Itt SAS: rekordárbevétel 2009-ben

forrás Prim Online, 2010. február 2. 18:06

Rekordárbevételt jelentett a SAS: nemzetközi pénzügyi adatai szerint tavaly 2,31 milliárd dolláros árbevételt realizált, amely 2008-hoz képest 2,2%-os emelkedést mutat. A SAS tehát a kedvezőtlen gazdasági körülmények ellenére is nyereséges maradt, sőt folytatta megalakulása óta, vagyis 34 éve tartó töretlen növekedési trendjét.

Az amerikai központú, nemzetközi vállalatcsoport árbevételének 23%-át forgatta vissza K+F-be, és a piaci nyomás ellenére sikerült elbocsátások nélkül zárnia a tavalyi évet. A Fortune magazin „100 legjobb munkahely” rangsora élére is a SAS került 2009-ben. A világ legnagyobb árbevételű cégeit tartalmazó, aktuális Fortune Global 500 lista első 100 helyezettjéből 92 felhasználói körébe tartozik, a múlt évben pedig közel ezernégyszáz új ügyfél választotta megoldásait.

A SAS jelentéséből kiolvasható, hogy iparági alkalmazásait tekintve kimagasló növekedési ütemet ért el a banki, a kormányzati, az egészségügyi, a biztosítási és a kiskereskedelmi szektorban.

A teljes árbevételének 42%-át adó pénzügyi szolgáltatók érdeklődését elsősorban az keltette fel, hogy a SAS megoldásaival képessé váltak kezelni az ügyféligények és az üzleti modellek változásait, valamint a felügyeleti szervek szabályozói módosításait. A SAS nemzetközi forgalmának 15%-t kitevő államigazgatási szektor tavaly leginkább a csökkenő adóbevételekre, a szolgáltatási szintek és az átláthatóság kezelésére fókuszált, valamint előtérbe kerültek az adatok csalás-felderítési célú felhasználási lehetőségei is.

A SAS szoftvereinek alkalmazási területeit tekintve elsősorban az analitikai, az ügyfél-intelligencia, az adatintegrációs és a kockázatkezelési eszközök iránt mutatkozott tavaly kiemelkedő kereslet, ugyanakkor földrajzilag a legnagyobb fejlődést a feltörekvő piacokon, így a kelet-európai országokban ért el a vállalat.

„Magyarországon a SAS a korábbi évek tendenciáját folytatta, és ismét forgalomnövekedést realizált” - nyilatkozta Musza István, a SAS Institute magyarországi cégvezetője. „A jövőben arra számítunk, hogy a gazdaság élénkülésével és az árbevételek növekedésével a cégek továbbra is hatékonyságukra összpontosítanak majd és erősítik ügyfélközpontúságukat, valamint folytatják optimalizációs törekvéseik megvalósítását.”

Kulcsszavak: SAS +mérleg

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59