Elengedhetetlen készségek és képességek, ha irodai munkára pályázunk

forrás: Prím Online, 2024. február 1. 22:29

Ha irodában szeretnénk szellemi munkát végezni, akkor van néhány olyan készség és képesség, melyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy jól végezzük a munkánkat. Emellett ezek az önéletrajzban is nagyon jól mutatnak.

Az irodai munka manapság igazán népszerű, így ha ezen a területen szeretnénk elhelyezkedni, akkor nem csupán a megfelelő képesítés elengedhetetlen, hanem olyan tulajdonságokra, készségekre is szükségünk van, melyekkel ki tudunk tűnni a tömegből. Az adminisztrációs területen való elhelyezkedésben sokat segíthet, ha megtekintjük a https://erdallas.hu/allasok/adminisztracio-irodai-munka weboldalán megtalálható állásajánlatokat. 

Nyelvtudás

 

Hacsak nem egy kisvárosi irodában akarunk elhelyezkedni, akkor elengedhetetlen a nyelvtudás. A nemzetközi cégek esetében pedig magas, akár tárgyaló szintű nyelvtudást is elvárhat a munkáltató. Elsősorban az angol nyelv ismerete fontos, de cégtől függően a német, francia vagy akár orosz nyelv ismerete is elvárt lehet. Ha több nyelvet is beszélünk vagy akár csak egyet magas szinten, akkor könnyen előnyös helyzetbe kerülhetünk a többi jelentkezőhöz képest. Ha pedig a nyelvek nem tartoznak az erősségeink közé, akkor ideje nekiállnunk behozni a hiányosságainkat.

 

Önálló munkavégzés, csapatmunka

 

Az irodai munka során elengedhetetlen, hogy tudjunk önállóan dolgozni és feltaláljuk magunkat. Ugyanakkor elengedhetetlen, hogy szükség esetén másokkal is együtt tudjunk működni. Természetesen ha elakadunk, akkor nagyon fontos, hogy merjünk segítséget kérni és a megfelelő információk vagy segítség nélkül ne kezdjünk bele olyasmibe, aminek kapcsán bizonytalanok vagyunk.


Priorizálási képesség

 

Az irodai munka során könnyen előfordulhat, hogy azt érezzük, minden a nyakunkba szakadt. Ekkor tudnunk kell priorizálni, vagyis eldönteni, hogy melyek azok a feladatok, amik igazán fontosak és mielőbb el kell készülnünk vele, illetve mi az, ami még várhat. Ha rendelkezünk ezzel a képességgel, akkor kisebb eséllyel csúszunk el a feladatainkkal és kevésbé leszünk stresszesek.

 

Kommunikációs készség

 

Az adminisztrációs munka során előfordulhat, hogy a munkatársakkal, vezetőkkel, üzleti partnerekkel kell kommunikálnunk. Ekkor elvárható, hogy szóban és írásban egyaránt kellőképp diplomatikusan tudjunk fogalmazni. Ha bőven van mit fejlesztenünk ezen a területen, akkor fejlesztő könyvek és kommunikációs készséget fejlesztő tréningek lehetnek segítségünkre.

 

Precizitás

 

Hibázni emberi dolog, azonban ha kellőképp precízek vagyunk, akkor csak ritkán hibázunk. A precizitás egy olyan tulajdonság, mely a legtöbb irodai és adminisztrációs munkakör során elengedhetetlen. Minél alaposabbak vagyunk, annál kisebb eséllyel ejtünk hibákat.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50