Vemsoft hitelkezelési rendszer a K&H Banknál

forrás Prim Online, 2004. június 24. 13:48
Befejezéséhez közeledik a Vemsoft Kft. és a K&H Bank közös, 2001-óta tartó projektje, melynek célja egy egységes, naprakész hitelnyilvántartó és kezelő rendszer létrehozása. A beruházás ezen felül segítséget nyújt a Basel II. egyezmény előírásainak teljesítésében is.
A negyedik éve tartó együttműködés szakaszosan valósult meg - mondta el Petőh Gyula főosztályvezető. A többcélú beruházás során számszerűsítették és jól dokumentálhatóvá tették a hitelkezelés egyes lépéseit, valamint az így nyert adatok igen jelentős, workflow menedzsment jellegű információkat szolgáltatnak a bank döntéshozói számára. A fejlesztések segítségével a már folyósított hitelek kezelése pontosabban követhetővé vált, és az informatikai támogatás a munkaszervezést, a munkaerő gazdálkodást is optimalizálta.

Az integrált szoftver segítséget nyújt a külső, workout partnerekkel való együttműködésben, és egyidejűleg a Basel II. egyezmény előírásai jelentős részének teljesítésében nyújt segítséget.

A 2005 legelejére tervezett, teljes körű átadással a munka természetesen nem ér véget - hangsúlyozta Petőh Gyula. Az informatika, a biztonság és általában a bankélet egyre dinamikusabban fejlődik, a piac elvárásai folyamatosan nőnek. A K&H Bank csak úgy őrizheti meg az évek során kiharcolt kedvező piaci pozícióját, ha ezeknek a kihívásoknak nem csak igyekszik maradéktalanul megfelelni, de elébe is megy. Ehhez pedig informatikai infrastruktúráját is időről időre fejlesztenie kell, nem beszélve a kiépült egységes, de összetett rendszer karbantartásáról. Ezért együttműködésük a Vemsoft Kft.-vel jelentős állomásához érkezik ugyan, de semmiképpen sem ér véget. Mint a főosztályvezető elmondta, jó döntés volt hogy hazai céget választottak, és az együttműködés kifejezetten eredményes volt.
Kulcsszavak: bank K&H Vemsoft bankszolg

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50