Megvan a Lenovo Motivátor Nagydíjának legjobb ötlete

forrás: Prím Online, 2013. december 2. 14:33

A Lenovo kihirdette Motivátor Nagydíjának győzteseit, amelyre összesen 60 pályázat érkezett. A nyertes csapat 1 millió forinttal és Lenovo gépekkel gazdagodott. A záróeseményen a vállalat kiemelt partnereit is díjazta.

A Lenovo Motivátor Nagydíj pályázatát lezására egy DOER party keretében zajlott. A vállalat legújabb kezdeményezéseinek, a Motivátor Nagydíjnak és a DOER Clubnak nem titkolt célja az igazi DOER életérzés megteremtése és a tehetséggondozás.

 

A két hónapig tartó kampányra összesen 60 csapat nevezett, azonban a döntőben már csak a legjobb öt csapat mérkőzhetett meg egymással a szakmai zsűri előtt. Az élő show-ban az öt csapatnak egyenként mindössze 3 perce volt meggyőzni a zsűritagokat, hogy az övéké a legjobb ötlet. A zsűri most sem kímélte a fiatalokat, hiszen a legjobb és legmegvalósíthatóbb, kreatív pályázatot választotta az első helyre, amelyet végül a MiUtcánk.hu nevű csapat nyert meg.

 

A szakmai zsűri elnöke Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója a következőképpen nyilatkozott a Motivátor Nagydíj döntőjéről: „Úgy gondolom, hogy nagyon elégedettek lehetünk az eredménnyel, hiszen hosszú folyamat és felkészülés előzte meg a mai estét, aminek meg is lett az eredménye. Öt felkészült, összeszedett, lelkes csapatot láthattunk, akik mindent megtettek azért, hogy a dobogó legfelső fokára álhassanak. A MiUtcánk.hu csapat teljes mértékben megérdemelte az első helyet és az értékes nyereményeket, hiszen kreatív és színvonalas prezentációval készültek. A legfontosabb dolog, hogy ezek a csapatok olyan tapasztalatokra tehetnek szert a jövőben, ami biztosan előre fogja mozdítani a karrierjüket. Természetesen a többi csapat sem szomorkodhat, hiszen ők is nyertesek, ha nem is első helyezettek. Valamint azt mindenképpen ki szeretném emelni, hogy a Motivátor Nagydíj Felkészítő Napján nagyon megkedveltem a csapatokat, hiszen ha még kiforratlanul is, de olyan jellemzőkkel bírnak, mint amilyen a Lenovo is, kreatívak, újítók, nagyratörőek és innovatívak.”

 

A MiUtcánk.hu csapattagjai Bakó Zsolt, Pangert Roland és Szabó Dávid, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola tanulói. Az egyetemisták elmondása szerint a projektjük egy barátságosabb és személyesebb lakókörnyezetet mutat be, ugyanis a nagyvárosi emberek kevésbé ismerik egymást, így nem használják ki az összetartó és modern lakóközösség szocális és gazdasági előnyeit.  Céljuk, hogy közelebb hozzák egymáshoz az embereket azáltal, hogy élhetőbb és összetartóbb közösséget tudjanak teremteni maguknak az egyetemisták saját fejlesztésével.

 

 

A döntőt a Lenovo Magyarország Díjátadó Gálája és Partnereseménye zárta, ahol megköszönték a partnerek egész éves munkáját, amelynek köszönhetően a Lenovo idén először a világ és Magyarország első számú PC gyártója lett.

 

Az esten még bemutatkozott a BP Shop legújabb őszi/téli kollekciója, amelyet Busa Pista, a BP Shop támogatott előadójának exkluzív klipp premierje követett. A Lenovo Motivátor Nagydíj és DOER Club kezdeményezéseinek célja, hogy hazánkba is megteremtse az igazi DOER életérézést, valamint, hogy támogassa a fiatal tehetségeket, akik nem félnek megmutatni tehetségüket és különleges szemléletmódjukat. A Lenovo Magyarország elköteleződött a tehetséggondozás-és ápolás mellett, aminek köszönhetően azokat a „Those Who Do” fiatalokat szólítja meg, akik a technológia segítségével álmokat, karrierterveket és remek ötleteket valósítanak meg.

