Megfelelés az új globális számviteli előírásoknak az SAP-val

forrás Prim Online, 2005. április 30. 14:05
Az SAP Accounting for Financial Instruments támogatja a Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok követését és mentesíti a bankokat a manuális táblázatkészítés időrabló feladatától.
Az SAP bejelentése szerint az ágazatspecifikus SAP for Banking megoldás segítségével a pénzintézetek gyorsabban és megbízhatóbban készíthetik el a Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardoknak (International Financial Reporting Standards, IFRS) megfelelő kimutatásokat. Az Európai Unió új jogszabálya a bankok pénzügyi eszközeire és forrásaira vonatkozó jelentéskészítést szabályozza. A több mint 20 vezető pénzintézet visszajelzései alapján kifejlesztett SAP Accounting for Financial Instruments banki alkalmazás közös adatbázisba vonja össze a pénzügyi adatokat, ily módon fokozza a pénzügyi információk gyűjtésének, jelentésének és auditálásának hatékonyságát, és mentesíti a bankokat a manuális táblázatkészítés időrabló feladatától. A bejelentésre az SAP nemzetközi ügyfélkonferenciája, az április 26. és 28. között megrendezett SAPPHIRE ’05 alkalmából került sor, Koppenhágában.

Az új banki alkalmazást éles környezetben használó első ügyfelek között található az olasz Banche Popolari Unite, valamint a Bankgesellschaft Berlin (BGB), DZ BANK, HSH Nordbank, HypoVereinsbank (HVB), IKB Deutsche Industriebank, WestLB AG és Westdeutsche Immobilien Bank (WIB) német bankok. Hamarosan újabb pénzintézetek csatlakoznak hozzájuk: Kommunalkredit (Ausztria), Entenial (Franciaország), a Görög Nemzeti Bank és az Interbanca (Olaszország).

IFRS – 2005-től új játékszabályok


Az idei év indulásakor az európai bankok gyökeres jogszabályi változásokkal szembesültek. Az új szabályok számviteli gyakorlatukat és pénzügyi eredményeik kiszámításának módját is érintették. A Nemzetközi Számviteli Standardokat (IAS) felváltó IFRS 2005. január 1-én lépett életbe az EU tőzsdén jegyzett bankjainál, és alkalmazása a globális pénzügyi szektorban is gyors ütemben terjed. Több mint 90 olyan ország van a világon, ahol vagy megkövetelik, vagy elfogadják az IFRS alkalmazását, és a szabályzóhatóságok már kezdeményezték a helyileg Általánosan Elfogadott Számviteli Irányelvek (GAAP) hozzáigazítását az új nemzetközi standardokhoz.
Kulcsszavak: bankszolg bank SAP

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50