A Novell fürtözéssel támogatja a HP-szervereket

forrás Prim Online, 2011. április 26. 12:26

A Novell fürtözési megoldásának köszönhetően stabilabban és olcsóbban üzemeltethetők a HP szerverek. A HP által is terméktámogatást élvező szoftvercsomag júniusig ingyenes.

A Novell bejelentette, hogy egyszerűbbé és olcsóbbá tette a kritikus fontosságú informatikai szolgáltatások futtatását a HP Proliant és BladeSystem kiszolgálókon. A HP-n és partnerein keresztül elérhető SUSE Linux Enterprise High Availability (HA) Extension szoftver korlátozott ideig ingyenesen szerezhető be egyes SUSE Linux Enterprise Server előfizetésekhez.

„A HP kiszolgálókon futó SUSE Linux Enterprise HA mindent biztosít ügyfeleinknek, ami egy üzletileg kritikus informatikai szolgáltatás futtatásához szükséges” – jelentette ki Joe Wagner, a Novell globális szövetségekért felelős alelnöke és vezérigazgatója. „Közös ügyfeleinknek a korábbiaknál nagyobb rugalmasságot biztosítunk: több virtuális informatikai szolgáltatást futtathatnak, fenntarthatják a szolgáltatás folytonosságát és csökkenthetik a birtoklás teljes költségét. A Novell és a HP közös ajánlata megkönnyíti termékeink megvásárlását és egy kézből biztosítja a támogatást.”

A SUSE Linux Enterprise HA Extensions egy megfizethető árú, nyílt forráskódú fürtözési technológiákat felvonultató programcsomag, amely magas rendelkezésre állású fizikai és virtuális Linux fürtök telepítését teszi lehetővé a vállalatok számára. A Novell termékét HP ProLiant kiszolgálókon és a Cluster Extensions kiegészítéssel ellátott HP StorageWorks rendszereken tesztelték, amely rendszerekhez terméktámogatás is jár. E hasznos kiegészítő korlátozott ideig díjmentesen szerezhető be egyes SUSE Linux Enterprise Server előfizetések mellé, és elérhető hozzá a HP műszaki támogatása is. A korlátlan számú virtuális gépre érvényes licenc és a Novell többféle hypervisor-hoz nyújtott folyamatos támogatása nagyban megkönnyíti az üzleti szempontból kritikus alkalmazások virtuális környezetben történő, költségkímélő futtatását.

„A vállalatok számára rendkívül fontos az üzletmenet folytonossága, az adatok integritásának biztosítása és az üzleti szempontból kritikus informatikai szolgáltatások be nem tervezett leállásainak megakadályozása” – magyarázta Scott Farrand, a HP iparági szabványos kiszolgálókkal és szoftverekkel foglalkozó részlegének alelnöke. „A HP BladeSystem és HP ProLiant kiszolgálókon futó SUSE Linux Enterprise Server és a SUSE Linux Enterprise HA Extension operációs rendszerek folyamatos működést biztosítanak és segítenek csökkenteni a birtoklás teljes költségét.”

Elérhetőség
Az ingyenes SUSE Linux Enterprise High Availability Extension már most elérhető, de csak közvetlenül a HP-n és a hivatalos HP forgalmazókon keresztül szerezhető be 2011 júniusáig. A részletekért kattintson ide.
 

Kulcsszavak: szerver Novell Linux HPQ

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A szülők háromnegyede félti gyermekét az okoseszköz-függőségtől

Négy szülőből hárman aggódnak a gyermeküket veszélyeztető okoseszköz-függőségtől, minden negyedik szülő pedig már tapasztalt is függőségi tüneteket gyermekénél – derült ki a Huawei Techologies Hungary kutatásából, amely az Y-generációs szülők digitális nevelési szokásait vizsgálta. A felmérés szerint a szülők jellemzően csak rövid időre adják készülékeiket gyermekeik kezébe, azonban akadnak olyan helyzetek is, amikor egy hároméves gyermek naponta 5 óránál többet használt okoseszközt. A szülők túlnyomó többsége ugyanakkor felügyeli, mire használja csemetéje az okoseszközöket. 

2020. február 22. 13:32

A kiskereskedelmi vállalatok minden IT-igényét képes kielégíteni a Fujitsu

A Fujitsu bemutatta a kiskereskedelmi folyamat minden lépését lefedő, egyedülállóan gazdag kínálatát a világ legnagyobb kiskereskedelmi szakvásárán, a németországi Düsseldorfban megrendezett EuroShop 2020-on.

2020. február 22. 12:33

Rangos díjat kapott az Epson két nyomtatója

A Seiko Epson Corporation bejelentette, hogy a Surecolor SC-P7500 és a Surecolor SC-P9500 nagy formátumú nyomtatói nyertek az iF Design Award 2020 versenyen, amelyet a hannoveri iF International Forum Design GmbH rendez.

2020. február 22. 11:00

Világszinten teljes gőzzel halad az egészségügy digitális átalakulása

Az egészségügy digitális forradalma közel 20 éve van napirenden, most azonban úgy tűnik, valóban változás várható. Legalábbis ez derül ki a Roland Berger „Az egészségügy jövője: a szektor gyorsabb ütemben digitalizálódik a vártnál” (Future of Health: An industry goes digital – faster than expected) című tanulmányából. A Roland Berger szerint a 2025-ig tartó időszakban gyökeres változások lesznek az egészségügyi piacon. 

2020. február 21. 14:48

Az OnRobot bővíti termékcsaládját!

A robotikai End-of-Arm eszközök globális éllovasa, az OnRobot innovatív Gecko nyom nélkül tapadó gripperének egy új kompakt, egykorongos verzióját dobta piacra. Az új egykorongos Gecko SP (single pad) a megszokott funkciókat hozza most el olyan új automatizációs alkalmazások számára is, melyeknek kevesebb helyre és alacsonyabb teherbírása van szükségük. 

2020. február 21. 13:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás