E-könyvek látássérült jogászoknak

MTI Sajtóadatbank, 2013. augusztus 28. 16:07

E-könyv formájában érhetik el ezentúl a látássérült joghallgatók és jogi végzettségűek a CompLex Kiadó szakkönyveit.

A látássérültek számára könnyen és egyszerűen hozzáférhetővé vált a jogi szakirodalom az alternatív e-könyv formátum bevezetésével - közölte a kiadó az MTI-vel.
 

A speciális, úgynevezett DAISY technológiának köszönhetően a felolvasás mellett a látássérülteknek lehetőségük van az anyagban navigálni, az adott szövegrészhez visszatérni és újra meghallgatni azt. A közlemény szerint ez azért nagyon fontos, mert a szakanyagok megfelelő feldolgozásához a rendszeres ismétlés nélkülözhetetlen.
 

A kiadó fejlesztése, a DAISY technológia használata olyan új generációs digitális állományokat kínál a látássérültek számára, amellyel az eddiginél egyszerűbbé válik a jogi szakkönyvek tanulmányozása - írták a közleményben.
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egységes márkanév, online szerződéskötés – újítások fizetési megoldást kereső kereskedőknek

Megállíthatatlanul nő az elektronikus és mobilfizetési megoldások népszerűsége a felhasználók, vállalkozók körében, az MNB 2023-as fizetési jelentése alapján 5-6 százalékponttal nőtt az elektronikus fizetés aránya*. Az OTP Mobil pedig ennek megfelelően az igények mentén fejleszti tovább a szolgáltatásai körét: 2024. februárjától a SimplePay márkanév alatt, egységes felületen lesz elérhető valamennyi üzleti fizetési megoldása, továbbá minden termék esetében elérhetővé válik a teljes mértékben online szerződéskötési folyamat.

2024. március 5. 14:40

Idén a fenntarthatóság erősítése és az AI térnyerése dominálja a vállalati informatikát

2024-ben meghatározó lesz a vállalati IT területén a digitális ágazat környezeti hatásainak minimalizálása, a biztonsági mentési megoldások felértékelődése és a generatív mesterséges intelligencia térhódítása is – áll a Gartner és más iparági felmérések alapján, a vshosting, a menedzselt hosting megoldások közép-európai vezető vállalata által összeállított előrejelzésben.

2024. március 5. 12:59

A Kyndryl és a Stellantis partnerségre lép

A Kyndryl, a világ legnagyobb IT infrastruktúra szolgáltatója bejelentette, hogy széles körű, többéves megállapodást kötött a Stellantisszal, abból a célból, hogy Európában, Észak-Amerikában és Dél-Amerikában menedzseljen alapvető üzleti informatikai tevékenységeket, mint például a hálózati, adatközponti támogatást és helyi IT szolgáltatások támogatását.

2024. március 5. 11:30

Az MI-vezérelt egyemberes vállalkozásoké a jövő? – izgalmas beszélgetés a Széchenyi István Egyetemen

„Olyan forradalom ez, mint az elektromosság megjelenése, csak még annál is mélyrehatóbb” – hangzott el a győri Széchenyi István Egyetem Spinoff Klubjának évadnyitó pódiumbeszélgetésén, ahol a mesterséges intelligencia (MI) üzleti felhasználási lehetőségeit vitatták meg a technológiával foglalkozó szakemberek. Az eszmecsere kijózanító képet rajzolt a területről: még nem tartunk ott, hogy a gép helyettesíti az embert, ugyanakkor bagatellizálni sem lehet a világra gyakorolt hatását.

2024. március 5. 09:57

Stratégiai megállapodást kötött a Corvinus és a Procter&Gamble

Speciális marketingkurzuson és szenior vezetők vendégelőadásain is részt vehetnek a corvinusos hallgatók a Procter & Gamble nemzetközi fogyasztásicikk-gyártó vállalat, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem között létrejött friss partnerségnek köszönhetően.

2024. március 4. 17:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30