Exkluzív HR vezetői fórum alakult

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. november 16. 12:04
Exkluzív humán erőforrás vezetői klub alakult Budapesten, HR Forrás Klub néven. Az önszerveződő kezdeményezés megalapítói között neves magyarországi cégek és HR-vezetők képviseltetik magukat a gazdaság különböző ágazataiból. A multinacionális cégek között jelen van többek között a Philips, a General Electric és a British American Tobacco Hungary, a vezető hazai cégek közül pedig a Matáv, a Mol és a Malév is az alapító tagok között található.
A fórum megalakulása minden bizonnyal hiányt pótol, hiszen a jelentkezési határidő lejárta után is számos vezető cég szeretne a tagok sorába lépni. Erre az elkövetkezőkben kizárólag a klubtagok ajánlásával kerülhet sor. A klub tevékenysége piaci trendek elemzéséből és értelmezéséből, HR-adatok kölcsönösségi alapon történő megosztásából, illetve a "HR best practice"-ek cseréjéből áll. Ily módon lehetőség nyílik a jól működő humán erőforrás menedzsment elemeinek cseréjére, és arra, hogy egy-egy kiemelkedő céges gyakorlat ismertté váljon a tagok körében.

A klubtagság presztízsértékűnek számít, ezért komoly belépési és tagsági kritériumoknak kell megfelelniük: amennyiben például a tag nem vesz rész egyetlen felmérésben sem, tagsága automatikusan megszűnik. A klubon belüli kapcsolattartás elsősorban webalapú, de telekonferenciák és személyes találkozók is segítik a kommunikációt.

Az exkluzív HR vezetői klub tagjai számos témában cserélhetnek eszmét, ötletekkel segíthetik egymás munkáját, egymás közötti összehasonlításokat tehetnek és különböző témákban méréseket készítenek. A novemberben induló első felmérés témája a HR Kontrolling, amelynek eredménye az év végére várható. A HR Forrás Klub teendőinek koordinálására a Hewitt Inside Consulting tanácsadó céget mint ötletgazdát kérték fel a klubtagok. A tanácsadó anyacége, a Hewitt Associates pedig nemzetközi tapasztalatait ajánlotta fel a tagok részére.

  • A Hewitt Inside Consulting üzleti alapú humánerőforrás megoldásokra szakosodott vezetői tanácsadó cég. Hatvan év nemzetközi tapasztalatával, naprakész szakmai és ágazati ismeretekkel segíti ügyfeleit a piaci előny megszerzésében. Számos úttörő HR megoldás között nevéhez fűződik a Legjobb Munkahely felmérés, a HR Marketing, a Választható Juttatások és a HR Outsourcing bevezetése. A New York-i tőzsdén jegyzett Hewitt Associates a világ 37 országában 15 000 munkatárssal áll ügyfelei szolgálatában.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50