Az európai vállalatok 46 millió eurós potenciális profitnövekedéstől esnek el

forrás Prim Online, 2011. július 14. 14:51

A Ricoh Europe közzé tette folyamathatékonysági tanulmányát, mely szerint az európai vállalatok akár 46 millió eurós potenciális profitnövekedéstől eshetnek el az információ feldolgozás alacsony hatékonysága miatt. A kutatás kimutatta, hogy a kritikus üzleti dokumentum folyamatokat kezelő alkalmazottak évente körülbelül 362 millió órát töltenek el ezzel a tevékenységgel, ami éves szinten 147 milliárd eurós költséget jelent az adott vállalat számára.

A Ricoh Europe által készített folyamathatékonysági tanulmány az európai vállalatok üzleti szempontból kritikus dokumentum folyamatait vizsgálja. Ezek olyan folyamatok, amelyek rendszeresen előfordulnak a napi üzletmenetben, és közvetlen hatással vannak az ügyfelek és az alkalmazottak közötti üzleti interakciókra. Ilyenek például a megrendelések, ügyfél adatok, vagy számlák. A tanulmány meghatározza a fejlődési területeket és a szóban forgó fejlesztések gazdasági megtérülését.

 Az üzleti szempontból kritikus dokumentum feldolgozási folyamatok idő és beruházás igényes mivolta ellenére az európai vállalatok többsége elismeri, hogy van még hová fejlődniük a területen. A válaszadók szerint a három legfőbb prioritás a tudásmegosztás növelése (67%) a biztonság javítása (67%) és a munkaerő hatékonyság növelése (65%). Ezen fejlesztések végrehajtásának legnagyobb akadályának az idő- (45%) és a forráshiányt (35%) tartják.

A tanulmány arra is rámutat, hogy az európai vállalkozások a biztonsági kockázatoktól tartva, gyakran vonakodnak olyan időmegtakarító kezdeményezések bevezetésétől, mint például az outsourcing. Ugyanakkor minden 12. európai vállalat szerint, a jelenlegi biztonsági folyamataik nem védelmezik kellőképpen a bizalmas dokumentumokat, míg a válaszadók 36%-a ismeri el, hogy ők vagy kollegáik vesztettek már el fontos dokumentumot.

A már rendelkezésre álló technológia ellenére a tanulmány alapján nagyon sok dokumentum folyamat fölöslegesen munkaigényes. Az üzleti szempontból kritikus dokumentum folyamatok 43%-a még mindig papír alapú és csak a válaszadók 22%-a jelentette, hogy vállalatuk teljesen automatikus munkafolyamatokkal rendelkezik. 

Kulcsszavak: Ricoh

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50