Nem fut majd az XP-n az IE9

Milkovits Gábor, 2010. augusztus 13. 22:12

A Microsoft szeptember 15-én adja ki az Internet Explorer böngésző 9-es verziójának első nyilvános béta tesztváltozatát, amely azonban nem fut majd az XP rendszereken, annak ellenére, hogy a Microsoft nemrég ismét kitolta az SP3 terméktámogatását.

Hiába támogatja most már 2014-ig az XP SP3-at a Microsoft, az IE9-cel úgy tűnik, hogy frissítésre szeretné ösztönözni a felhasználói tábort. Ami valahol logikus is, hiszen az a rengeteg vállalat és intézmény, amelyek még mindig ragaszkodnak az XP-hez, igen gyakran még az IE6-ot futtatják rendszereiken, azaz nemigen érdekli őket az új böngésző. Szép számmal vannak azonban a mezei felhasználók között is olyanok, akiknek amúgy nem kéne az új operációs rendszer, a gyorsabb, biztonságosabb és sokoldalúbb böngészés lehetősége viszont esetleg frissítésre késztetheti őket. Legalábbis így gondolkodhat a Microsoft, és valóban reális kiindulópont, hogy végre búcsút mondjunk egy 10 éves szoftvernek. Más kérdés, hogy az Explorer ma már korántsem az egyetlen böngésző a piacon, úgyhogy az XP-sek a jövőben sem maradnak (egy darabig még) frissülő böngészőprogram nélkül.

Az IE9-be a vadonatúj Chakra JavaScript-motor került, amelynek teljesítménye végre a versenytársakéval vetekszik. A szoftver emellett támogatja a HTML 5 szabványt és a grafikus megjelenítést is képes hardveresen gyorsítani a Windows API-k segítéségével. A végleges változat megjelenését jövő év közepére várják.
 

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitális arcfelismerő technológiában erős vállalat bővít Budapesten

Noha korábban sokan idegenkedtek a digitális arcfelismerő rendszerektől, ma már egyre többen ezzel a megoldással oldják fel az okostelefonjukat, a következő évtizedben pedig várhatóan négyszeresére nő az arcfelismerés jelenleg 4 milliárd dolláros piaca. A rendezvényszervezéstől a vendéglátáson át a biztonságtechnikáig számos iparág húzhat hasznot a technológiából, és ebből magyar szakemberek is kivehetik a részüket. 

2022. augusztus 9. 09:55

Védőpáncélt minden konténerre!

A vállalatok közel kétharmada használ konténereket, és a technológia népszerűsége folyamatosan nő. Ezzel együtt azonban a kiberbűnözők is egyre több figyelmet szentelnek a konténerizált alkalmazások sebezhetőségeinek kihasználásának. A SUSE szerint ezért a szervezeteknek nagyobb hangsúlyt kell helyezniük a konténerek biztonságára, ebben pedig nyílt forráskódú megoldásokkal nyújt hatékony segítséget az átfogó védelem kialakításához. 

2022. augusztus 6. 09:54

Virtuális magánhálózatok: elegendő-e a VPN az online életünk védelmére?

Alaposan megfizethetünk a digitális világban a másokkal megosztott privát adatainkért: a magánéletünk lehet az ára. Az ESET kiberbiztonsági kutatói szerint az általunk meglátogatott weboldalak, költéseink, tartózkodási helyünk és az, hogy milyen bankkártyával fizetünk, csak néhány azok közül az információk közül, amelyeket mások gyűjtenek és pénzzé tesznek. 

2022. augusztus 3. 11:26

A Microsoft Azure-ügyfelek közvetlen, egyszerűsített hozzáférést kapnak Oracle adatbázisokhoz

Az Oracle és a Microsoft bejelentette az Oracle Database Service for Microsoft Azure általános elérhetőségét. Ezzel az új ajánlattal a Microsoft Azure ügyfelei könnyen és megszokott módon hozhatnak létre, érhetnek el és felügyelhetnek vállalati szintű Oracle Database szolgáltatásokat az Oracle Cloud Infrastructure (OCI) szolgáltatásában. A felhasználók az Azure-ra migrálhatnak vagy új alkalmazásokat építhetnek rá, majd csatlakozhatnak az OCI-on futó, nagy teljesítményű és nagy rendelkezésre állású, menedzselt Oracle adatbázis-szolgáltatásokhoz, például az Autonomous Database-hez.

2022. július 27. 14:09

Az AOC legújabb USB-C monitorcsaládja hamarosan a boltok polcain

A kijelző szakértő AOC büszkén jelenti be az új V5 sorozatú monitorokat, amelyek tökéletesek az olyan otthoni felhasználók vagy diákok számára, akik stílusosan szeretnék modernizálni otthoni irodájuk képernyőjét: A 3 oldalon keret nélküli V5 modellek minimális helyigény mellett vékony, elegáns képernyővel rendelkeznek, és olyan fejlett funkciókat kínálnak, mint az USB-C csatlakoztathatóság 65 W teljesítményleadás funkcióval. 

2022. július 27. 12:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24

Újra keresik az év webshopjait

2022. július 8. 18:20