Magyarországon is elérhetőek a Xerox új, színes nyomdagépei

forrás: Prím Online, 2015. április 16. 08:33

A vállalat a Xerox Versant 80 Press és a Xerox Colour 800i/1000i digitális berendezésekkel nagy teljesítményű, a speciális nyomtatási igényeknek is megfelelő, egyszerűen használható és ofszet minőséget garantáló gépeket biztosít a kis- és közepes vállalkozásoknak.

Xerox Versant 80  – egy gépben egy egész nyomda

Egyszerű kezelhetőség, ofszetnyomdai minőség és teljesen automatizált folyamatok. Nincs több üresjárat, manuális finomhangolás, a berendezés önállóan elvégzi az előkészületeket és már indítja is a nyomtatást. Percenként nyolcvan oldal előállítására képes. A nyomtatványokat ultra HD, 1200x1200 dpi raszterizálással, 10 bites színmélységgel állítja elő a legváltozatosabb médiákra, aminek köszönhetően fotórealisztikus nyomatok készíthetőek el pillanatok alatt. Ez jelentős technológiai előrelépést jelent, mert eddig csak 8bit színmélységben lehetett ezt a munkafolyamatot elvégezni. Másrészt ez a nyomtató arra is alkalmas, hogy az adott dokumentumot 2400x2400 1bit színmélységbe átkonvertálja és kinyomtassa. Erre jelenleg még kevés berendezés képes.

A Xerox Versant 80 nyomdagép 52–350 g/m2 súlyú anyagokra nyomtat, ami az eddigiekhez viszonyítva szintén óriási előrelépést jelent. Mostanáig a 350 grammos anyagok elő-, illetve hátoldali nyomtatására nem volt lehetőség a belépő kategóriás nyomtatóknál. A sokrétűség a médiákra is kiterjed. Ez a berendezés többek közt a natúr és műnyomó papírokat, kartonokat, az öntapadó anyagokat és a vinyl fóliákat is kezeli, amelyeknél a kiváló nyomatminőséget a Xerox EA toner szavatolja.

 Jelentős fejlesztés Xerox Versant 80 nyomdagépnél a termelést támogató SIQA program, amellyel könnyen és gyorsan beállítható az illeszkedés, illetve az elő-és hátoldal regisztráció. Utóbbiak nem érik el a 0,5 mm-es eltéréseket, ami az ívillesztő és az ívtovábbító rendszer teljes körű átalakításának az eredménye. Ez a beépített szolgáltatás újdonságot jelent ebben a termékkategóriában. Eddig ezt a megoldást csak a nagyobb teljesítményű digitális nyomdagépekhez kínálta a Xerox.

A Xerox Versant 80 nyomdagéphez két szerver közül is lehet választani. A Xerox EX 80 nyomtatószerver Fiery technológiával és a Xerox EX-i 80 nyomtatószerver Fiery technológiával is elérhető hozzá. A nyomtatási folyamat termelékenységét biztosító vezérlőszerver a gép integrált részévé tehető, de különállóan is csatlakoztatható. Ugyanakkor az XMPie uDirect Classic Pro szoftver segítségével a berendezés tökéletesen alkalmas változó adattartalmú, személyre szabott kommunikációs anyagok, nyomtatványok előállítására is.

Xerox Colour 800i/1000i– arany, ezüstmetál színekkel „festi” szebbre a nyomatokat

A Xerox szakemberei, a piaci elvárások átalakulásával továbbfejlesztették a gépeket. Felszerelték őket többek közt egy speciális száraztinta tárolóval, amely aranymetál és ezüstmetál száraz tintát tartalmaz kisebb, vagy nagyobb felületek megnyomásához.

A nyomdagépeket alkalmassá tették fólia-alapú nyomatok készítésére, így többek között meghívók, bizonyítványok, vagy akár névjegyek rövid átfutással való előállítására is. A tiszta színek hozzáadásával, rétegzett nyomtatással az arany és ezüst tinta extra „kiemelést” ad, amelynek révén a kész nyomtatvány még inkább felhívja magára a figyelmet.


A termelékenységük maximalizálása érdekében a Xerox Colour 800i/1000igépeket teljes körűen automatizálták. Továbbá ellátták őket a Xerox EX 80 nyomtatószerver Fiery technológiával

Tavasztól már idehaza is kapható

A Xerox Versant 80 Press és a Xerox Colour 800i/1000i digitális nyomdagépek idén áprilistól kaphatóak Magyarországon. A Xerox Versant 80 Press opcionális csomagoló megoldása és meglévő Xerox Colour 800/1000nyomdagépek frissítései 2015 második negyedévétől lesznek elérhetőek.


A Xerox Versant 80 Press berendezést a magyar érdeklődők a 2015. április 14 – 16. között nyitva tartó PPD Expon, a Xerox standján is megtekinthetik.

Kulcsszavak: Xerox nyomdagép

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megérkeztek a Fujitsu 11. generációs asztali gépei és munkaállomásai

A Fujitsu frissen bemutatott új generációs asztali gépei és munkaállomásai az agilitást, teljesítményt és rugalmasságot igénylő home office felhasználóknak készültek. Az irodában vagy otthonról dolgozó emberek millióinak igényeire reagálva a Fujitsu olyan új generációs eszközöket készített, amelyek kevesebb energiát fogyasztanak és rendkívül halkan működnek – ugyanakkor használatuk a teljesítmény terén sem jelent kompromisszumot. 

2021. július 14. 13:50

A Super-Wide és a kiváló teljesítmény találkozása

Hogy lépést tudjanak tartani napjaink rohanó munkatempójával, a professzionális felhasználóknak hatékony eszközökre van szükségük a feladatok elvégzéséhez – ehhez kiemelten fontos egy magas-teljesítményű monitor.  

2021. július 8. 12:31

Turbózza fel termelékenységét bárhol – bármikor

Az AOC kijelző-specialista az új I1601P modellel bővíti hordozható monitorok portfólióját. A hordozható képernyők akár útközben, akár a munkahelyen, vagy kis otthoni irodában egyszerű megoldást jelentenek az egymonitoros rendszerek többmonitoros megoldássá történő bővítésére. 

2021. július 7. 15:50

Új Odyssey gaming monitorok a Samsungtól

A gaming monitorok piacának egyik vezető vállalata, a Samsung*, bemutatta kibővített 2021-es Odyssey portfólióját. A kínálathoz tartozó készülékek világszerte, így már Magyaroszágon is elérhetők és a hobbijátékosoktól a profi gamerekig szinte mindenki megtalálhatja köztük a számára megfelelő megoldást.

2021. július 5. 13:54

Kivételes élesség és lélegzetelállító sebesség

Az AOC, a világ vezető gaming monitor márkája bemutatja a 4K felbontást és a 144 Hz-es frissítési rátát ötvöző gaming képernyőt – az elismert G2 terméksorozatba tartozó 71 cm-es (28") U28G2XU modellt. A legjobb és legújabb technológiát kereső PC játékosok számára tervezett U28G2XU modell kristálytiszta 4K (UHD) felbontású IPS panelének köszönhetően részletgazdag és élénk színeket jelenít meg.

2021. június 27. 12:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53