Itt vannak az első iPhone-reklámok

Milkovits Gábor, 2010. július 2. 08:35

Az Apple beindította iAd reklámszolgáltatását az iOS 4-rendszerű készülékeken, vagyis az iPhone 4G-n és a frissített szoftveres iPad tablet-eken.

Az exkluzív módon az Apple eszközökre írt alkalmazásokban megjelenő reklámok ára igen magas, a céges kampánycsomagok ára egy- és tízmillió dollár között mozog. A borsos árú hirdetésekből azonban nemcsak a készülékgyártó jár jól, a bevételek 60 százaléka ugyanis az alkalmazások fejlesztőit illeti. Ez persze az Apple-nek is jó, hiszen tovább ösztönzi a szoftvercégeket arra, hogy alkalmazásokat fejlesszenek az iPhone-hoz és az iPad-hez.

Az első iAd reklámok között van a Nissan videós autóreklámja, amely a cég Leaf modelljéhez kapcsolódó, az autóval kommunikáló iPhone szoftverrel együtt jelenik meg a készülékeken. A másik már élő hirdetés egy Dove reklám. Az Apple még januárban vette meg a Quattro Wireless nevű mobilreklámos céget, nyilvánvalóan azzal a céllal, hogy átvegye a teljes ellenőrzést a készülékein és platformjain futó hirdetések felett. Ez persze nem 100 százalékos, hiszen az internetes reklámok továbbra sincsenek teljesen kiszűrve – bár a Flash mellőzése jó eszköz ehhez. A társaság olyan hirdetőket szerzett már meg az iAd-hez, mint a Walt Disney, a Nissan, aCitigroup, a Unilever, az AT&T, a Chanel, a General Electric, a Best Buy és a DirecTV.
 

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Eger helyi autóbusz-bérletei is megvásárolhatók a MÁV applikációjában

A MÁV-Volán-csoport közös fejlesztéseinek köszönhetően már az egri utasok számára is gyorsabb és egyszerűbb lesz a bérletvásárlás. Április 15-től a helyi autóbusz-bérleteket is meg lehet váltani a MÁV applikációjában és a vasúti személypénztárban.

2021. április 16. 19:55

Bemutatkozik az Xperia 10 III

A Sony örömmel jelenti be, hogy a népszerű Xperia 10 széria az Xperia 10 III-mal bővül, mely az Xperia 10 készülékek között elsőként 5G kapcsolódási lehetőséggel is rendelkezik. Az Xperia 10 III stílusos, kompakt, könnyű és vízálló kialakítással és megnövelt akkumulátor élettartammal érkezik, valamint számos szórakoztató funkciót is magába foglal. Az Xperia 10 III egy kiemelkedő középkategóriás készülék, melyet az erő, a gyorsaság és a hordozhatóság jegyében alkottak meg. 

2021. április 14. 18:09

Különleges fotózási funkciókkal érkezik két Sony telefon

Két új készülékkel bővülnek a Sony mobilkínálatának zászlóshajói, az Xperia 1 és Xperia 5 széria. Az Xperia 1 III és az Xperia 5 III integrált funkciók széles kínálatával rendelkezik, amely segít az Xperia közösség tagjainak abban, hogy hódolhassanak szenvedélyeiknek. Legyen szó fotósokról, a zene és mozi szerelmeseiről, játékosokról vagy filmkészítőkről, az Xperia 1 és 5 következő generációjának készülékei új szintre emelik a felhasználói élményt az új funkciók tárházának és az elképesztő sebességnek köszönhetően. 

2021. április 14. 16:11

Már közel hatezren töltötték le a mydronespace mobilalkalmazást

Az elmúlt három hónapban csaknem hatezren töltötték le Magyarország drónapplikációját, a mydronespace-t. A HungaroControl drónpilóták számára fejlesztett alkalmazása a pilóta nélküli légi járművek biztonságos közlekedését garantálja.

2021. április 14. 14:37

Továbbra is előtérben az előfizetők

Töretlenül folytatja megkezdett fejlesztéseit a DIGI, a januárban kereskedelmi szolgáltatásként indult saját mobilszolgáltatás terén. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mostantól az ország 12 megyéjében újabb 25 településen érhető el a DIGI Kft. mobilszolgáltatása, ezáltal a lefedett települések száma meghaladta 775-öt. 

2021. április 13. 19:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35

Április végéig lehet jelentkezni a MOL frissdiplomás programjára

2021. március 17. 11:05

Mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

2021. március 4. 16:27