A Novell fürtözéssel támogatja a HP-szervereket

forrás Prim Online, 2011. április 26. 12:26

A Novell fürtözési megoldásának köszönhetően stabilabban és olcsóbban üzemeltethetők a HP szerverek. A HP által is terméktámogatást élvező szoftvercsomag júniusig ingyenes.

A Novell bejelentette, hogy egyszerűbbé és olcsóbbá tette a kritikus fontosságú informatikai szolgáltatások futtatását a HP Proliant és BladeSystem kiszolgálókon. A HP-n és partnerein keresztül elérhető SUSE Linux Enterprise High Availability (HA) Extension szoftver korlátozott ideig ingyenesen szerezhető be egyes SUSE Linux Enterprise Server előfizetésekhez.

„A HP kiszolgálókon futó SUSE Linux Enterprise HA mindent biztosít ügyfeleinknek, ami egy üzletileg kritikus informatikai szolgáltatás futtatásához szükséges” – jelentette ki Joe Wagner, a Novell globális szövetségekért felelős alelnöke és vezérigazgatója. „Közös ügyfeleinknek a korábbiaknál nagyobb rugalmasságot biztosítunk: több virtuális informatikai szolgáltatást futtathatnak, fenntarthatják a szolgáltatás folytonosságát és csökkenthetik a birtoklás teljes költségét. A Novell és a HP közös ajánlata megkönnyíti termékeink megvásárlását és egy kézből biztosítja a támogatást.”

A SUSE Linux Enterprise HA Extensions egy megfizethető árú, nyílt forráskódú fürtözési technológiákat felvonultató programcsomag, amely magas rendelkezésre állású fizikai és virtuális Linux fürtök telepítését teszi lehetővé a vállalatok számára. A Novell termékét HP ProLiant kiszolgálókon és a Cluster Extensions kiegészítéssel ellátott HP StorageWorks rendszereken tesztelték, amely rendszerekhez terméktámogatás is jár. E hasznos kiegészítő korlátozott ideig díjmentesen szerezhető be egyes SUSE Linux Enterprise Server előfizetések mellé, és elérhető hozzá a HP műszaki támogatása is. A korlátlan számú virtuális gépre érvényes licenc és a Novell többféle hypervisor-hoz nyújtott folyamatos támogatása nagyban megkönnyíti az üzleti szempontból kritikus alkalmazások virtuális környezetben történő, költségkímélő futtatását.

„A vállalatok számára rendkívül fontos az üzletmenet folytonossága, az adatok integritásának biztosítása és az üzleti szempontból kritikus informatikai szolgáltatások be nem tervezett leállásainak megakadályozása” – magyarázta Scott Farrand, a HP iparági szabványos kiszolgálókkal és szoftverekkel foglalkozó részlegének alelnöke. „A HP BladeSystem és HP ProLiant kiszolgálókon futó SUSE Linux Enterprise Server és a SUSE Linux Enterprise HA Extension operációs rendszerek folyamatos működést biztosítanak és segítenek csökkenteni a birtoklás teljes költségét.”

Elérhetőség
Az ingyenes SUSE Linux Enterprise High Availability Extension már most elérhető, de csak közvetlenül a HP-n és a hivatalos HP forgalmazókon keresztül szerezhető be 2011 júniusáig. A részletekért kattintson ide.
 

Kulcsszavak: szerver Novell Linux HPQ

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan alakítja át a munkaerőpiacot az online világ?

Ma már nem elég, ha egy toborzási szakértő tisztában van a kereslet-kínálat aktualitásaival: egyszerre kell pszichológusnak, nyomozónak, pedagógusnak, értékesítőnek és IT szakembernek lennie. A betöltetlen pozíciókról meg kell tanulni ugyanúgy gondolkodni, mint egy termékről, eladásukhoz pedig tudatos marketing stratégiát kell alkalmazni – világítottak rá a Profession.hu HR konferenciájának előadói. 

2019. szeptember 22. 04:01

Az ár vagy a környezettudatosság miatt veszünk használt cuccot?

Nemzetközi kutatás alapján a vásárlók 71 százaléka számára kulcstényező a termék környezeti hatása. Itthon ugyanez az arány mutatkozik meg, a legtöbben (72%) szívesen vásárolnak olyan terméket, amellyel a környezetért is tesznek. Ennél jelentősen kevesebben (31%) többet is fizetnének egy-egy zero waste holmiért – derül ki a Vatera legfrissebb felméréséből. A kutatás rávilágított arra, hogy a felhasználókat bár jellemzi a környezettudatos gondolkodásmód, a mindennapok gyakorlatában nem nyilvánul meg ekkora mértékben, ezért a Vatera újításokat vezet be az oldalán, hogy segítse felhasználóit a tudatos döntésekben. 

2019. szeptember 20. 12:04

Építsd újra a világot LEGÓ-ból

A LEGO Csoport és Mark Ronson zenész útjára indították az Építsd Újra a Világot kampányt, amellyel céljuk, hogy a következő generációk kreativitását fejlesszék. 

2019. szeptember 19. 13:01

A tiszta energia, valamint a hálózati és digitális transzformáció a jövő kulcsa

Milyen kihívások elé állítja a magyar műszaki szakembereket az egyre növekvő energiaigény, az elosztott és időjárásfüggő megújuló energiatermelés? Milyen szakemberekre lesz szükség az új műszaki megoldások kivitelezéséhez és üzemeltetéséhez? Többek között ezek a gondolatok szolgáltak vitaalapul a Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) szervezésében megvalósuló 66. Vándorgyűlés, Konferencia és Kiállításon, melynek fő témája a jövő hálózatának infrastruktúrája volt.

2019. szeptember 19. 12:42

125 millió 25 televíziónak

Huszonöt televízió kap közel 125 millió forintos támogatást a rendszeresen jelentkező hírműsorok, közéleti és kulturális magazinműsorok készítését támogató pályázat második fordulóján. E heti ülésén – többek között – erről döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A grémium ezen kívül a Keszthely 93,4 MHz közösségi használatára a Mária Rádió szolgáltatóját hirdette ki a pályázat nyertesének, továbbá nyilvántartásba vette egy szombathelyi és egy szentesi frekvencia pályázati felhívását. A testület elfogadta a négy társszabályozó szakmai szervezet félévi beszámolóit is.

2019. szeptember 18. 19:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás