NISZ kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: NISZ

Továbbra is ingyenesen igényelhetők a látássérült embereket segítő szoftverek

Folytatódik az ország licenc program, melynek keretében minden Magyarországon élő és határainkon túli, magyar igazolvánnyal rendelkező látássérült vagy olvasásban akadályozott állampolgár ingyenesen juthat hozzá a legnépszerűbb segítő szoftverek magyar nyelvű változataihoz. Ez a lehetőség ma a világon összesen három országban áll a látássérült emberek rendelkezésére.

2020. október 15. 17:55

Ingyenes számítógépes programokkal segítik a látássérült embereket

Fontos kormányzati cél, hogy az elektronikus közszolgáltatások „akadálymentesen”, minden állampolgár számára elérhetőek legyenek, ezért 2018. július 24-től a vak és gyengénlátó emberek térítésmentesen vehetnek igénybe képernyőolvasó és képernyőnagyító szoftvereket.

2018. július 25. 13:50

Befejeződött a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat fejlesztése

A fejlesztéssel költséghatékonyabb hang- és adatkommunikációs szolgáltatásokat használhatnak a közigazgatás szereplői, javul a hangszolgáltatások minősége, csökkennek az üzemeltetési költségek, és javulnak az üzemeltetési és biztonsági feltételek is.

2015. október 30. 09:20

SAP: állami projekt a régió legjobbja

A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-nél (NISZ) lezajlott SAP bevezetést választották a kelet-közép-európai régió legjobbjává.

Kulcsszavak: NISZ projekt SAP
2015. október 19. 12:26

Safer Internet Program: több mint 7 ezer megkeresés érkezett a segélyvonalra

A Safer Internet Program (SIP) konzorciumi tagjai közül a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítványhoz több mint 7 ezer megkeresés, a Biztonságosinternet Hotline-hoz pedig 479 bejelentés érkezett káros és jogsértő tartalmakkal kapcsolatban 2015 első negyedévében.

2015. május 9. 09:34

Elkészül a kormányzati informatikai rendszer fejlesztése

Idén június végén, az eredetileg vállalt határidőre lezárulhat az európai uniós forrásból finanszírozott Központosított Kormányzati Informatikai Rendszer kiterjesztése (KKIR2) projekt.

2015. április 23. 12:42

Bemutatták a HU-GO Mobilt

Az indulás óta az e-útdíj rendszer a fuvarozók visszajelzései alapján számos kényelmi funkcióval bővült. Az úthasználók rugalmasabb kiszolgálása érdekében a most  bemutatott HU-GO Mobil alkalmazás elsősorban az alkalmi viszonylati jegyet vásárlók számára jelent megoldást. Ez a a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által koordinált első fejlesztése, amely a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. számára készült.

2014. április 17. 13:12

Továbbfejlesztik az Egységes Digitális Rádiótávközlő rendszert

Továbbfejlesztik az Egységes Digitális Rádiótávközlő Rendszert (EDR), amely elsősorban a készenléti szervek - Rendőrség, Mentőszolgálat, Katasztrófavédelem - számára készült, magas rendelkezésre állású, megbízható, országos rádió-távközlő rendszer.

2013. december 4. 09:20

Aláírták a szerződést a GSM-R rendszer szállítására

A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. szerződést kötött a vasúti vezeték nélküli kommunikációs hálózat (GSM-R) szállítására a tendernyertes Kapsch CarrierCom Kft. és az MVM Ovit Zrt. közös ajánlattevővel - jelentették be sajtótájékoztatón, kedden Budapesten.

2013. november 26. 12:48

Négyszáz településen elérhető a szélessávú internet a Köznet projektnek köszönhetően

A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ Zrt.) Köznet Eszközkorszerűsítés című projektjének köszönhetően 400 olyan településen vált elérhetővé a szélessávú internetkapcsolat, ahol ez piaci alapon nem, vagy csak később valósulhatott volna meg - közölte a projekt lezárása alkalmából a NISZ.

2013. november 20. 07:48

Egységesítették a kormányzat informatikai rendszereit

Kétmilliárd forintos uniós forrásból egységesítették és vonták egy ellátási körbe számos minisztérium és államigazgatási szerv informatikai rendszerét.

2013. november 13. 09:33

Megvalósult az elektronikus levéltár

A Magyar Tudományos Akadémián, sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy elkészült Európa egyik legfejlettebb, a modern kor kutatói igényeinek megfelelő levéltári nyilvántartó és archiváló rendszere. A Magyar Nemzeti Levéltár (MNL), Budapest Főváros Levéltára (BFL) és a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ Zrt.) 2008 óta dolgozott a projekten.

