Vállalkozás indítása Szlovákiában, illetve Magyarországon

forrás Prim Online, 2010. szeptember 30. 17:26

Végéhez közeledik az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap „Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013” finanszírozásával, a Puskás Tivadar Közalapítvány közreműködésével megvalósuló „A magyar–szlovák KKV-k együttműködésének támogatása” elnevezésű projekt.

2009-2010-ben teljesülő projekt célja a kis- és középvállalkozások versenyképességének megerősítése a magyar-szlovák határ menti területen, a számukra nyújtott szolgáltatások hatékonyabbá tétele és aktív határon átnyúló együttműködésének elősegítése. A konzorcium tanácsadási szolgáltatásokat fejlesztett ki, intelligens internetes kommunikációs platformot működtet, valamint a gazdasági együttműködést segítő kiadványokat jelentetett meg „Vállalkozás indítása Szlovákiában, ill. Magyarországon” címmel. A kétfüzetes, három nyelven elérhető kiadvány az adott országban jellemző jogi, gazdasági környezetet mutatja be. A know-how-ok, tapasztalatok és jó gyakorlatok átvitele érdekében rendezvényeket szervez:

  • Cégmissziókat infokommunikáció, elektronika, faipar, gépipar, műanyagipar, építőipar szakterületeken,
  • üzletember-találkozókat Budapest, Miskolc, Eger, Kassa, Zólyom, Korpona városaiban,
  • konferenciákat az érintett szervezetek, célcsoportok: KKV-k, tanácsadók, minisztériumok, közhivatalok, egyetemek, kutatóintézetek részvételével,
  • „Train the trainers” tanácsadói képzéseket a kétoldalú együttműködéseket segítő tanácsadók, szakemberek számára.


A közeljövőben várható rendezvények:

  • Építőipari üzletember-találkozó és cégmisszió: 2010. október 13., Eger.
  • 4. Nemzetközi Konferencia: 2010. november, Szlovákia


További információk, letölthető publikációk, hírek a projekt honlapján találhatók: www.sme-husk.eu; illetve a programról: www.husk-cbc.eu.

A Puskás Tivadar Közalapítvány elérhetőségei: +36-1-301-2030; eu@neti.hu; www.neti.hu.


 

Kulcsszavak: Szlovákia EU kkv

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50