  

A nyertes pályázatok elbírálását a Motivátor Nagydíjra felkért szakmai zsűri  végezte: Dr. Klinghammer István, felsőoktatásért felelős államtitkár, Halácsy Péter, a Prezi alapítója, Szép Fruzsina, a Sziget Kft. programigazgatója, Radnai Péter, a Kocka-ház ötletgazdája és a Chello Central Europe produkciós igazgatója, valamint Turcsán Tamás, független start-up tanácsadó, a SmartUp Kft. alapítója. 

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kreatív megoldásokkal építenének fenntartható jövőt a Zöld kód pályázat döntősei

Március 23-án rendezte meg a Vodafone Magyarország Alapítvány a Zöld Kód – Kódolj a holnapért! pályázat döntőjét. A legjobb ötletekkel érkezett csapatok közül a fiatalabb korosztályt egy Scratch-meccs várta, míg a nagyobbak szakmai mentorok segítségével valósíthatták meg a fenntarthatósági problémákra reflektáló robotötleteiket. A 6 millió forint összdíjazású pályázattal a Vodafone Magyarország Alapítvány célja, hogy a fiatalokat arra buzdítsa, gondolkodjanak és tegyenek azért, hogy a digitalizációt a fenntartható jövő szolgálatába állítsák.

2024. március 27. 15:08

Női szakemberekkel mutat példát a fiataloknak az IVSZ és a WiTH

Március 20-án délután második alkalommal adták át az IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége és a Women in Technology Hungary Egyesület (WiTH) együttműködésében meghirdetett 40 év feletti női példaképek a digitális gazdaság területén pályázat díjait. A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán megrendezett gálán négy kategóriában hirdettek nyertest, továbbá a szakmai zsűri egy olyan különdíjat is átadott, amellyel minden évben egy, a szakterületén kiemelkedően teljesítő pedagógus munkáját ismerik el.

2024. március 21. 17:55

Napelemes pályázat: ezek az akkumulátorok legnagyobb buktatói

Senki nincs még elkésve, aki igényelni szeretné a napelemekből és energiatárolóból álló rendszerekre kiírt Napenergia Plusz Program vissza nem térítendő támogatását, de elővigyázatosnak kell lenni. Házi Ádám, a Wagner Solar Hungária Kft. fejlesztési igazgatója felhívta rá a figyelmet, hogy nem minden akkumulátor tudja működtetni a rendszert áramszünet esetén, de arra is ügyelni kell, hogy a telepített eszközök kompatibilisek legyenek egymással. A szakértő szerint érdemes olyan kivitelezővel együtt dolgozni, aki a pályázat megvalósítása után is a rendelkezésünkre áll.

2024. március 14. 13:04

Digitális készségek fejlesztését célzó hazai projektek indulhatnak egy rangos európai díjért

Az Európai Digitális Készségfejlesztési Díj keretében öt kategóriában díjazzák a kontinensen élő emberek digitális kompetenciákkal való felvértezése iránt elkötelezett európai, köztük magyarországi projekteket és szervezeteket. Az IVSZ szerint a digitális készségek fejlesztése a gazdaság versenyképessége szempontjából elengedhetetlen – hiszen a hazánkban élő 16-74 év közötti felnőttek fele nem rendelkezik alapszintű digitális kompetenciákkal, pedig ezek nem csak a hétköznapi ügyintézést könnyítik meg, hanem a munkahely megtartásában és megszerzésében is fontos szerepük van. Ezért is különösen fontos összegyűjteni és megmutatni a készségfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi és hazai jó gyakorlatokat minél szélesebb körben. 

2024. március 7. 17:48

Újabb izgalmas találmányok nevezhetnek a Magyar Ipari Célgép Nagydíjra

A hazánkban megvalósuló külföldi ipari beruházások alapján számíthatunk arra, hogy a célgépgyártók iránti igény a közeljövőben nőni fog, és a már eddig is jelentős nemzetgazdasági szerepén nagyot fog lendíteni ez a szektor. Ebben segít a Magyar Ipari Célgép Nagydíj, amelyet idén immár negyedik alkalommal hirdetnek meg.

2024. február 22. 10:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09