Szoftveralapú megoldással egyszerűsíti az okoseszközök együttműködését a Huawei

forrás: Prím Online, 2022. március 1. 18:40

A Huawei bemutatta legújabb, Super Device koncepcióját, amely újabb szintre emeli a gyártó okoseszközei közötti gördülékeny, gyors együttműködést, jelentősen megkönnyítve az irodai munkafolyamatokat. A szoftveralapú megoldással az eddiginél több eszköz szimultán összekapcsolása válik lehetségessé. Többek között pillanatok alatt átrakhatók a fájlok okostelefonról a PC-re, a tablet használható a számítógép monitorjaként, és valós időben követhetjük a számítógép kijelzőjén az okosceruzával készített rajzot is. 

A felhasználók gyakran szembesülnek azzal, hogy több, különböző ökoszisztémával működő, egymással nehezen együttműködő eszközt használnak: például a notebookokat munkához, az okostelefonokat szórakozáshoz, és olykor egy nagyobb fájl átvitele is nehézségekbe ütközik. Mivel nincs egyetlen olyan eszköz, amely kielégítene minden szükségletet, ezért nagyobb hangsúlyt kap az eszközök egyszerű összekapcsolása, egymás erősségeinek a kihasználása. A Huawei évek óta arra törekszik, hogy a mesterséges intelligencia segítségével sokféle élethelyzetre (egészség, fitnesz, utazás, iroda, szórakozás, otthon) nyújtson olyan okos megoldásokat, amelyek gördülékenyebbé teszik az együttműködést az eszközök között („Seamless AI Life”).

 

A vállalat elmúlt években számos technológiai újítást hozott a piacra ezen a téren: 2018-ban bevezette a OneHop funkciót, amely egyetlen érintéssel továbbítja az okostelefonok fájljait a számítógépre. 2020-ban útjára indította a többképernyős együttműködést, amely lehetővé teszi két eszköz, például PC és tablet, PC és okostelefon, valamint tablet és okostelefon közötti képernyőmegosztást. Ez utóbbi fejlesztés olyan új funkciókat hozott magával, mint a fájlok átvitele két eszköz között „drag and drop” módszerrel, vagy az okostelefonon található fájlok közvetlen megnyitásának lehetősége laptopon. 

 

 

Super Device: az új koncepció

A gyártó 2022-es évi barcelonai Mobil Világkongresszuson (Mobile World Congress) bejelentett Super Device koncepciója teljesen felszámolja az eszközök közötti akadályokat. Az új megoldásnak köszönhetően minden erre képes Huawei-eszköz közötti együttműködésre lehetőség nyílik. 

 

Okostelefon mint Super Device

Huawei PC-ken a Super Device funkció a Vezérlőközpontból nyitható meg, lehetővé téve az okostelefon képeinek és fájljainak gyors elérését, valamint a gyors és kényelmes képernyő csatlakozást, ami prezentációkhoz is segítséget nyújt. A Super Device párosítás elindításához elegendő a Vezérlőpult ikonra kattintani a számítógép jobb alsó sarkában, és a közelben lévő eszközök ikonjait a számítógép ikonja felé húzni. A csatlakoztatás után az okostelefon külső meghajtóként lesz elérhető a számítógépen, így a felhasználók az okostelefonok fájljait úgy érhetik el, mint bármely más külső tárolóeszköz esetében.

 

A Pop-Up párosítás funkcióval a Huawei PC gyorsan és kényelmesen csatlakozhat a Huawei vezeték nélküli fülhallgatóihoz, hangszóróihoz, Bluetooth egereihez és billentyűzetéhez, valamint nyomtatójához, javítva az intelligens irodai élményt.

 

A könnyebb csatlakoztathatóság mellett az okostelefon felülete szuperkészülékként is megjelenik a PC képernyőjén, a többképernyős együttműködés segítségével pedig akár három mobilalkalmazás is megnyitható közvetlenül a PC-n. A felhasználók így egyszerűen hozzáférhetnek az okostelefonjaikra mentett anyagokhoz a „drag and drop” funkcióval.

 

 

PC & Tablet: társak a munkában

Az okostelefonhoz hasonlóan csatlakoztatáskor a tabletet is külső meghajtóként ismeri fel a számítógép. Ennek köszönhetően megnyílik az út a fájlok szabad átvitelére és kezelésére az eszközök közötti „drag and drop” módszerrel vagy másolással és beillesztéssel.

A PC + Tablet Super Device három csatlakozási módot támogat, amelyek mindegyike különböző használati igényekre ad választ:

     •  Tükör módban a számítógép képernyőjén megjelenő tartalmat a tablet kijelzőjén is láthatjuk. Bármilyen, a HUAWEI MatePad tableten M-Pencil okos ceruzával írt vagy rajzolt tartalom pedig valós időben jelenik meg a PC-n.

     •  Kiterjesztés módban a számítógép kijelzője a tabletre is kiterjeszthető, és mindegyik kijelzőn más-más tartalom látható. Ez a mód a tabletet a számítógép másodlagos monitorjává alakítja.

     •  Együttműködési módban a táblagép fájljai közvetlenül kezelhetők a számítógépről.

 

HUAWEI MateView: a kiterjesztett képernyőélmény

A Huawei PC-t a felhasználók rugalmasan csatlakoztathatják a HUAWEI MateView monitorhoz is, így nagyobb kijelzőn élvezhetik a filmeket, videókat. A HUAWEI MateView támogatja a 4K+ felbontást és a P3 színskálát, így a grafikai és videós anyagok nagy részletességgel és pontossággal tekinthetők meg.

 

A Super Device funkció a Huawei PC-k bizonyos korábbi modelljein is elérhető lesz, amint a felhasználók frissítik a Huawei PC Managert a legújabb verzióra.  

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59