgáltatása növeli a hálózati biztonságot

A tajvani Zyxel bemutatta új, AiShield szolgáltatását, amely jelentősen hozzájárul az otthonok és vállalkozások hálózati biztonságához. A MultyX és Multy Plus eszközök mellé használható intuitív alkalmazás az egyre kifinomultabb zsarolóvírusokkal és a rosszindulatú szoftverekkel veszi fel a harcot.

2019. november 11. 15:57

Kiterjesztett valóság megoldással teszi gyorsabbá és pontosabbá a repülőgépek átvizsgálását az Aeroplex

Az Aeroplex of Central Europe tesztüzemben elkezdte használni az AerinX által fejlesztett, kiterjesztett valóság alapú hi-tech repülőgép átvizsgáló rendszert. A tesztüzem során az Aeroplex mérnökei valós ipari körülmények között használják majd az innovatív szoftveres megoldást repülőgépek külső felszíni átvizsgálására. Ezzel párhuzamosan az AerinX Early Adopter programot indított, melynek keretében a cég további nemzetközi repülőgépipari szereplőkkel tervezi stratégiai együttműködés elindítását.  

2019. november 11. 14:33

A Studio F. A. Porsche formatervezésével érkezik az új AOC monitor

Amióta az év egy korábbi dőpontjában érkezése bejelentésre került, a dizájn-tudatos felhasználók izgatottan várják a pillanatot, amikor asztalaikra helyezhetik a Studio F. A. Porsche által formatervezett AOC Q27T1 monitort. Ez a pillanat most végre elérkezett. A 68,6 cm (27 hüvelyk) képátlójú QHD felbontású IPS panellel és mnulla éllel rendelkező monitor, három oldalon keret nélküli dizájnjával és egyedülálló lábazatával egy valódi műremek, amely élménnyé teszi a munkát.

2019. november 8. 11:25

Elképesztő exportsiker: magyar cég megoldása támogatja a lett és észt gázpiac összevonását

Európán belül az első több országot átfogó gázpiaci egyesítést hozzák tető alá a magyar IP Systems megoldásával. Az energetikai szoftverfejlesztésre szakosodott vállat már bevezetés alatt álló informatikai rendszere révén az észt és a lett gázszállítói infrastruktúra kerül közös platformra. A közbeszerzési eljárás keretében elnyert mintegy 100 millió forint értékű projektet 2020 tavaszára valósítja meg az IP Systems az észtországi Eleringnél és lettországi Conexus Baltic Gridnél, hatása azonban egész Európa gázpiacára kiterjedhet. 

2019. november 8. 08:59

A Zyxel SecuReporter Felhő Analitika egyéves ingyen licencként érhető el az USG tűzfalak mellé

A Zyxel bejelentette, hogy új funkciókkal bővíti a SecuReporter Felhő Analitika Szolgáltatását. Az újítás értelmében minden USG tűzfal mellé egyéves ingyen licenc jár, amellyel a kis és középvállalkozások és a menedzselt szolgáltatást nyújtók (MSP-k) is hatékonyabban kezelhetik a hálózati fenyegetéseket.

2019. november 7. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás