Adatszinkronizáció Novell Mobility Pack-el

Kiss Ádám Zoltán, 2010. szeptember 20. 08:20

A Novell adatszinkronizációs megoldása most Mobility Pack csomaggal kiegészített változatban is elérhető, a rendszer biztosítja az e-mailek, a naptárbejegyzések, a címjegyzékek és a feladatok szinkronizálását a különféle vállalati rendszerek között.

A Novell adatszinkronizációs megoldásához mostantól elérhető Mobility Pack szinkronizálja a kritikus fontosságú alkalmazásokból származó adatokat az ActiveSync kiegészítővel rendelkező mobil platformokkal. Az eszközhöz elérhető csatolók segítik az együttműködést a különböző vállalati rendszerekkel pl. a Novell GroupWise-zal vagy a Microsoft SharePointtal. A Data Synchronizer Mobility Pack segítségével a vállalati adatok az ActiveSync kiegészítővel rendelkező mobil eszközökkel – mint például az iPhone, Android, Symbian, Palm és Windows Mobile mobiltelefonokkal – is szinkronizálhatók. A kiszolgáló-oldali szinkronizálás lehetővé teszi, hogy a Novell Data Synchronizer felhasználói az alkalmazások közötti manuális váltás nélkül bárhol és bármikor hozzáférjenek a különféle alkalmazásokban és eszközökön tárolt naprakész adataikhoz. A felhasználók ezzel időt takaríthatnak meg és az IT-részleg leterheltsége is csökken, hiszen egyetlen központi helyen zajlik a szervezet összes adatának kezelése.

„A Novell Data Synchronizer több adatforrást és több célhelyet kezel egyszerre, nem kötődik egyetlen konkrét alkalmazáshoz vagy eszközhöz sem. Függetlenségének köszönhetően az adatok és események szinkronizálása a rendszerek széles körén elvégezhető, beleértve a hagyományos csoportmunka-megoldásokat, valamint a kulcsfontosságú vállalati alkalmazásokat, mint például a CRM vagy az ERP megoldások” – mondta Hargitai Zsolt, a Novell üzletfejlesztési vezetője. „A Novell Data Synchronizer valós időben vezeti át a kapcsolódó rendszerek bármelyikében végrehajtott módosítást a többi kapcsolódó rendszerre is. Még a legkisebb módosítás szinkronizálása is megtörténik az összes rendszerrel. Így például az értékesítési és marketing vezetők gyorsan hozzáférhetnek a legfrissebb  adatokhoz az olyan alkalmazásokból és eszközökről, amelyek csatlakoznak a szervezet CRM rendszeréhez vagy egyéb értékesítési rendszereihez” – tette hozzá Hargitai.

A Novell Data Synchronizer Mobility Pack adatszinkronizációs megoldás váltja föl a Novell GroupWise Mobile Server terméket. A termék a Novell GroupWise, a Novell Teaming, a Novell Open Workgroup Suite és a Novell Open Workgroup Suite Small Business Edition termékekre érvényes termékkövetéssel rendelkező ügyfelek számára ingyenesen elérhető, a csatolók pedig ezen felül megvásárolhatók.

A Novell Data Synchronizer főbb funkciói:


Kiszolgálóoldali szinkronizálás:
amint a felhasználó frissíti az adatokat az alkalmazásokban vagy a mobil eszközökön, a Data Synchronizer valós időben tárolja a módosításokat, hogy a többi kapcsolódó alkalmazás és eszköz is automatikusan hozzáférhessen ezekhez az adatokhoz.
Mobil integráció: amikor a felhasználók mobil eszközökön dolgoznak, a kapcsolódó alkalmazásokban is megtörténik az adatok szinkronizálása. A Novell GroupWise-ban tárolt e-mailek, naptárak és címjegyzékek számos mobil eszközzel és operációs rendszerrel szinkronizálhatók, például: iPhone, Android, Symbian, Palm és Windows Mobile.
Alkalmazásintegráció: a Data Synchronizer egyszerűen integrálható a vállalati alkalmazásokkal, így kiküszöbölhető, hogy ugyanazt azt információt manuálisan kelljen bevinni a különböző rendszerekbe. A megadott adatokhoz a különféle alkalmazások, eszközök és felhasználók bárhonnan, azonnal hozzáférhetnek.
Bővíthető és jól konfigurálható: a már meglévő csatolók a Data Synchronizer szoftverfejlesztői eszközén (SDK – Software Development Kit) és nyílt alkalmazás programozói felületén (API – Application Programming Interface) keresztül a vállalati IT-környezet egyedi igényeinek megfelelően testre szabhatóak.
Több végpontot kezelő integráció: a Data Synchronizer a több alkalmazásból származó adatokat több célhellyel is szinkronizálja.
 

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50