A CODA új, a felelős vállalati magatartást középpontba állító programot indít

forrás Prim Online, 2006. november 30. 14:39
A program a CODA SciSys-től való szétválást követően megalkotott új üzleti modell alapján készült, amely a CODA további sikeres működését segíti elő.
A pénzügyi szoftverekre specializálódott CODA – melyet nemrégiben a londoni tőzsdére vittek – ma ismertette új, a cégek társadalmi felelősségvállalásáról szóló filozófiáját és kapcsolódó programját.

A program több kezdeményezést is tartalmaz. Egyfelől egységes rendet kíván teremteni a termékek fejlesztéséhez szükséges, az ügyfelektől és a piactól érkező visszajelzések között, illetve eredményeket kíván elérni a hulladékok újrahasznosítása, az energiatakarékosság és károsanyag-kibocsátás területén. A kezdeményezés célja, hogy a vállalatról – mint munkaadóról és szállítóról – még kedvezőbb kép alakuljon ki a helyi és a szakmai közösségen belül.

Jeremy Roche, a CODA vezérigazgatója elmondta: „Meggyőződésünk, hogy a felelős vállalati magatartás a részvényesek számára teremtett érték legfőbb komponense. Szeretnénk biztosítani a velünk kapcsolatban állókat, hogy a CODA egy erős és fenntartható vállalkozás. Fontos számunkra – ahogy minden vállalkozás számára az kell, hogy legyen – hogy megmutassuk a befektetők, az ügyeleink, a beszállítóink, a munkatársaink és a minket körülvevő közösség számára, hogy etikusan és egymásra tekintettel cselekszünk. Hosszú távra elköteleztük magunkat az eredményes üzletmenet és a környezetünkben élők felé.”

A pénzügyi részlegek számára szoftveres megoldásokat és vállalatirányítási rendszereket kínáló CODA a napokban mutatta be CODA-Control nevű termékének új verzióját, amely a felelős vállalati magatartást elősegítő programok menedzselését is támogatja – ahogy teszi azt a CODA berkein belül is. A CODA SciSys-től való szétváláást követően a CODA olyan program végrehajtására képes, amely saját üzleti stratégiájára és környezetére reflektál.

A program végrehajtását Dave Belmont, a CODA vállalti titkára vezeti, aki nemrégiben nyerte el az ICSA által odaítélt „Az Év Vállalati Titkára” nevű elismerést. Kinevezése azt a meggyőződést fejezi ki, mely szerint a felelős vállalati magatartás sokkal inkább az üzleti stratégia alapja, mintsem afféle kirakat-politika, melyet sok vállalkozás is pártol. Ezzel szemben Belmont úr és csapata egy olyan kritériumrendszer kialakításán dolgozik, amely minden egyes kezdeményezés előrehaladását mérhetővé tesz. Eközben a már meglévő beszállítóknál és üzleti partnereknél kezdeményezzük, hogy alkalmazzák a program megközelítését. Az új partnerektől a jövőben elvárjuk, hogy programjaikat megismerhessük, továbbá olyan adatokkal szolgáljanak, amelyek befolyásolhatják a CODA eredményeinek mérését.

A CODA társadalmi felelősségvállalásáról készült anyagról, illetve a társadalmi felelősségvállalási programokat segítő CODA-Control új verziójáról a CODA honlapján (www.coda.com) olvashatnak bővebben.
Kulcsszavak: Coda-hu +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50