A Novell fürtözéssel támogatja a HP-szervereket

forrás Prim Online, 2011. április 26. 12:26

A Novell fürtözési megoldásának köszönhetően stabilabban és olcsóbban üzemeltethetők a HP szerverek. A HP által is terméktámogatást élvező szoftvercsomag júniusig ingyenes.

A Novell bejelentette, hogy egyszerűbbé és olcsóbbá tette a kritikus fontosságú informatikai szolgáltatások futtatását a HP Proliant és BladeSystem kiszolgálókon. A HP-n és partnerein keresztül elérhető SUSE Linux Enterprise High Availability (HA) Extension szoftver korlátozott ideig ingyenesen szerezhető be egyes SUSE Linux Enterprise Server előfizetésekhez.

„A HP kiszolgálókon futó SUSE Linux Enterprise HA mindent biztosít ügyfeleinknek, ami egy üzletileg kritikus informatikai szolgáltatás futtatásához szükséges” – jelentette ki Joe Wagner, a Novell globális szövetségekért felelős alelnöke és vezérigazgatója. „Közös ügyfeleinknek a korábbiaknál nagyobb rugalmasságot biztosítunk: több virtuális informatikai szolgáltatást futtathatnak, fenntarthatják a szolgáltatás folytonosságát és csökkenthetik a birtoklás teljes költségét. A Novell és a HP közös ajánlata megkönnyíti termékeink megvásárlását és egy kézből biztosítja a támogatást.”

A SUSE Linux Enterprise HA Extensions egy megfizethető árú, nyílt forráskódú fürtözési technológiákat felvonultató programcsomag, amely magas rendelkezésre állású fizikai és virtuális Linux fürtök telepítését teszi lehetővé a vállalatok számára. A Novell termékét HP ProLiant kiszolgálókon és a Cluster Extensions kiegészítéssel ellátott HP StorageWorks rendszereken tesztelték, amely rendszerekhez terméktámogatás is jár. E hasznos kiegészítő korlátozott ideig díjmentesen szerezhető be egyes SUSE Linux Enterprise Server előfizetések mellé, és elérhető hozzá a HP műszaki támogatása is. A korlátlan számú virtuális gépre érvényes licenc és a Novell többféle hypervisor-hoz nyújtott folyamatos támogatása nagyban megkönnyíti az üzleti szempontból kritikus alkalmazások virtuális környezetben történő, költségkímélő futtatását.

„A vállalatok számára rendkívül fontos az üzletmenet folytonossága, az adatok integritásának biztosítása és az üzleti szempontból kritikus informatikai szolgáltatások be nem tervezett leállásainak megakadályozása” – magyarázta Scott Farrand, a HP iparági szabványos kiszolgálókkal és szoftverekkel foglalkozó részlegének alelnöke. „A HP BladeSystem és HP ProLiant kiszolgálókon futó SUSE Linux Enterprise Server és a SUSE Linux Enterprise HA Extension operációs rendszerek folyamatos működést biztosítanak és segítenek csökkenteni a birtoklás teljes költségét.”

Elérhetőség
Az ingyenes SUSE Linux Enterprise High Availability Extension már most elérhető, de csak közvetlenül a HP-n és a hivatalos HP forgalmazókon keresztül szerezhető be 2011 júniusáig. A részletekért kattintson ide.
 

Kulcsszavak: szerver Novell Linux HPQ

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Valósággá vált az Ipar 4.0 a Boschnál Hatvanban

Önvezető járművek szállítják az alkatrészeket, a késztermékeket és a csomagolóanyagokat a Bosch két hatvani épülete között. Digitális, felhőbe integrált rendszer követi a termékek útját, automata jármű-beléptetés, speciális hordozható nyomtatók, valamint drónok is segítik a munkatársakat – a jövő logisztikai központja a Bosch hatvani telephelyén már valóság. A Connected Hubban már elindultak az automatizált járművek is, ezzel pedig teljessé vált az Ipar 4.0 koncepció megvalósítása. 

2022. január 28. 20:31

Népszerűek az e-autók Bécsben

Egy év alatt több mint duplájára nőtt az elektromos töltések száma a bécsi töltőállomásokon. Erről számolt be az osztrák főváros energiaszolgáltatója, a Wien Energie. A vállalat ezért kapacitásainak kiépítését tervezi: további 200 nyilvános töltőállomást és két gyorstöltőparkot adnak át 2022-ben. Ez jól illeszkedik Bécs klímavédelmi menetrendjébe, miszerint 2040-re eltűnnének a dízel- és benzinüzemű autók az osztrák főváros utcáiról. 

2022. január 28. 14:59

Ezek a trendek alakítják át a munka világát 2022-ben

Jelentős átalakulás indult el a munkavégzés terén az elmúlt években, ami idén tovább erősödik, alapvetően befolyásolva a vállalatok működését. Mivel a munkavégzés már nem helyhez kötött, a rendszereknek és a biztonsági megoldásoknak alkalmazkodniuk kell ehhez. A kibertámadók többek között éppen ezt a biztonsági rést használják ki, így egyre nő a fenyegetések száma, miközben egyre kevesebb az IT-szakember. A Micro Focus szakértői szerint a megoldást az automatizálás és az intelligens megoldások jelentik, amelyek idén már kötelező elemek lesznek a cégek életében.

2022. január 28. 12:40

„A technológia segítségével jobb örökséget fogunk hagyni a jövő nemzedékének”

Az ABB Decoded podcast 2022-es évi első epizódjában Lucas di Grassi brazil autóversenyzővel készült beszélgetés hallható. Az 8. versenyévad ABB nagyköveteként, di Grassi nem csak a versenyeken elért sikereiről, például a Formula-E harmadik szezonjában kivívott bajnoki címéről beszél, hanem megosztja véleményét a fenntartható technológia előnyeiről az éghajlati kihívás kezelésében.  

2022. január 28. 10:02

Innováció az építőipari beruházások tervezésében

A Paulinyi & Partners Digital Solutions Kft. egyedi projektjével a tervezés teljes időtartamában képes segíteni a tervezők és a beruházó munkáját. A beruházás előkészítés és tervezéssegítő szolgáltatás fő célja a hatékonyságnövelés és a projektdöntések támogatása.

2022. január 27. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58