virtuális kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: virtuális

A virtuális terápia segíthet a depresszióval küzdőknek

Javíthatja a depressziósok állapotát egy új virtuális terápia, amelynek lényege, hogy a páciens saját magát vigasztalja meg két online alteregója révén - állítják szakemberek a British Journal of Psychiatry Open című folyóiratban közölt tanulmányukban.

2016. február 15. 14:33

Az óceánok mélyére kalandozhatunk a Google Street View-val

A Google Street View révén számos gyönyörű helyet barangolhatunk be, azonban Földünk 70%-át óceánok borítják, melyek éppúgy felfedezésre várnak. A Google most 40 új víz alatti helyet fedezett fel, melyet ezentúl már virtuálisan is bejárhatunk.

2015. június 5. 15:27

Online házasságkötés az Ikeával

Nem, nem az Ikeával köthetünk házasságot, de az Ikea biztosítja számunkra a berendezést álmaink esküvőjéhez. Legyen a helyszín egy sátor a tengerparton, vagy egy erdő, az Ikea segít megrendezni a virtuális esküvőt.

2015. április 16. 15:36

Tízezres street art gyűjtemény a Google virtuális múzeumában

Több mint tízezer street art alkotást és több mint 260, a köztéri művészetet bemutató kiállítást nézhetnek meg az internetezők a Google Kulturális Intézetének oldalán. A street artról szóló gyűjteményt 34 ország 86 művészeti szervezetének segítségével állították össze. A Chrome pedig egy új bővítménnyel gazdagodott.

2015. március 22. 08:50

Az Amazonas-menti esőerdőkben barangolhatunk a Street View-val

Újabb különleges helyszíneken tehetnek virtuális sétát a Street View-ban az internetezők: lecsúszhatnak az Amazonas-menti esőerdőben a lombkoronaszintben, a fák között kifeszített drótkötélpályákon, hajózhatnak az Amazonas egyik legnagyobb mellékfolyóján, valamint meglátogathatnak 17, az Amazonas mentén élő közösséget is.

2015. március 3. 13:11

Üzembe helyezik az első Bitcoin automatát Houstonban

Houstonban is telepített Bitcoin automatát a CoinVault. Ez az első, ami a városban üzemel. Az ATM a George R. Brown Convention Centerben található. Hazánkban is van már Bitcoin automata.

Kulcsszavak: virtuális ATM Bitcoin
2014. december 12. 13:19

A virtuális környezeteket érintő fenyegetések

vállalati virtualizáció évek óta növekvő trend, amely vonzó lehetőségeket kínál a skálázhatóság, a hatékonyság és a rugalmasság területén. A Forrester Research kutatása szerint 2015 végéig a vállalatok több mint 70 százaléka tervezi virtualizált szervermegoldások használatát.

2014. szeptember 27. 11:50

Hamarosan jönnek az intelligens virtuális asszisztensek

Lehetséges, hogy a nem is olyan távoli jövőben beleszeressünk a virtuális személyi asszisztensünkbe? A filmipart régóta foglalkoztatja ez a téma, elég a most bemutatott A Nő című filmre vagy a régi klasszikusokra, a 2001: Űrodüsszeiára, a Star Trek beszélő számítógépére vagy a Knight Rider sorozat KITT-jére gondolni. Valóban ez lesz a jövő? Mire képes a mai technológia?

2014. február 20. 14:35

Oroszországban betiltották a Bitcoint

Ezentúl nem lehet hivatalosan Bitcoint használni Oroszországban. A rendelkezés minden más virtuális pénznemre is vonatkozik. A tiltás szervezetekre és személyekre egyaránt érvényes.

2014. február 10. 12:21

Online is megtekinthető a Schönbrunn-palota csaknem félszáz kincse

Erzsébet császárné egy portréja és a Schönbrunn-palota további 39 műtárgya is megtekinthető ezután nagy felbontásban interneten, a Google Art Project szolgáltatás keretében. A fotókat hétmillió pixeles felbontásban töltötték fel. Így az érdeklődők a képek kinagyításával egészen apró részleteket is szemrevételezhetnek, olyanokat is, amelyeket szabad szemmel nem lenne lehetséges.

