Gigabit NAS 1TB hálózati merevlemez

forrás Prim Online, 2010. február 4. 19:02

Az új Verbatim Gigabit NAS hálózati merevlemez segítségével a hálózaton tárolhatunk és oszthatunk meg fájlokat, egy időben több számítógéppel is. A központi tárolóegységen 1400 film, 330 000 zeneszám, 1 000 000 fénykép, vagy bármilyen más adat fér el. Médialejátszóval vagy játékkonzollal (többek között Playstation 3-mal vagy Xboxszal) is használhatjuk.

A két USB 2.0 csatlakozó segítségével nyomtatót, további merevlemezeket vagy egyéb külső tárolóeszközöket csatlakoztathatunk a Gigabit NAS meghajtóhoz, miközben a gyors adattovábbításnak köszönhetően (Gigabit LAN) nagy felbontású tartalmakat játszhatunk le fennakadás nélkül a csatlakozó eszközökön. Az integrált TwonkyMedia szerver lehetővé teszi, hogy bizonyos kritériumok szerint szervezzük a hálózati meghajtón a médiatartalmakat. A zenei fájlokat például rendezhetjük album vagy előadó szerint – a UPnP/DLNA kompatibilis médialejátszók ezt felismerik, és eszerint játsszák le azokat. Az iTunes szerver lehetővé teszi, hogy központilag tároljuk zenei gyűjteményünket, ami a hálózatra csatlakozó bármely számítógépről iTunes segítségével hozzáférhetővé válik. A csomag Bittorrent fájlmegosztó és FTP szerver szoftvert is tartalmaz.

A hálózat könnyen beállítható és kezelhető PC-ről Samba protokoll, Macről Bonjour segítségével. Létrehozhatunk magánmappákat is, amelyekhez csak az arra jogosult felhasználók férhetnek hozzá. A rendszeres biztonsági mentés megkönnyítése érdekében a csomag tartalmazza a Nero BackItUp 4 szoftvert is.

A Verbatim Gigabit NAS hálózati meghajtója 500GB és 1TB kapacitással kapható 41 250  illetve 50 350 forintért.

Kulcsszavak: Verbatim winchester

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Felgyorsítja stratégiai átalakulását a Maersk

Jelentős előrelépést ért el digitális átalakulásában a dán Maersk. A világ legnagyobb tengeri szállítmányozó vállalata az SAP Business Technology Platform segítségével gyorsítja fel stratégiai fejlődését, automatizálja üzleti folyamatait, növeli hatékonyságát, teszi egyszerűbbé a technológia használatát, és növeli a felhasználói élményt.

2023. június 2. 11:20

Szerverhardver frissítés vs. váltás a legújabb platformra – melyik éri meg jobban?

Az elmúlt időszak gazdasági kihívásai az adatközponti IT-infrastruktúrákat sem kímélik. Egy korábbi felmérés adatai szerint 2020-ban még a válaszadók 42 százaléka azt vallotta, hogy két-három évente frissíti adatközponti szervereit, míg 26 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy ezt minden évben megteszi. 

2023. június 1. 11:19

NIS2 és DORA: a kiberbiztonsági felzárkóztatás motorjai vagy újabb felesleges terhek?

Egyre inkább foglalkoztatja a vállalatokat az Európai Unióban, hogy hogyan fogja érinteni őket a NIS2, a felülvizsgált kibervédelmi irányelv, amely a 2016-os hálózat és információbiztonsági irányelv helyébe lép (NIS), illetve a Digital Operational Resilience Act (DORA), a pénzügyi szektor védelmének erősítését célzó rendelet. A NIS2 esetében a részletek még pontosításra várnak és a tagországok csak később ültetik át a nemzeti jogba az irányelveket, de az biztos, hogy az EU-n belül tevékenykedő cégeknek komoly munkát kell fektetniük abba, hogy eleget tegyenek a jogszabályoknak. Ha észszerűen implementálják az előírásokat a helyi jogrendbe, az jelentős előrelépést hozhat a hazai vállalatok kibervédelmi fejlettségében, ám ehhez kulcsfontosságú, hogy már most elkezdjék a felkészülést. A BlueVoyant szakértői áttekintették, hogy várakozásaik szerint mit jelentenek majd a gyakorlatban a jogszabályok.

2023. május 31. 17:00

A QNAP elvitte legújabb termékeit az idei COMPUTEX kiállításra

A QNAP Systems, Inc. (QNAP), a számítási-, hálózatépítési- és tárolási megoldások vezető innovátora is részt vesz a COMPUTEX TAIPEI 2023 kiállításon (Nangang Exhibition Center, 1. csarnok, standazonosító: J0409a).

2023. május 30. 16:55

Éles részletek és tiszta, gyors tempójú mozgás az AGON by AOC új gaming monitorával

Az AGON by AOC – a világ vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája büszkén mutatja be a kompakt Q24G2A/BK modellt az AOC GAMING termékpalettájáról. Ez a gaming monitor egy 23,8″-es (60,4 cm) IPS panellel rendelkezik, amely figyelemre méltó QHD felbontást (2560x1440) biztosít 165 Hz frissítési rátával és 1 ms MPRT válaszidővel. Az 1000:1 kontrasztarányt és 108,7% -os sRGB színskála-lefedettséget kínáló AOC GAMING Q24G2A/BK lenyűgöző látványt és reszponzív teljesítményt nyújt helytakarékos formában.

2023. május 28. 13:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39