Elsők között épít ki teljes Közép-Európát lefedő Ethernet hálózatot a GTS CE

Kovács Attila, 2010. május 19. 14:37

Az IDC előrejelzése szerint az Ethernet szolgáltatások piaca 2013-ra 5,6 milliárd amerikai dollárra nő Európában, ami 123 százalékkal magasabb, mint 2009-ben. A GTS az elsők között kínál majd teljes közép-európai régióra kiterjedő Carrier Ethernet szolgáltatásokat.

A GTS CE három Ethernet alapú szolgáltatással lép majd piacra, amelyeket optikai-, rádió- és rézhálózaton keresztül juttat el ügyfeleihez. A GTS Ethernet Line garantált sávszélességű, akár 10 Gbit/s sebességű kapcsolatot biztosít két földrajzi pont között, a GTS Ethernet NNI lehetővé teszi a cég távközlési partnerei számára, hogy lefedettségüket a GTS Carrier Ethernet hálózatának használatával a teljes közép-európai régióra kiterjesszék, a GTS Ethernet LAN pedig multipont L2 VPN összeköttetést kínál.

A GTS CE következő generációs, nemzetközi Carrier Ethernet gerinchálózata az Alcatel-Lucent iparágvezető szolgáltatás routerén alapul. A megoldás 7750 Service Router-t és 7210 Service Access Switch-et tartalmaz, amelyet az Alcatel-Lucent 5620 Service Aware Manager végponttól végpontig menedzsel. A hálózatot az Alcatel-Lucent 1521 Copper Line IP (CLIP) és 1531 Copper Line Access Switch (CLAS) üzleti hozzáférési megoldás teszi teljessé, amely bármilyen méretű távközlési szolgáltató számára lehetővé teszi, hogy szolgáltatásokban gazdag üzleti szélessávú megoldásokat kínáljon ügyfeleinek.  A telepítést követően a GTS CE üzleti ügyfelei új Layer 2 (például Virtual Private LAN - VPLS) és Layer 3 alapú (például IP VPN) szolgáltatásokat vehetnek majd igénybe.

További információ: http://www.alcatel-lucent.com
 

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyarok a poszt-kvantum kriptográfiában

A kvantumszámítógépek fejlődése alapvetően változtatja meg az információbiztonság-technológia világát: a kvantumszámítógépek erejével ugyanis feltörhetővé válik számos olyan titkosított információ, amely ma még megfelelően védettnek számít. Új megközelítésekre van szükség a kriptográfiában, amelyek kidolgozásában élen jár a magyar székhelyű i4p

2022. július 5. 10:02

Új Philips modell az egyszerűbb közös munka érdekében

A Philips monitors széles portfóliójához egy olyan új modell csatlakozik, amely megfelel a videohívások új sztenderdjeinek: a Philips 34E1C5600HE.

2022. június 30. 20:11

Még mindig sokan kockáztatnak nem jogtiszta szoftverekkel

A legtöbben tisztában vannak a nem jogtiszta szoftverek használatának veszélyeivel, ennek ellenére a felhasználók 30%-a még mindig nem megbízható forrásból származó programokat részesít előnyben – derül ki a Microsoft Magyarország megrendelésére készült felmérésből.

2022. június 30. 15:23

A Sony bemutatja az új „INZONE” PC-s gaming periféria márkát

A Sony bejelentette az INZONE-t, egy új játékkiegészítő-márkát PC-s játékosok számára, amely élesíti az érzékeket és maximális játékbeli teljesítményt biztosít. Az INZONE monitorok elképesztő, nagy felbontású és dinamikatartományú képpel, a fejhallgatók pedig kiváló hangzással és 360 Spatial Sound for Gaming funkcióval rendelkeznek. 

2022. június 30. 11:27

A Check Point a videórendszer megoldások számára kínál IoT-biztonságot

Az új partneri együttműködés révén a Check Point IoT nanotechnológiája beépül a Provision-ISR biztonsági videórendszer eszközökbe, aminek köszönhetően azok az iparág legbiztonságosabb CCTV kameráivá válnak.

2022. június 29. 19:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24