Az amerikai cégvezetők nem tartanak az adatvesztéstől

Tóth Kristóf, 2003. július 13. 12:20
Az amerikai cégek felsővezetői teljesen másképp ítélik meg a számítógépen tárolt adatok esetleges elvesztéséből eredő károkat, mint ugyanezen társaságok információs technológiai vezetői, áll egy hétfőn megjelenő felmérésben.
Az adattároló rendszerek gyártásával foglalkozó EMC által szponzorált felmérés eredménye szerint az amerikai társaságok felsővezetőinek alig 14 százaléka véli úgy, hogy elektronikusan tárolt céges adataik könnyen elveszhetnének egy katasztrófa, például tűzvész, vagy földrengés során. Az IT vezetők ennél jóval nagyobb arányban tartanak a katasztrófák eredményként bekövetkező adatvesztéstől: A megkérdezett informatikai vezetők 52 százaléka tart egy ilyen eseménytől.

Szintén eltérőek a vezetők nézetei azzal kapcsolatban, hogy egy esetleges adatvesztést követően mennyi időbe telne helyreállítani a számítógépes rendszereket. A felsővezetők 91 százaléka szerint az adatok visszaállításához legfeljebb két napra lenne szükség, az IT vezetők 23 százaléka azonban legalább három napot számol egy ilyen művelet végrehajtására.

A felmérést a RoperASW marketingkutató és tanácsadó cég készítette az EMC Corp. megbízásából, és mintegy 274 amerikai nagyvállalat vezetőjének megkérdezésével. A felsővezetők közül a RoperASW a vezérigazgatókat, illetve a pénzügyi igazgatókat kérdezte meg, amíg a másik oldalon az IT vezetők álltak.

"Ügyfeleink szerint a legnagyobb kihívást nem a biztonsági másolatok készítése jelenti, hanem az adatok visszaállítása egy esetleges adatvesztést követően" - mondta David Goulden, az EMC fejlesztési- és marketing részlegének elnökhelyettese. "Nem hisszük, hogy az IT vezetők félrevezetnék a felsővezetést. Inkább egy tévhitről van szó, miszerint ha az adatokról rendszeresen biztonsági másolat készül, nem áll fenn veszély."

Mint Stephen Higgins, az EMC marketingigazgatója hangsúlyozta, a hosszú visszaállítási idő általában a szalagos adattárolásból adódik. Higgins elmondása szerint a lemezes megoldások gyorsabbak, de egyúttal jóval drágábbak is.

A RoperASW 254 olyan európai céget is megkérdezett, amely legalább ezer alkalmazottat foglalkoztat. A jelentés szerint az európai cégvezetők 40 százaléka, illetve az európai IT vezetők 44 százaléka érzi veszélyben a cég számítógépen tárolt adatait.
Kulcsszavak: EMC adatvédelem

Tökéletesre csiszolt autóval döntené meg világrekordját a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

A SZEnergy Team tavaly májusban az energiahatékonysági és az autonóm kategóriát is megnyerve, kettős győzelemmel és saját korábbi világcsúcsát megdöntve zárta a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyét, a Shell-Eco Marathont. A győri Széchenyi István Egyetem csapata idén a szokásosnál is magasabbra tette a lécet: a cél a dupla címvédés, ha lehet, újabb világrekorddal. Mielőtt elutaztak volna a verseny helyszínére, bemutatták elkészült fejlesztéseiket.

2024. május 20. 12:34

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

2024. május 19. 14:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59