Bull kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Bull

Bővült a SUSE-t támogató szuperszámítógépes megoldások köre

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy általánosan elérhetővé vált SUSE Linux Enterprise Server 11 SP2 rendszereken a bullx supercomputer suite 4,  a szuperszámítógépek európai piacán vezető vállalatnak számító Bull programcsomagja.

2012. szeptember 24. 17:31

5 petaflopsos Bull szuperszámítógép

A Bull IT-konszern a francia Atomenergia Biztooság által üzemeltetett szuperszámítógép erejének 5 petaflopsra való növelésére készül.

Kulcsszavak: Bull szuperszámítógép
2008. augusztus 9. 17:53

Partneri találkozót tartott a Bull Magyarország

A Bull Magyarország szeptember 20-án tartotta meg éves partneri találkozóját. A résztvevők átfogó képet kaphattak a Bullban történt stratégiai változásokról, melynek célja a Bull jelenlétének erősítése a hazai és a nemzetközi piacokon.

Kulcsszavak: Bull Bull-hu szerver
2007. szeptember 25. 16:34

Bull szerverek négymagos Intel Xeon 7300 MP processzorokkal

A Bull, válaszolva a vállalati szerverekkel szemben támasztott egyre növekvő konszolidációs és virtualizációs igényekre, valamint a méretezhető teljesítményhez, a magas szintű adatvédelemhez és egyszerűsített rendszer-adminisztrációhoz, új nagy teljesítményű szervert vezetett be. A Bull kibocsátotta a NovaScale R480 E1 négymagos, négy csatlakozó aljzatot tartalmazó szervert, amely az új Intel Xeon MP 7300 sorozatú mikroprocesszorokon és a szintén új Intel ’Caneland’ platformon alapul.

Kulcsszavak: Bull szerver
2007. szeptember 13. 12:16

Megkezdte működését Európa legnagyobb szuperszámítógépe

A francia Bull cég bejelentette, hogy a CCRT-nél (Center for Research and Technology Computing, Franciaország) üzembe helyezték Európa legnagyobb és a világ ötödik legnagyobb teljesítményű szuperszámítógépét, amelynek átlagos teljesítménye több mint 43 TFLOPS. Az Itanium 2 processzor alapú szuperszámítógépet a Bull mérnökei tervezték és építették.

Kulcsszavak: szuperszámítógép Bull
2006. december 13. 16:10

Második generációs Bull NovaScale szerverek

A Bull bevezette a második generációs NovaScale Itanium 2 alapú szervereket, amelyek 2 CPU csatlakozótól 32-ig bővíthetők és ideálisak az ERP/SCM alkalmazásokhoz, támogatják a nagy adatbázisokat, valamint a HPC rendszereket és fürtöket.

Kulcsszavak: szerver Bull
2006. március 26. 10:11

Nyolc Itanium processzoros Bull szerverek

A Bull bejelentette az új 8 processzoros NovaScale 5085 és 6085 szervert.

Kulcsszavak: szerver Bull
2005. május 28. 10:36

Bull NovaScale szerverek új Itanium 2 CPU-val

A Bull bejelentette, hogy a NovaScale szerverek kaphatók az új Intel Itanium 2 processzorokkal is. Az egyik új Itanium 2 processzor 9MB integrált L3 gyorsító-tárat tartalmaz, de kapható alacsony feszültségű (LV) változat is.

Kulcsszavak: szerver Bull
2004. november 16. 10:07

Négy új Bull Express5800 szerver

A most megjelent új Bull szervergépekkel a cég szerint jelentős számítási teljesítmény-növekedés érhető el a 64-bites kiterjesztésű (EMT64) Intel Xeon DP processzorok révén, melyek támogatják a szimultán többszálú (hyper-threading) utasítás-végrehajtás technológiát.

Kulcsszavak: szerver Bull-hu Bull
2004. október 26. 13:35

Bull szerverek Power5 processzorral

A Bull az IBM-mel csaknem egy időben jelentette be saját fejlesztésű, Power5 és AIX alapú Escala szervereit.

Kulcsszavak: szerver Bull
2004. július 20. 06:00

NovaScale szerverek a Bulltól

A Bull Magyarország Kft. a március 30-án tartott sajtótájékoztatóján mutatta be a NovaScale kiszolgáló gépcsaládját.

Kulcsszavak: Bull szerver Bull-hu
2004. március 30. 11:32

"Legjobb hozzáférés-kezelő megoldás" díj a Bull biztonsági szoftverének

A Bull Evidian, a Bull biztonságos e-business szoftverfejlesztéssel foglalkozó üzletágának AccessMaster SSO (egyszeri bejelentkezéses/Single Sign-On) biztonsági szoftvere nyerte a nemrégiben Londonban tartott SC 2002 díjkiosztó gálán az SC Magazine – napjaink legnagyobb információbiztonsági magazinja – “legjobb hozzáférés-kezelő megoldás” díját.

Kulcsszavak: díj security Bull Bull-hu
2002. május 22. 19:35

A vártnál nagyobb tavalyi veszteség a Bullnál

A pénzügyi gondokkal küszködő Bull számítógépes hardver- és szoftvercsoport csütörtökön a vártnál nagyobb, 243 millió euró (226 millió dollár) tavalyi nettó veszteségről számolt be.

Kulcsszavak: +mérleg Bull +céginfo
2001. március 5. 10:41

Két részre szakad a Bull

Megelőzendő nyeresége süllyedését is, két részre bomlik a francia Bull számítástechnikai óriásvállalat: szolgáltató és (főleg számítógépes rendszereket) létrehozó-gyártó egységre. A kettédarabolást a jövő év közepére szeretnék letudni - közölték csütörtökön -, addig a cég "nem stratégiai" jelentőségű egységeit részben eladják.

Kulcsszavak: Bull +céginfo
2000. december 1. 11:08

Óriások válasza az e-üzletvitel kihívásaira

A Computer Associates, a Compaq, a Dell, a Hewlett-Packard, az IBM, az Intel, a Microsoft, az SAP és partnereik bejelentették, hogy Business Internet Consortium néven üzleti szempontból semleges, nonprofit vállalatot hoznak létre olyan technológiák és módszerek kifejlesztésére, amelyek révén az elektronikus üzletvitelre áttérő vállalkozások képesek választ adni az e-business alkalmazások bevezetésekor felmerülő, egyre magasabb szintű kihívásokra.

2000. november 30. 19:39

Kelet-európai NEC-képviselet Budapesten

Egy mai sajtótájékoztatón jelentették be a NEC Computers International képviselői, hogy Putz József vezetésével iroda nyílt Budapesten az NEC és a Packard Bell regionális képviseletére.

2000. november 28. 18:07

Tovább a Montereyért

A Bull és az IBM bejelentette, hogy kiterjeszti korábbi egyezményét, amely a Power processzor alapú Unix rendszerekre és az AIX operációs rendszerre vonatkozik, a fókuszban a 64 bites feldolgozási teljesítmény fokozása áll.

Kulcsszavak: +céginfo Monterey 64 Bull IBM
1999. december 26. 14:52

Adatvédelem Bull-chipkártyával

A Bull Crypto Safe termékével - amely felhasználói azonosításra, hitelesítésre, aláírásra és üzenettitkosításra is használható - a felhasználó személyes adatai a PC-n kívül maradnak.

Kulcsszavak: Bull security
1999. november 26. 12:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15