2013. szeptember 20. 12:25

MNV-NISZ együttműködés

Megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) és a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ Zrt.), annak érdekében, hogy szakértői tevékenységüket erősítsék, és biztosítsák a magasabb színvonnalú feladatellátást.

2013. szeptember 19. 14:31

Újabb közbeszerzési felhívást tett közzé a NISZ a GSM-R projekthez

A GSM-R vasúti kommunikációs projekt megvalósításához kapcsolódóan független mérnöki feladatok ellátására írt ki közbeszerzést a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ)

Kulcsszavak: pályázat NISZ GSM-R
2013. június 8. 09:46

NISZ: Megjelent a GSM-R projekt megvalósítását célző második pályázat

A GSM-R rendszer megvalósítását célzó 2012. december 22. első pályázati felhívását követve a 2013. május 07-én a NISZ Zrt. 2013/S 087-147940 számon, az uniós közbeszerzési hirdetmények oldalán (TED) közzétette a projekt második „Optikai kábelhálózat szállítása” tárgyú, nyílt közbeszerzési eljárásról szóló hirdetményét.

2013. május 10. 11:29

Tart a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat végpontjainak fejlesztése

Egymilliárd forintos uniós forrásból, a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. végzi a kormányzati intézmények kommunikációs eszközeinek korszerűsítését, amelynek keretében modernizálja a kormányzati intézmények telephelyein a végberendezéseket.

2013. március 6. 08:46

Három céggel tárgyalnak a vasúti kommunikációs rendszer szállítására

A GSM-R vasúti kommunikációs hálózat kiépítésére pályázó négy induló közül hárommal kezdi meg a tárgyalásokat a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-t (NISZ Zrt.) - közölte a NISZ. A második fordulóban az ajánlattételhez szükséges műszaki dokumentációt három pályázó kapja meg: a Kapsch Carrier Com Kft. és az MVM Ovit Zrt. közös ajánlattevőként, a Nokia Siemens Networks Telekommunikációs Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., valamint a SELEX Electronik S.p.A. és a Huawei Technologies Híradástechnikai Kft. szintén közös pályázóként.

Kulcsszavak: NISZ távközlés GSM-R
2013. március 5. 07:47

Állami tulajdonba került az IdomSoft Zrt.

Az infokommunikációs konszolidációt célzó kormányzati törekvéseknek megfelelően az államot képviselő NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. megvásárolta az IdomSoft Zrt.-t. A felvásárlás révén az állami tulajdonban lévő NISZ Zrt. szakmai felügyeletébe kerül azoknak a nemzetbiztonságilag is fontos, állami feladatokat ellátó informatikai rendszereknek az üzemeltetése és továbbfejlesztése, amelyek megszerzésével biztosítható a nemzeti adatvagyonra vonatkozó törvényi előírások teljesítése.

2013. március 1. 13:34

Négy jelentkező a GSM-R rendszer szállítására

A Kormány novemberi döntésében a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-t (NISZ Zrt.) jelölte meg a GSM-R projekt megvalósítójának és a projekttel összefüggő támogatás kedvezményezettjének. A projekt célja, hogy megteremtse a nemzetközi vasúti forgalom interoperabilitását, valamint növelje a közlekedés biztonságát és hatékonyságát. A döntés alapján a NISZ hatáskörébe tartozik a tervezésre, a kiépítésre és az implementációra vonatkozó közbeszerzési eljárás lebonyolítása.

Kulcsszavak: NISZ pályázat GSM-R
2013. január 25. 14:19

BME - NISZ együttműködési megállapodás

Az egyetemi kutatóhelyeken felhalmozott szaktudást emeli be a közigazgatási informatikai fejlesztésekbe a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar (BME VIK) és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) most aláírt együttműködési megállapodása.

2013. január 18. 08:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

A kiberbűnözés határokon átívelő probléma: az ESET telemetriai mérései alapján a kibertámadások száma növekszik, egyre nagyobb arányban az okostelefonokat célozva. A kiberbiztonság egyik globális vezető vállalataként az ESET ezért úgy döntött, hogy vezető technológiáit felhasználva iparágspecifikus megoldásokat hoz létre, melyek hálózati szinten segítenek elhárítani ezeket a fenyegetéseket. A távközlési és internetszolgáltatói iparág számára bemutatott új termékcsomagjuk célja, hogy képesek legyenek teljeskörű védelmet nyújtani fogyasztóiknak.

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

Egyre több webshop szervezi ki Magyarországon csomagjai kezelését - ezt támasztja alá a fulfillment piac tavalyi, 70%-os bővülése. A zászlóshajó Webshippy duplázott, árbevétele megközelítette a 2,4 milliárd forintot.

2022. június 19. 13:24