Tudomány 6 másodpercben

A világ első tudományos kiállítását rendezi meg a GE a Vine-on

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 12. 16:28

A GE tudományos versenyt hirdet a Vine szellemében. A #6SecondSience Fair (6 másodperc tudomány) a Twitter videómegosztó mobilalkalmazásán zajlik majd augusztus 8-tól 15-ig. A versenyzőknek egy tudományos témájú Vine videót kell készíteniük a #6SecondScience hashtag alatt, és megosztani az alkotást a Twitteren.

Elő a sütőporral, az ecettel és a papírmaséval, tudományos kiállítás lesz! Ez alkalommal azonban akkor is elnyerhetik a résztvevők a legjobb alkotás készítője címet, ha otthon hagyják a vulkán makettet, hiszen ezt a kiállítást már a digitális kor szellemében rendezik meg.

 

A GE ezen a héten tartja az első, igen találóan a #6SecondScience Fair (azaz 6 másodpercnyi tudomány) névre hallgató tudományos kiállítást a Twitter videómegosztó mobil alkalmazásán, a Vine-on. Az augusztus 8-tól 15-ig tartó rendezvény alatt a GE a fenti hashtag köré összpontosuló Vine videókat készít, illetve közzéteszi a felhasználók által készített 6 másodperces videókat. A résztvevőknek egy tudományos témájú Vine videót kell készíteniük a #6SecondScience hashtag alatt, és megosztani az alkotást a Twitteren. A legjobb alkotásokat újból megosztják a Twitteren és a Vine-on, illetve felteszik egy Tumblr galériába. 

 

A felhasználók által készített alkotások mellett a Vine olyan „hírességei” is készítenek videókat a témában, akik humoros, meglepő képi világú, kreatív videóikkal tettek szert ismertségre a platformon. A hét folyamán többek között Rudy Mancuso, Jordan Burt, Meagan Cignoli, Pinot és Jethro Ames teszi közé tudományos témájú videóját a #6SecondScience hashtag alatt.

 

Hogyan lehet részt venni a versenyen?

 

1. Töltsd le a Vine alkalmazást.

2. Sűríts bele 6 másodpercbe annyi tudományt, amennyit csak bírsz.

3. A #6SecondScience hashtaget használva mutasd meg zsenialitásod a világnak.

4. Nézd meg a 6SecondScience.tumblr.com-on, hogy a te műved is felkerült-e!

 

A kedvenc Vine videóit a Tumblr-re is felteszi a GE. A legjobb alkotások a http://6secondscience.tumblr.com/ címen található galériában tekinthetők meg, a személyes kedvencek pedig megoszthatók a Facebookon, a Twitteren és a Tumblr-en.

 

A Vine-on megrendezett #6SecondScience Fair a legújabb a GE sikeres közösségi médiakampányai sorában. Ilyen volt többek között az idei Pi Nap, amikor a cég 314 pitét küldött ki azoknak a felhasználóknak, akik a GE által készített #PiDay hashtag alatt tweeteltek; illetve a Feltalálók Napja, amikor a felhasználók az #IWantToInvent hashtaget használva nyújtották be találmányötleteiket. A rajzolók ezt követően tervrajzokat készítettek a legjobb ötletekhez, amelyek között lovak számára készült búvárruha és napenergiával működő légdeszka is szerepelt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59