Remekül szerepelt Tóth Dávid a monacói e-sport-világkupán

forrás: Prím Online, 2022. október 28. 19:30

Nagyon szoros, gigászi küzdelemben bronzérmet szerzett Tóth Dávid, a Magyar E-sport Válogatott kiválósága a Sim Racing World Cup 2022 döntőjében, amelyet október 23-án tartottak Monacóban. Újabb szenzációs teljesítményével virtuális pilótánk történelmet írt, hiszen Magyarország eddigi legjobb szimulátorsport-eredményét érte el az első Sim Racing világkupa döntőjén.

A világ legjobb idejével, az éremszerzés reményében utazott Tóth Dávid a Sim Racing World Cup 2022 döntőjére, amelyet az AS Monaco stadionjában rendeztek meg.

 

Az előzetes várakozásoknak megfelelően a szimulátoros világbajnokság döntőjén is hihetetlenül erős volt a mezőny, és ismét csak tized-, illetve századmásodpercek döntöttek a versenyzők között az Assetto Corsa játék platformján.

 

A Magyar E-sport Válogatott kiválósága újfent szenzációs teljesítményt nyújtott: megnyerte a virtuális Red Bull Ringen tartott sprintfutamot, míg  Silverstoneban és Imolában a harmadik helyen ért célba, így az utolsó pillanatig harcban állt az aranyéremért. A zárófutamon végül Tóth Dávid a negyedik helyet szerezte meg, így a gigászi küzdelemben a dobogó harmadik fokára állhatott fel összetettben.

 

 

„Kettős érzések kavarognak bennem, hiszen győzni szerettem volna a Magyar E-sport Válogatott színeiben, mégis elégedett vagyok a bronzéremmel. Úgy érzem, a Sim Racing World Cup utolsó szakaszában is sikerült kihoznom magamból a maximumot. Valamennyi előfutam igen szoros volt, és mindenki bejutott a döntőbe, amely a jelentős csúszás miatt végül nem 25, hanem csak 8 körös volt. Ezt nagyon sajnálom, hiszen így kevesebb lehetőségem nyílt arra, hogy ott is megmutathassam a legjobb tudásomat. A barcelonai pályán zajlott a zárófutam, amelyet Szlovénia legjobbja, Jernej Simončič nyert meg, és aki ezáltal a kilencedik világbajnoki címét tudhatja magáénak. Gratulálok az eredményéhez, végig nagyon jól versenyzett és megérdemelt győzelmet aratott. És ezúton is szeretnék köszönetet mondani a Magyar E-sport Szövetségnek, a HUMDA-nak és a Szerencsejáték Zrt.-nek, továbbá Pinczés Ádám csapattársamnak azért a támogatásért, amelyet a felkészülés és a verseny során nyújtottak számomra” – nyilatkozta az immár világbajnoki bronzérmes Tóth Dávid, a K&H MNEB SIM Liga korábbi kétszeres győztese, aki 2022 februárja óta az Arnage Competition csapat tagja.

 

„Rendkívül büszkék vagyunk Tóth Dávid teljesítményére, aki a világ leggyorsabbjaként képviselte hazánkat és egyben Európát is a Sim Racing World Cup 2022-es döntőjében. Káprázatosan versenyzett, a második sprintfutamon például az egész mezőnyt maga mögé utasította, ami fantasztikus sikernek számít. Sajnálatos módon a szimulátoros világbajnokság monacói fináléjának a lebonyolítása nem volt zökkenőmentes. A spanyol versenyző, Pedro Sanchez szabálytalansága miatt óvást adtunk be, de nem kapott büntetést, így Dávid csupán 1 ponttal lemaradva végzett a harmadik helyen” – hangsúlyozta Biró Balázs, a HUNESZ elnöke.

 

„Dávid többszörös SIM Liga bajnokként a világ legjobbjai között, nemzetközi porondon ért el kiemelkedő eredményt, ezzel példát mutatva a hazai szimulátorversenyzők következő generációjának. A szimulátorsport egy olyan határterülete az e-sportnak és az autósportnak, ahol ugyanazokra a képességekre van szükség, mint az autósportban, így nagyszerű eszköz arra, hogy a fiatalabbakat is aktívan bevonjuk a versenyzés világába. A HUNESZ és a HUMDA stratégiai együttműködésének köszönhetően remélhetőleg a jövőben még többen vehetnek részt hasonlóan rangos versenyeken, ahol a Magyar E-sport Válogatott tagjaként képviselhetik Magyarországot.” – hangsúlyozta Őry Kornél, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. sport- és közlekedésbiztonsági szakértője.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezek voltak a legnépszerűbb helyek és személyek az online médiában 2023-ban

Politikusok, sportolók, hazai és külföldi hírességek szerepelnek a leggyakrabban említett nevek között, amelyek megjelentek az online médiatérben 2023-ban. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 93 népszerű médiafelület – televíziós csatornák, újságok, rádiók honlapjai, valamint hírportálok, közösségimédia-felületek, fórumok és blogok – elemzésével azt vizsgálta, kik álltak a hírek és a közbeszéd fókuszában, valamint azt is, hogy hazánk és a nagyvilág helyszínei közül melyek szerepeltek a legtöbbet.

2024. április 23. 19:24

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50