PDA GPRS-szel

Kollár Csaba, 2001. augusztus 3. 20:23
A Motorola, követve a Siemens és a Nokia példáját, augusztusban már a boltokba küldi a GPRS-kompatibilis Accompli 008 készülékét.
Habár – elemzők szerint – a Motorola szinte teljes egészében az Iridium projektre koncentrál, mégis részt kíván venni a „globális szükségletek kielégítésében” is. Az Accompli háromsávos készülék, így támogatja a 900, 1800, 1900 MHz-es rendszereket is. A Nokia új kommunikátorával, a 9210-essel ellentétben az Accompli egyik legnagyobb előnye az, hogy GPRS-kompatibilis.

A személyi interaktív kommunikátor egyesíti a hang- és az adattechnológiát, és megkísérli ezeket egy készülékben egyesíteni. Így egy olyan eszközt kapunk, ami egyaránt alkalmas a mobiltelefon, valamint a személyi digitális asszisztens funkcióinak az ellátására. Ahogy a Motorola összegzi a készülék legfontosabb paramétereit:

- nagy sebességű hálózati csatlakozás az interneteléréshez, és ahol a szerződések engedik, ott globális roaming szolgáltatás;

- az operációs rendszer többek között támogatja a személyes kalendáriumot, a címregisztert, a tervező és jegyzet funkciókat;

- 256 színű kijelző a ragyogó színekért, így az internetes tartalom megtekintése nagyobb élményt nyújt;

- érintésérzékeny kijelző;

- különböző stílusú játékok;

- kézírásfelismerés;

- e-mail, SMS-, faxküldési és -fogadási lehetőség.

A Motorola sajtóközleményében kiemeli, hogy egyes európai operátorok még nem támogatják a GPRS-t, így a 115 kbps sebesség nem minden országban érhető el a készülékkel. De a cég elemzői úgy vélik, hogy ezek a „problémák” az év végére, vagy maximum a következő év elejére megoldódhatnak.

Kulcsszavak: +fohir GPRS Motorola pda

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14