Itt a jövő 3D-s asztali számítógépe

3D-TV.hu, 2012. április 16. 09:48

Az egérnek befellegzett, ha valóban gyártásba fog kerülni a jövő 3D-s asztali számítógépe. A Microsoft gyakornoka által tervezett masina kijelzőjén kézzel lehet átrendezni a dokumentumokat.

Előbb-utóbb mindenkinek meg kell tanulnia vakon gépelni, mert a jövő 3D-kijelzős számítógépén a monitor mögött fogunk matatni. Legalábbis ezt jósolja a Jinha Lee, aki a Microsoft gyakornokaként elkészítette azt a gépet, ami az asztali PC utódjává válhat. Az átnézeti 3D asztalnak (See Through 3D Desktop) nevezett gép két fontos dologban különbözik napjaink megszokott asztali gépeitől. Egyrészt a monitornak hiányzik a hátulja, így át lehet rajta nézni. Másrészt pedig több kamerával bámulja a felhasználót, hogy tudja, milyen szögben kell mutatni a 3D-s asztalt.

A kamerák között akad olyan is, ami a felhasználó kezét figyeli. Egy-egy egyszerű mozdulattal oszlopba lehet rendezni az ablakokat, vagy a böngésző füleit. Egy másik gesztusparanccsal az ablakok sorrendjét lehet megváltoztatni, vagy épp valamelyik ablakot lehet kinagyítani. A billentyűzet nem tűnik el a 3D-s asztallal sem, az egérnek viszont valószínűleg megszűnik a szerepe: az ikonokra, ablakokra kézzel is rá lehet mutatni, nincs szükség plusz egy eszközre.

 

 

Forrás : http://3d-tv.hu/

Kulcsszavak: PC tudomány

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Kingston új, 1 TB-os SD-kártyájára már többezer kép és videó ráfér

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. flash-memóriákat gyártó leányvállalata, a Kingston Digital Europe Co LLP bemutatta a Canvas React Plus V60 SD-kártyát. Az új modell a felsőkategóriás UHS-II teljesítményű Canvas React memóriakártya-családot bővíti. A profi fotósok és a költségtudatos, kezdő kreatívok számára egyaránt ideális megoldást jelentő kártya akár 280 MB/s* sebességet és 1 TB** tárhelyet kínál, amellyel megváltoztatja a digitális portfóliók rögzítésének és tárolásának módját.

2024. február 27. 17:34

Gaming monitorokat mutat be a Thermaltake

A Thermaltake, a prémium toronyházak, tápegységek, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bemutatta a TGM-I27FQ és a TGM-V32CQ Curve gaming monitort, a kiváló minőségű QHD-s (2560x1440) képernyőt profi gamereknek. A TGM-I27FQ egy 165 Hz-es frissítési gyakoriságú és gyors IPS-technológiát használ, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy élvezhessék a még tökéletesebb élményt és a kiváló képminőséget gyorsan mozgó játékok közben. A TGM-V32CQ 170 Hz-es frissítési gyakorisággal és 1000R-es görbülettel érkezik, lehetővé téve, hogy teljesen elmerüljünk a játékban a képernyő azonnali reakciója és a tökéletes betekintési szögek révén.

2024. február 27. 16:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30