Microsoft Office 2010 magyarul is

forrás Prim Online, 2010. szeptember 7. 11:35

A Microsoft hazai partnereinél és viszonteladóinál a mai naptól kezdve megvásárolhatók az MS Office 2010 otthoni és kisvállalati felhasználóknak szánt magyar nyelvű verziói. Az irodai szoftvercsomag három változatban kapható: az Otthoni és diákverzió (Home&Student) az egyéni felhasználók és a diákok számára ajánlott, az Otthoni és kisvállalati verziót (Home&Business) főként a kisvállalkozások munkatársainak, illetve azoknak szánták, akik ugyanazon a számítógépen dolgoznak kisvállalkozásukban, mint amellyel otthon, a Professional nevű csomag pedig az Office-család funkcióinak teljes körű kihasználására törekvő felhasználóknak kínál minden igényt kielégítő megoldást. A mennyiségi licencprogramokban részt vevő vállalkozások részére kifejlesztett verziók július közepe óta már elérhetőek magyar nyelven.

Az Office 2010 a hatékonyabb munka élményét kínálja a felhasználóknak a PC-n, mobiltelefonon és böngészőben. A megszokott alkalmazások továbbfejlesztett felhasználói felülettel és új lehetőségekkel bővülve szolgálják ki a számítógéppel dolgozók mindennapjait.
A magyar nyelvű irodai programcsomag dobozos változatának megjelenésével egyidőben a szaküzletek polcain megjelennek az előre telepített Office 2010 csomaggal megvásárolható asztali PC-k és noteszgépek is. Az előtelepített megoldás teljes értékű termékké történő aktiválásához a Microsoft bevezette a termékkulcs-kártya licenctípust. Ez telepítő DVD-t ugyan nem tartalmaz (mivel a szoftver a számítógépre feltöltve már elérhető), viszont benne van az aktiváláshoz szükséges termékkulcs.

Újdonságok

Az Office 2010 szolgáltatásai számos új lehetőséget kínálnak a felhasználóknak:

·    Kapcsolat és közös munka a Microsoft Word, Excel, a PowerPoint és a OneNote programokkal: a felhasználók egyidőben, egymással párhuzamosan szerkeszthetik ugyanazt a dokumentumot, kiküszöbölve így a korábban külön elvégzett összefésülést, összegyűjtést. Az Outlook új levélkezelési lehetőségei – mint pl. a párbeszéd nézet, vagy a gyorslépések – jelentősen felgyorsítják a levelek feldolgozását, időt takarítva meg ezzel a fontosabb feladatok javára. Az új Outlook Social Connector az egyes személyekkel közös előzményeket és a népszerű közösségi hálózatok értesítéseit (feedjeit) rögtön az Outlookba helyezi a levelek mellé.
·    Bárhol dolgozhat az Office Web alkalmazásaival (Office Web Apps): a Word, a PowerPoint, az Excel és a OneNote fájlok, böngészőn keresztül is elérhetők és szerkeszthetők. A Web Applications segítségével megnyitott dokumentumok megőrzik formátumukat, így ugyanolyan megjelenéssel találkozhatunk a különböző felületeken. A Windows Phone Marketplace-en keresztül az Office Mobile 2010 is elérhető, és ingyenesen letölthető a Windows Mobile 6.5 operációs rendszert használó, Office Mobile-lal rendelkező felhasználóknak. Az Office Mobile 2010 segítségével ugyanolyan könnyű az Office dokumentumok megnyitása és szerkesztése, mint az asztali PC-n. Segítségével úgy lehet dolgozni, hogy az Office dokumentumok böngészhetők, szerkeszthetők és feltölthetők a Microsoft SharePoint® 2010 oldalakra – akár a telefonba mentettük el, akár egy e-mailhez csatoltuk.
·    Új látvány-elemekkel fokozható a felhasználói élmény: a szöveges tartalom videóval, szerkesztett képekkel valamint a PowerPoint közvetítési lehetőségeivel bővíthető. Nem szükséges külső alkalmazás egy videó megvágásához, átszínezéséhez, vagy akár egy fénykép hátterének eltávolításához sem. A közvetítés funkció segítségével az interneten, vagy az intraneten keresztül közvetlenül a PowerPoint alkalmazásból biztonságosan közvetíthetjük a hallgatóság számára a bemutatónkat. A Microsoft Office Backstage funkciónak köszönhetően a dokumentum tulajdonságai és a vele kapcsolatos műveletek, mint pl. a nyomtatás egy látványos teljes-képernyős nézetben érhetők el. Az Excel értékgörbék szolgáltatása pedig az adatok és trendek megjelenítését oldotta meg még látványosabb módon.
·    A gyors döntésekhez elengedhetetlenül fontos az azonnali adat-hozzáférés, amellyel kihasználhatók az üzleti intelligencia kínálta lehetőségek. Így az Office alkalmazásokkal végeredményben a mindennapi munkában használt adatokból értékes, a helyes döntések előkészítéséhez szükséges információk válnak. Az Excel 2010 a szeletelők segítségével megkönnyíti a pivot táblák felhasználását, illetve a PowerPivot segítségével lehetővé teszi akár több százmillió soros adatbázisok elemzését is.
·    A OneNote 2010 mindegyik alkalmazáscsomag részévé vált: a népszerű jegyzetelő és személyes információgyűjtő alkalmazás most már minden Office csomagot vásárló felhasználó számára elérhető és így hatékonyabban tudja rendszerezni személye és üzleti információit.
·   
A Microsoft Office 2010-ről bővebben a http://www.office.com oldalon olvashat.

Kulcsszavak: Office office Microsoft

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50