Szoftveralapú megoldással egyszerűsíti az okoseszközök együttműködését a Huawei

forrás: Prím Online, 2022. március 1. 18:40

A Huawei bemutatta legújabb, Super Device koncepcióját, amely újabb szintre emeli a gyártó okoseszközei közötti gördülékeny, gyors együttműködést, jelentősen megkönnyítve az irodai munkafolyamatokat. A szoftveralapú megoldással az eddiginél több eszköz szimultán összekapcsolása válik lehetségessé. Többek között pillanatok alatt átrakhatók a fájlok okostelefonról a PC-re, a tablet használható a számítógép monitorjaként, és valós időben követhetjük a számítógép kijelzőjén az okosceruzával készített rajzot is. 

A felhasználók gyakran szembesülnek azzal, hogy több, különböző ökoszisztémával működő, egymással nehezen együttműködő eszközt használnak: például a notebookokat munkához, az okostelefonokat szórakozáshoz, és olykor egy nagyobb fájl átvitele is nehézségekbe ütközik. Mivel nincs egyetlen olyan eszköz, amely kielégítene minden szükségletet, ezért nagyobb hangsúlyt kap az eszközök egyszerű összekapcsolása, egymás erősségeinek a kihasználása. A Huawei évek óta arra törekszik, hogy a mesterséges intelligencia segítségével sokféle élethelyzetre (egészség, fitnesz, utazás, iroda, szórakozás, otthon) nyújtson olyan okos megoldásokat, amelyek gördülékenyebbé teszik az együttműködést az eszközök között („Seamless AI Life”).

 

A vállalat elmúlt években számos technológiai újítást hozott a piacra ezen a téren: 2018-ban bevezette a OneHop funkciót, amely egyetlen érintéssel továbbítja az okostelefonok fájljait a számítógépre. 2020-ban útjára indította a többképernyős együttműködést, amely lehetővé teszi két eszköz, például PC és tablet, PC és okostelefon, valamint tablet és okostelefon közötti képernyőmegosztást. Ez utóbbi fejlesztés olyan új funkciókat hozott magával, mint a fájlok átvitele két eszköz között „drag and drop” módszerrel, vagy az okostelefonon található fájlok közvetlen megnyitásának lehetősége laptopon. 

 

 

Super Device: az új koncepció

A gyártó 2022-es évi barcelonai Mobil Világkongresszuson (Mobile World Congress) bejelentett Super Device koncepciója teljesen felszámolja az eszközök közötti akadályokat. Az új megoldásnak köszönhetően minden erre képes Huawei-eszköz közötti együttműködésre lehetőség nyílik. 

 

Okostelefon mint Super Device

Huawei PC-ken a Super Device funkció a Vezérlőközpontból nyitható meg, lehetővé téve az okostelefon képeinek és fájljainak gyors elérését, valamint a gyors és kényelmes képernyő csatlakozást, ami prezentációkhoz is segítséget nyújt. A Super Device párosítás elindításához elegendő a Vezérlőpult ikonra kattintani a számítógép jobb alsó sarkában, és a közelben lévő eszközök ikonjait a számítógép ikonja felé húzni. A csatlakoztatás után az okostelefon külső meghajtóként lesz elérhető a számítógépen, így a felhasználók az okostelefonok fájljait úgy érhetik el, mint bármely más külső tárolóeszköz esetében.

 

A Pop-Up párosítás funkcióval a Huawei PC gyorsan és kényelmesen csatlakozhat a Huawei vezeték nélküli fülhallgatóihoz, hangszóróihoz, Bluetooth egereihez és billentyűzetéhez, valamint nyomtatójához, javítva az intelligens irodai élményt.

 

A könnyebb csatlakoztathatóság mellett az okostelefon felülete szuperkészülékként is megjelenik a PC képernyőjén, a többképernyős együttműködés segítségével pedig akár három mobilalkalmazás is megnyitható közvetlenül a PC-n. A felhasználók így egyszerűen hozzáférhetnek az okostelefonjaikra mentett anyagokhoz a „drag and drop” funkcióval.

 

 

PC & Tablet: társak a munkában

Az okostelefonhoz hasonlóan csatlakoztatáskor a tabletet is külső meghajtóként ismeri fel a számítógép. Ennek köszönhetően megnyílik az út a fájlok szabad átvitelére és kezelésére az eszközök közötti „drag and drop” módszerrel vagy másolással és beillesztéssel.

A PC + Tablet Super Device három csatlakozási módot támogat, amelyek mindegyike különböző használati igényekre ad választ:

     •  Tükör módban a számítógép képernyőjén megjelenő tartalmat a tablet kijelzőjén is láthatjuk. Bármilyen, a HUAWEI MatePad tableten M-Pencil okos ceruzával írt vagy rajzolt tartalom pedig valós időben jelenik meg a PC-n.

     •  Kiterjesztés módban a számítógép kijelzője a tabletre is kiterjeszthető, és mindegyik kijelzőn más-más tartalom látható. Ez a mód a tabletet a számítógép másodlagos monitorjává alakítja.

     •  Együttműködési módban a táblagép fájljai közvetlenül kezelhetők a számítógépről.

 

HUAWEI MateView: a kiterjesztett képernyőélmény

A Huawei PC-t a felhasználók rugalmasan csatlakoztathatják a HUAWEI MateView monitorhoz is, így nagyobb kijelzőn élvezhetik a filmeket, videókat. A HUAWEI MateView támogatja a 4K+ felbontást és a P3 színskálát, így a grafikai és videós anyagok nagy részletességgel és pontossággal tekinthetők meg.

 

A Super Device funkció a Huawei PC-k bizonyos korábbi modelljein is elérhető lesz, amint a felhasználók frissítik a Huawei PC Managert a legújabb verzióra.  

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.

2024. április 15. 17:59

2023-ban harmadjára ért el platina minősítést a Bridgestone

A Bridgestone EMEA (Európa, Közép-Kelet és Afrika régió) ismét megkapta a platina minősítést a neves fenntarthatósági értékelő platform, az EcoVadis által. A szervezet 2023-ban már a harmadik egymást követő alkalommal nyerte el az EcoVadis legmagasabb besorolását, amivel a Bridgestone EMEA az EcoVadis által világszerte 220 iparágban értékelt 130 000 vállalat legjobb 1 százalékba került.

2024. április 15. 16:21

Már egy évtizede társ a mindennapokban: 10 éves a Simple alkalmazás

Magyarország egyik legnépszerűbb mobilappja*, a Simple alkalmazás idén ünnepli a 10. születésnapját.  Az applikáció 2014. április 15-én vált elérhetővé az alkalmazásboltokban, az elmúlt évtizedben már több mint hárommillióan töltötték le, és indulása óta már több mint 50 millió in-app és 80 millió NFC tranzakció futott át rajta. A fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil számításai alapján 2023-ban a hazai online autópálya-matrica, a közterületi parkolójegy értékesítés és a QR-kód alapú csekkbefizetések is mintegy majdnem ötöde a Simple appon keresztül történt. 

2024. április 15. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09