Tippek a sikeres álláskereséshez

forrás: Prím Online, 2023. november 1. 15:01

Az álláskeresésnek is megvannak a nehézségei, buktatói, ezért összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amelyek segítenek minél hamarabb megtalálni az álommunkát.

Ebben a cikkben elsősorban fizikai, segéd- és betanított munkák kereséséhez adunk tanácsokat. Mielőtt a tippek felsorolásához kezdenénk, érdemes megemlíteni a Lajosmizseállás oldalát, azon belül is a https://lajosmizseallas.hu/allasok/betanitott-fizikai-munka oldalt, ahol célszerű szétnézni, hiszen megbízható munkaadók ajánlatai érhetőek el a felületen.


 

Nem szabad várni!

 

Az első, és egyben az egyik legfontosabb tanács, hogy időben el kell kezdeni az álláskeresést. Ha úgy tűnik, hogy a jelenlegi munkaadó rossz piaci helyzetben van, esetleg elmarad a munkabér kifizetésével, minél hamarabb érdemes váltani, és nézni a friss hirdetéseket. Így nagyobb az esélye annak, hogy hamar találunk új állást, és nem kell megküzdeni azzal a pszichés teherrel, hogy vajon időben lesz-e jó munkalehetőség.

 

Ráadásul, ha úgy történik a keresés, hogy az előző munkahely még megvan, akkor valószínűleg, az állásinterjún is jobb teljesítményt lehet nyújtani. Ebben az esetben nincs jelen az a teher, hogy a munkavállalónak azonnal állást kell találnia, mert nincs elegendő bevétele.

 

Időt kell szánni a megfelelő lehetőség megtalálására

 

Az álláskeresés nem egyszerű feladat, többnyire egyik napról a másikra nem lehet megtalálni az ideális munkahelyet. Gyakran elkövetik azt a hibát az álláskeresők, hogy jelentkeznek egy céghez, és várnak a visszajelzésre. Úgy vannak vele, hogy amíg nem kapnak választ, addig nem próbálkoznak új helyeken.

 

Ez nagy hiba, hiszen így napok vagy hetek telnek el úgy, hogy nem történik semmi. Ráadásul sok esetben nem érkezik hívás, csak azoknak, akik felvételt nyertek. Ezért már az első naptól kezdve folyamatosan jelentkezni kell minden ideálisnak tűnő állásra.

 

Továbbá célszerű jelezni az ismerősöknek is a helyzetet. Előfordulhat, hogy közülük valaki tud egy jó lehetőséget. Nem kell szégyellni a munkanélküliséget, bátran lehet segítséget kérni.

 

Fontos szerepe van a közösségi médiás megjelenésnek

 

Még mindig kevesen gondolnak arra, hogy a leendő munkaadójuk vagy az adott cég HR-ese megnézi a jelentkező közösségi médiás megjelenését is. Így tehát körültekintőnek kell lenni abban a tekintetben, hogy mi kerül fel a közösségi oldalakra, és a tekintetben is, hogy a profil kik számára elérhető.

 

Amennyiben hosszú időn át nem sikerül megfelelő munkát találni, érdemes lejjebb adni az igényekből – például bevállalni a hosszabb ingázást, esetleg a költözést.

 

Jó lehet azt is megvizsgálni, hogy reális-e a kért fizetés. Nem tesz jót nekünk, ha sokáig munka nélkül maradunk, mert ezáltal folyamatosan nő a pszichés terhelés. Továbbá azt is fontos hangsúlyozni, hogy csak akkor szabad leállni az álláskereséssel, ha már aláírásra került a szerződés, ugyanis előfordulhat, hogy a szóbeli ígéret nem valósul meg.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Növénynevelő kihívás: fejlődés és tapasztalatok

Bizony nem mindenki csak a számítógépes kütyükkel van elfoglalva szabadidejében, sokan teljesen offline tevékenységbe kezdenek. Például részt vesznek egy növénynevelő kihívásban, amiről a versenyzők is már meg is osztották az első tapasztalataikat. A résztvevők mindegyike négy mini növényt kapott, amelyeket egyedül kell nevelniük, majd leírni a fejlődésüket, dokumentálni minden egyes változást.

2024. április 1. 09:13

Vajon költséghatékony megoldásnak számítanak a mobilházak?

Ha éppen költözés előtt állunk, ha meg szeretnénk oldani a tinédzser vagy fiatal felnőttkorba lépő gyermekünk elindulását az életbe, ha nyaralóra vágyunk, akkor egészen biztos, hogy körülnézünk az ingatlanpiacon, hogy milyen opciók állnak a rendelkezésünkre.

2024. március 1. 22:27

Digitális matekkurzus a sikeres érettségiért

A matek érettségi kitartó felkészülést igényel, ami időnként megterheli a végzősöket. Ezen változtatnak az interaktív módszerek, amelyek újszerűen, élvezetesen adják át és mélyítik el a tudást. A diákok annyira szeretik, hogy nem is várnak vele az utolsó évig.

2024. március 1. 22:23

Egy finom rántotta mindig jó választás

A rohanó hétköznapokban sem feledkezhetünk meg a tápanyagdús reggelikről, de hétvégente is jól esik körbeülni szeretteinkkel az asztalt, és finom falatokkal indítani a napot. Az egyik legjobb opció egy kiadós rántotta, amely energiát ad egész délelőttre! 

2024. március 1. 22:18

Miért fontos, hogy otthon is mindig megfelelően kialakított lábbelit viseljünk?

Amint hazaérünk a munkából, a bevásárlásból vagy bárhonnan, szeretjük rögtön kényelembe helyezni magunkat. Ez vonatkozik a lábainkra is, hiszen előfordulhat, hogy elfáradtunk a jövés-menésben, így akármilyen komfortos is a cipőnk, igyekszünk megszabadulni tőle mihamarabb. 

2024. március 1. 22:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09