Mobil szegmensre fókuszáló startup seregszemle a Smartmobil ’13-on

forrás: Prím Online, 2013. március 12. 09:01

A nemzetközi mobilpiac rohamos fejlődése magyar fejlesztőcégek számára is hatalmas kiugrási lehetőséget jelenthet. Számos ígéretes hazai műhely van, melyek viszont csak külső finanszírozás bevonásával tudnának „nagypályára lépni”. Erre a problémára keres megoldást a Smartmobil ’13, melynek célja, hogy felhelyezze Budapestet a mobiltechnológia és a startup tőkepiac világtérképére. A 2013. április 4-én megrendezésre kerülő konferencián az ország és a régió legjobb mobilpiaci fejlesztőműhelyei mutatkozhatnak be induló tech vállalkozások finanszírozásban jelentős rutinnal bíró hazai és nemzetközi kockázati tőkebefektető cégeknek.

Idén negyedszer. Középpontban a mobilos startup vállalkozások

Az idén immár negyedik alkalommal rendezett szakmai konferencia rövid idő alatt Magyarország legnagyobb mobiltechnológiai rendezvényévé nőtte ki magát. A Smartmobil szervezői 2013-ban azonban még magasabbra helyezik a lécet azzal, hogy Közép-Kelet-Európában elsőként rendeznek a mobil szegmensre fókuszáló startup seregszemlét.
„Az idei rendezvény kimondott célja, hogy Budapest bekerüljön a mobiltechnológia és a startup tőkepiac nemzetközi vérkeringésébe. Ennek érdekében a konferencia keretében a Microsoft támogatásával rendezünk egy Befektetői szekciót, melyen jelentős nemzetközi és hazai kockázati tőke alapkezelő cégek képviselői vesznek majd részt. Számos meghatározó seed és kockázati tőkebefektető cég képviselteti magát Magyarországról, míg nemzetközi viszonylatban olyan startup kockázati tőke befektetői csoportok érkeznek, mint a Startup Sauna, a Hack Fwd, a Credo Ventures, a High-Tech Gründerfond, az Almaz Capital vagy a Balderton Capital. A magyar fejlesztőkben hatalmas a potenciál, és reményeink szerint a hazai mobilpiac szereplői rengeteget tudnak majd profitálni ebből a lehetőségből, ami az egész iparág hazai fejlődését előrelendítheti” – mondta Dobó Mátyás „Doransky”, a Smartmobil konferencia szervezője.

Nemzetközi kitekintés, régiós fókusz

Az esemény regionális jelentőségű, hiszen a környező országok legjobb mobilprojektjei is bemutatkozási lehetőséget kapnak. Az NNG támogatásával megrendezett fejlesztói szekcióval elsődleges célunk természetesen az, hogy minél több hazai fejlesztőműhely meg tudja mutatni magát. A magyarországi technológiai innováció piacából már eddig is több, jelentős sikereket felmutató vállalkozás nőtte ki magát, és a „nagy elődök” tapasztalataiból is rengeteget meríthetnek az induló vállalkozások. A Smartmobil ’13 ezt elősegítve egy asztalhoz ülteti a négy legsikeresebb hazai startup cég, az NNG, a LogMeIn, a Prezi és a Ustream alapítóit is.

A startup tematikán kívül természetesen a mobiltechnológia területének minden egyéb szegmenséről is szó lesz a Magyar Telekom főtámogatásával megrendezésre kerülő konferencián. Az ágazat iránt érdeklődők rengeteg nemzetközi előadáson vehetnek részt, melyek keretében konkrét esettanulmányokról, adatokról és használható gyakorlati tapasztalatokról esik majd szó.

A szakmai nemzetközi tekintélyei is előadnak


A rendezvény további érdekességeket is kínál, hiszen olyan világhírű szakemberek tartanak majd előadást, mint Damien Perillat, a PayPal regionális vezetője, vagy az UX (user experience = felhasználói élmény) fejlesztés meghatározó szaktekintélye Sabine Storm, az UsTwo képviseletében, illetve Heiko Behrens, a Beamapp alapítója.

Év alkalmazása díj
 
A konferencia keretében immár negyedik alkalommal átadják az Év alkalmazása díjat is – a Sanoma támogatásával. A 2010. óta odaítélt díj a friss hazai fejlesztéseket és fejlesztői csoportokat jutalmazza. A díjra bármilyen 2012. január 1. óta az AppStore-ba, valamint GooglePlay-be felkerült alkalmazás nevezhető.

A legjobb hazai játékötlet díja


A HVG-vel együttműködve a HVG öletverseny keretében a konferencia szervezői keresik továbbá a legjobb hazai játékötletet. A nyertes ötlet nemcsak megvalósításra kerül, de a nyertes komoly pénzjutalomban részesül majd.

Microsoft Imagine Cup hazai forduló


Idén a Smartmobil ad otthont a Microsoft Imagine Cup Innovációs verseny döntőjének is, ahol a projektben résztvevő legjobb prezentációkat mutatják be a résztvevők.

 További információk és regisztráció: smartmobilhq.hu//facebook.com/smartmobil

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38