Ultraszéles LG monitor 21:9 képaránnyal

forrás: Prím Online, 2012. november 20. 14:21

Az LG Electronics (LG) bejelentette első, 21:9-es képarányú ultraszéles monitorát. A közel 74 cm képátlójú LG EA93 képernyője akár négy részre is osztható, 100 százalékos sRGB színtérrel rendelkezik, így még hatékonyabb multitasking és páratlan multimédiás lehetőségeket kínál. A maximális hatékonyság érdekében a monitort IPS panellel szerelték fel, amely élethű színeket jelenít meg. Az LG EA93 lenyűgöző hatást kelt otthon, az irodában vagy akár egy grafikai stúdióban is.Multitasking otthon és az irodában
Az ultraszéles monitor bármilyen munkakörnyezetbe kiválóan illeszkedik. A EA93 29 hüvelykes képernyője bőséges helyet kínál egyszerre több dokumentum és ablak egyidejű megjelenítésére. A széles kijelzőnek köszönhetően a táblázat több oszlopa megjeleníthető, illetve a kétoldalas dokumentumok is elférnek egymás mellett.

Az ultraszéles monitor grafikusok számára is nagyszerű lehetőségeket kínál. A nagyobb felületnek köszönhetően egyszerre nagyobb felületen dolgozhatnak, ami időmegtakarítást jelent, valamint a monitor tökéletesen alkalmas párhuzamos munkavégzésre, hiszen akár négy, külön-külön testreszabható szegmensre osztható.

A grafikusok általában két monitort használnak, így könnyen összehasonlíthatják az éppen szerkesztett anyagokat. Két monitor használata esetén azonban gyakran eltérés tapasztalható a két képernyő színei között. Ugyanakkor a Dual Link-up technológia és egy display port használata révén az ultraszéles monitorhoz két külső eszközhöz is csatlakoztatható egyszerre, így a teljes képernyőfelületen egységes színeket biztosít, és még zavaró monitorkeret sincs a megjelenített képek között. A monitor emellett az sRGB színtér 100 százalékát képes megjeleníteni és a hardveres színkalibrálást is támogatja, így tökéletesen alkalmas a grafikusok számára kiemelten fontos egységes, élethű színvisszaadásra.

Tökéletes képi élmény filmekhez és multimédiás tartalmakhoz
Az ultraszéles monitor 21:9-es képaránya nagyon hasonló a mozivásznakéhoz, aminek köszönhetően az EA93 pontosan úgy jeleníti meg a filmeket, ahogyan azt a készítők megálmodták. A készülék által alkalmazott IPS technológia szinte bármely szögből élethű képminőséget biztosít. A négy jellemző — a 21:9-es képarány, a lenyűgöző képminőség, a ragyogó színvisszaadás és az LG CINEMA SCREEN kialakítás — ötvözetének köszönhetően az ultraszéles monitor filmekhez és videojátékokhoz is tökéletes megoldást kínál. A beépített MHL-csatlakozónak köszönhetően a videojátékok rajongói az okostelefonjukra letöltött játékokat és videókat is megjeleníthetik a monitoron. A két beépített 7W-os sztereó hangszóró pedig még tovább fokozza az élményt.

Az LG ultraszéles monitora november elején mutatkozik be Koreában, az ezt követő hetekben pedig a nemzetközi piacon is megjelenik.


 

Kulcsszavak: monitor LG

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Samsung Electronics bemutatta a legújabb üzleti kijelzőit az ISE 2023 kiállításon

A Samsung Electronics a fenntartható digitális üzleti kijelzők jövőjét mutatta be a 2023-as barcelonai ISE-n (Integrated Systems Europe), a világ egyik vezető AV és rendszerintegrációs kiállításán. A vállalat az új technológiák mellett az új környezetvédelmi stratégiája által vezérelt környezettudatosságra törekvő megoldásokat is felvonultatta a látogatóknak.

2023. február 6. 16:37

Interaktív kiállításon ismerhetők meg a különböző iparágaknak szánt LG készülékek

Az LG Electronics (LG) a barcelonai Integrated Systems Europe (ISE) 2023 kiállításon mutatja be a csúcstechnológiát képviselő digitáliskijelző-megoldásainak teljes portfólióját, beleértve a LED, a Micro LED és az átlátszó OLED kijelzőket is. A készülékeket több digitalizált térben tárják a közönség elé, bemutatva a különböző iparágak – többek között a kiskereskedelem, a vállalati szféra, az oktatás és a vendéglátóipar – számára kínálkozó felhasználási lehetőségeket és alkalmazásokat.

2023. február 1. 16:58

Érkezik a Samsung első mini-LED technológiával felszerelt gaming monitorja

A Samsung Electronics bejelentette az Odyssey Neo G7 (modellnév: G70NC), a vállalat első sík, Mini-LED modelljének globális bevezetését, amely új formavilággal bővíti az Odyssey termékcsaládot. Az új monitor nagyméretű képernyővel rendelkezik, amely tervezésének köszönhetően átfogóbb látványvilágot és részleteket biztosít a játékosok számára, és élethű képminőséggel repíti el őket a játékok világába. 

2023. január 30. 16:36

Az UltiMaker bemutatta az új S7 3D nyomtatót

Az új UltiMaker S7 nyomtató a gyártó díjnyertes S-szériájára épít, azonban integrált Air Manager búrát és rugalmas nyomtatótálcát kapott.

2023. január 28. 15:51

Az AOC bemutatja a nagy teljesítményű P3 üzleti monitorcsaládot

A kijelzőspecialista AOC bejelenti a professzionális P3 termékcsaládot, amely hét új monitort tartalmaz három különböző méretben (a 24 hüvelyk/60,4 cm képátlójú 24P3CW, 24P3CV és 24P3QW modelleket, a 27 hüvelyk/68,6 cm képátlójú Q27P3CW, Q27P3CV és Q27P3QW modelleket, valamint a 34 hüvelyk/86,4 cm képátlójú ultraszéles CU34P3CV modellt). 

2023. január 27. 17:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Google vezérigazgatója jelentette be a Google Bard indulását

2023. február 7. 12:34

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51