Itt a jövő 3D-s asztali számítógépe

3D-TV.hu, 2012. április 16. 09:48

Az egérnek befellegzett, ha valóban gyártásba fog kerülni a jövő 3D-s asztali számítógépe. A Microsoft gyakornoka által tervezett masina kijelzőjén kézzel lehet átrendezni a dokumentumokat.

Előbb-utóbb mindenkinek meg kell tanulnia vakon gépelni, mert a jövő 3D-kijelzős számítógépén a monitor mögött fogunk matatni. Legalábbis ezt jósolja a Jinha Lee, aki a Microsoft gyakornokaként elkészítette azt a gépet, ami az asztali PC utódjává válhat. Az átnézeti 3D asztalnak (See Through 3D Desktop) nevezett gép két fontos dologban különbözik napjaink megszokott asztali gépeitől. Egyrészt a monitornak hiányzik a hátulja, így át lehet rajta nézni. Másrészt pedig több kamerával bámulja a felhasználót, hogy tudja, milyen szögben kell mutatni a 3D-s asztalt.

A kamerák között akad olyan is, ami a felhasználó kezét figyeli. Egy-egy egyszerű mozdulattal oszlopba lehet rendezni az ablakokat, vagy a böngésző füleit. Egy másik gesztusparanccsal az ablakok sorrendjét lehet megváltoztatni, vagy épp valamelyik ablakot lehet kinagyítani. A billentyűzet nem tűnik el a 3D-s asztallal sem, az egérnek viszont valószínűleg megszűnik a szerepe: az ikonokra, ablakokra kézzel is rá lehet mutatni, nincs szükség plusz egy eszközre.

 

 

Forrás : http://3d-tv.hu/

Kulcsszavak: PC tudomány

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új Dell PowerEdge megoldások a fenntarthatóbb adatközpontokért

A Dell Technologies bejelentette a Dell PowerEdge szerverek következő generációját, amely 4. generációs AMD EPYC processzorokkal rendelkezik. Az új rendszereket, amelyek minden eddiginél jobb alkalmazásteljesítményt nyújtanak, arra tervezték, hogy az ügyfelek hatékonyabban megbirkózhassanak napjaink kihívást jelentő, számításközpontú munkafolyamataival, például az adatok elemzésével.

2022. december 1. 15:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56