A legveszélyesebb kulcsszavak

Genda Csongor Zoltán, 2010. március 28. 10:17

A McAfee felmérése szerint a Bearshare a legveszélyesebb keresési kifejezés, ugyanis a legtöbb manipulált weboldal erre a keyword-ra jelenik meg.

Az utóbbi időben a hackerek előszeretettel alkalmazzák a SEO-technikákat, hogy felhozzák fertőzött honlapjaikat a sok látogatót generáló kifejezésekre. A McAfee átfogó kutatást végzett a témában, és megállapították, hogy a Bearshare nevű P2P-kliensre kidobott találatoknak közel a fele veszélyes az internetezőkre nézve. A második legnagyobb kockázatot jelentő keyword 42%-kal a Screensaver. Korábban a felnőtt tartalmú oldalakkal kapcsolatos kulcsszavakra való rákereséstől óvták a szörfölőket a biztonságspecialisták, újabban azonban csupán ezek 9%-a tartalmaz kártéküny kódokat. Meglepő eredmény, hogy a Digital Music keyword-ra kiadott találatoknak is a 19%-a fertőzött honlapra vezet.
Éppen ezért a szakemberek azt javasolják, hogy csakis rendszeresen frissítette böngészőkkel és vírusirtó programokkal merészkedjenek az internetezők a világháló rengetegébe.
 

Kulcsszavak: hacker security

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jobb teljesítmény és több funkció a céges adatok biztonságban tartásához

A tajvani Zyxel bemutatta új, a kisvállalkozásokra szabott és távoli munkavégzés kihívásaira is választ adó tűzfal eszköztárát. Az USG FLEX sorozattal a járványhelyzet csillapodása után is biztosított a mobilis munkavégzés, és a folyamatos biztonságos kapcsolódás.

2020. június 5. 17:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás