Új EU-szabályozások a spam ellen

Tóth Kristóf, 2003. november 2. 22:53

Ma már a teljes e-mail forgalom több mint fele kéretlen reklám e-mail, vagyis spam. Az Európai Bizottság szerint csak az európai üzleti élet több mint 3 milliárd dolláros veszteséget könyvelhetett el az elmúlt évben, a spam káros hatásainak köszönhetően.
A törekvés tehát egyértelmű, ki kell irtani a kéretlen leveleket az e-mail forgalomból. A dolog azonban nem ilyen egyszerű, ugyanis a reklámlevelek jelentős része még mindig az Egyesült Államokból érkezik. Természetesen ott is tesznek lépéseket a dolog ellen, itt volt például a múlt heti bírósági döntés egy cég ellen, amelyben több millió dollárra büntették meg őket spam miatt. Az antispamkampányok tehát mindinkább életre kelnek világszerte, és bizonyos országokban már hivatalosan is fel lehet, illetve fel is kell lépni a kéretlen levelek ellen. Természetesen ezen akciók egyike sem jelent gyors megoldást, de legalább elindítják a törekvéseket.

Az új EU-szabályok értelmében korlátozzák a cégeknek a cookie-használatot is, így azok nem gyűjthetnek kedvük szerint információkat, a weboldalukat meglátogató felhasználókról. A büntetések mértéke azonban már a tagállamok egyéni döntésén alapul. „A törvény egy kulcsfontosságú eszköz az elektronikus kommunikáció fogyasztóvédelmére, és egyben az alapfeltétele a sikeres internetes kereskedelemnek" - mondta el Erkki Liikanen, az Európai Bizottság vállalkozásokért és az információs társadalomért felelős tagja.
Kulcsszavak: törvény cookie spam EU

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50