Ingyenes adok-kapok: megnyílt a SUSE Gallery, a Linux-alapú szoftverkészülékek tárhelye

forrás Prim Online, 2010. augusztus 26. 14:32

A Novell a SUSE Gallery weboldal megnyitásával ünnepelte a SUSE Appliance Program elindításának egyéves évfordulóját. A SUSE Gallery online portálon, egy rövid regisztrációt követően közzétehetők a létrehozott szoftverkészülékek (appliance) és felhőalapú
alkalmazások.

A SUSE Gallery portál ingyenes webes felületet biztosít a független szoftverszállítók és más felhasználók számára készülékeik közzétételére és árusítására. A független szoftverszállítók, vállalati fejlesztők és lelkes amatőrök itt oszthatják meg, hirdethetik, közösen fejleszthetik és szabadon cserélhetik egymással szoftverkészülékeiket. A szoftverkészülékek központi tárolójaként szolgáló SUSE Gallery olyan fejlesztők és felhasználók érdeklődésére számít, akik kereskedelmi vagy közösségi felhasználásra alkalmas szoftverkészülékeket keresnek. Az oldalon készüléksablonok és előre kialakított operációsrendszer-képek is közzétehetők, elősegítve ezzel az újrafelhasználást, ami tovább gyorsítja a szoftverkészülékek fejlesztését. Minden közzétett készülék egyéni URL-lel ellátott külön weboldallal rendelkezik, lehetővé téve a szoftverszállítók számára a célzott marketing- és értékesítési kampányok lebonyolítását, valamint az eredmények nyomon követését. A felhasználók ingyenesen tölthetik le a szoftverkészülékeket, és a Novell nem kér pénzt a fejlesztőktől se a szoftverkészülékek elhelyezéséért a SUSE Gallery rendszerében.

A SUSE Appliance program első évfordulóját és a SUSE Gallery elindítását megünneplendő, a Novell meghirdette az első „Dister” díjat, egy 2010. július 27-től szeptember 30-áig futó SUSE Studio versenyt. A Novell olyan újító elméket keres, akik a leginnovatívabb szoftverkészülékeket hozzák létre a következő két kategóriában: „Közösségi felhasználású szoftverkészülék” és „Kereskedelmi forgalomra tervezett szoftverkészülék”. A döntőbe kerülő versenyzők közül az iparág vezető személyiségeiből álló zsűri választja
ki a két győztest, akik elnyerik az egyenként 10 000 dolláros díjat.

A SUSE Gallery már elérhető a www.susegallery.com weboldalon, valamint a SUSE Studio Online böngésző szolgáltatásán keresztül. A SUSE Appliance programról további információ a www.novell.com/appliances weboldalon található.

Kulcsszavak: SuSE Linux Novell

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel új modellekkel bővíti népszerű switch sorozatát

A hagyományos switchek továbbra is az üzleti hálózati infrastruktúra gerincét képezik még a vezeték nélküli hálózatok korában is. A Zyxel GS1915 switchek gazdag funkciókészletet kínálnak, beleértve a nagy teljesítményű Power of Ethernetet (PoE) és a Nebula felhőalapú kezelést. Ráadásul rendkívül megfizethető áron kaphatók, emellett remek ár-érték arányú csomagban is elérhetők élvonalbeli vezeték nélküli hozzáférési pontokkal együtt.

2023. szeptember 27. 18:45

A Thermaltake The Tower 200 Mini toronyház új zöld színekben debütál

A Thermaltake bejelentette a The Tower 200 Mini toronyházak új verzióit a PC-rajongók kedvenc Turquoise, Racing Green színeiben, valamint az idei év új árnyalatában, Matcha Greenben. A Tower 200 egy kicsi, mégis tágas mini-ITX toronyház, amely egy ikonikus, függőleges kialakítással érkezik, képes befogadni akár egy 4090-es grafikus kártyát, és akár egy 280 mm-es AIO-t is támogat. A felhasználók már nagyon várták a The Tower 200 különböző színű változatait, a Thermaltake pedig meghallotta ezeket az igényeket. 

2023. szeptember 27. 17:19

Joule – az irodai munka új mértékegysége

Az SAP walldorfi főhadiszállásán tartott konferencia csúcspontjaként bemutatkozott Joule, a természetes nyelvet használó, generatív mesterséges intelligencia alapú irodai asszisztens, amellyel végérvényesen megváltoznak az üzletviteli folyamatok. A Joule beágyazódik az SAP felhőalapú vállalati portfóliójába, és képes lesz proaktívan betekintést adni a vállalati adatok mélységébe, nem csak az SAP teljes szoftverportfólióján, hanem akár harmadik féltől származó forrásokat is feldolgozva. 

2023. szeptember 27. 14:23

Elismerték az Epson fenntarthatósági törekvéseit

Az Epson idén harmadjára nyerte el a DataMaster Lab GREEN Award díját, amellyel tintasugaras innovációját és általános fenntarthatósági erőfeszítéseit ismerték el. Ráadásul dupla elismerést zsebelhetett be a márka, ugyanis a terméktesztek során a DataMaster ötcsillagos értékelést adott az Epson AM-C többfunkciós tintasugaras másolóinak.

2023. szeptember 26. 09:55

Cyber Signals: egyre több kibertámadás éri a sporteseményeket és helyszíneiket

A sport– és szórakoztató rendezvények gördülékenyebb és kényelmesebb lebonyolításához egyre több digitális szolgáltatást vesznek igénybe a helyszínt biztosító intézmények és a szervezők. Emiatt megnőtt a háttérinfrastruktúrák sérülékenysége, kedvező célpontot kínálva a kiberbűnözőknek. A Cyber Signals ötödik kiadása arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen sokrétű kiberbiztonsági előkészületekre van szükség ahhoz, hogy a rendezést vállaló intézmények infrastruktúrája mellett a sportolók, sportszövetségek és szponzorok, valamint a rendezvényeket látogató közönség adatai védve legyenek a kibertámadásoktól.

2023. szeptember 25. 20:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59