2013. december 29. 08:58

Elkészült a debreceni Református Nagytemplom 3D-s modellje

Bemutatták a debreceni Református Nagytemplom 3D-s modelljét és átadták azt a Református Egyház képviselőinek. A debreceni egyetem által alapított Szilícium Mező (SziMe) Regionális Informatikai Klaszterhez tartozó társaság rendkívül nagy pontosságú háromdimenziós modellt készített, melyet a Szilícium Mező Inkubátorházban létrehozott SziMe3D Stúdióban adtak át.

 

2013. november 30. 10:11

Bitcoinnal lehet fizetni egy ciprusi egyetemen

A University of Nicosia ciprusi egyetem egy olyan megoldást vezetett be, amellyel méltán felhívta magára figyelmet. Az intézményben ezentúl Bitcoinnal is lehet fizetni.

2013. november 22. 15:16

Velencét is bebarangolhatjuk a Street View-val

A Google-nak köszönhetően számítógép előtt ülve is végigjárhatjuk a híres velencei csatornát, a Canal Grande-t, ahová jobbára csak csónakkal jutnánk el.

2013. november 14. 15:23

Okos szemüvegen dolgozik a Samsung?

A dél-koreai gyártó 2014-ben, a Galaxy Gear 2-vel egy időben dobhatja piacra első virtuális szemüvegét, mely a Google Glass elvén működik majd.

2013. november 9. 14:43

Virtuálisan életre kel a Bálna

Most hétvégén, november 9-10-én adják át a Duna-parti Közraktáraknál létrehozott, mintegy 27 ezer négyzetméteres Bálna névre hallgató létesítményt. A háromnapos ingyenes nyitási rendezvénysorozat színes kulturális programoknak ad teret, megnyit a biopiac, étterem és kávézó, és az üzletek is belakottá válnak változatos programok kíséretében.

2013. november 7. 09:58

Már virtuálisan is bejárható az Iparművészeti Múzeum

A magyar múzeumok közül elsőként az Iparművészeti Múzeum épületét és két kiállítását láthatják virtuálisan az érdeklődők az interneten, a 360 fokos panorámaképet mutató Street View technológia segítségével.

2013. október 9. 09:32

ARworks applikációk Augmented Reality jegyében

Az ARworks új okostelefonos alkalmazásokkal rukkolt elő, melyek az Augmented Reality technológiájára épülnek.

2013. szeptember 10. 14:21

A HP bemutatta legnagyobb teljesítményre képes vékony kliensét

A HP leleplezte a t820 Flexible Series Thin Client üzleti célú vékony kliensét, amely az eddigi legnagyobb teljesítményt kínálja a felhasználóknak a biztonság és könnyű kezelhetőség mellett.

2013. augusztus 22. 17:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

Miután a PSD2 bevezetésére kitűzött szeptember 14-i határidő tarthatatlanná vált, az MNB tegnap közleményt adott ki, amelyben megnyugtatja az érintetteket, hogy - az Európai Uniós szinten hozott döntéssel összhangban - az MNB többlet időt biztosít a magyar pénzügyi szektor számára, hogy megfeleljen az erős ügyfél-hitelesítésről szóló jogszabályoknak, a fizetési kártyával végzett online fizetési műveletek esetében.

 

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2015 után másodszor rendezik meg Budapesten az ITU Telecom World konferenciát (Europe Telecom-ot rendeztek már itt korábban is). A világ talán legfontosabb nemzetközi infokommunikációs- és távközlési eseménye kormányok és az iparágban érdekelt vállalatok, valamint kis- és középvállalkozások számára nyújt lehetőséget a találkozásra és információcserére. 

2019. szeptember 9. 23:51
online sportfogadás