Kiemelt információk és programok a Google keresőben

Milkovits Gábor, 2010. január 25. 08:23

A Google olyan funkciókkal bővítette népszerű keresőprogramját, amelyekkel rögtön a találati listán jelennek meg az adott dologra vonatkozó fontosabb információk, valamint az egy helyhez és időhöz köthető programok.

A „highlighting” (kb. „kiemelés”) elnevezésű megoldás egyfajta internet-tudakozóként működhet: például, ha egy olyan kérdést írunk be a keresősorba, hogy „Mi Ausztrália fővárosa?”, akkor a Canberrával kapcsolatos weboldalak listája előtt magát az egyszerű választ kapjuk meg. Ugyanígy, ha egy híres ember, hely, objektum vagy esemény nevét írjuk be, akkor a web-linkek előtt megjelennek a szóban forgó dologra vonatkozó legfontosabb információk.

A másik, „events” („események”) nevű újdonság a különböző helyszínekhez kapcsolódó programokat és eseményeket sorolja föl a találatok között. Ha például valaki beírja a keresősorba, hogy „színielőadások Londonban”, akkor a játszott darabok címei, a színházak nevei és az időpontok időrendben visszafelé haladva kiírásra kerülnek. Ahhoz, hogy ez a funkció igazán jól működjön, az információt eredetileg szolgáltató weboldalakon szükség van egy kis módosításra, ahhoz hasonló módon, ahogyan a videó-keresésnél kellett beavatkozni.

A Google most sem nyilatkozott arról, hogy pontosan milyen menetrend szerint vezeti be az újításokat keresőoldalán, illetve annak különböző helyi változatain, de ezt valószínűleg szokás szerint megtudhatjuk majd magáról a portálról.


 

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Eplan bemutatta az eManage új, kibővült funkcionalitású verzióját

Az eManage ingyenes verziója már korábban is lehetővé tette a felhasználók számára az Eplan Platform projektek felhőkörnyezetben történő feltöltését, megosztását és kezelését. Az Eplan most bemutatta a szoftver teljes funkcionalitású verzióját, amely lényegesen több hozzáadott értéket tartalmaz: a felhőben elérhetők a törzsadatok, valamint a kiegészítő dokumentumok, a kapacitást pedig nagyobb teljesítmény növeli. Az OEM-eket, rendszerintegrátorokat, gépgyártókat és üzemeltetőket összekapcsoló alkalmazás középpontjában az együttműködés áll.

2021. december 8. 09:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Egy évtized alatt 260-szorosára nőtt a mobil adatforgalom

2021. december 8. 18:01

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45