Elengedhetetlen készségek és képességek, ha irodai munkára pályázunk

forrás: Prím Online, 2024. február 1. 22:29

Ha irodában szeretnénk szellemi munkát végezni, akkor van néhány olyan készség és képesség, melyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy jól végezzük a munkánkat. Emellett ezek az önéletrajzban is nagyon jól mutatnak.

Az irodai munka manapság igazán népszerű, így ha ezen a területen szeretnénk elhelyezkedni, akkor nem csupán a megfelelő képesítés elengedhetetlen, hanem olyan tulajdonságokra, készségekre is szükségünk van, melyekkel ki tudunk tűnni a tömegből. Az adminisztrációs területen való elhelyezkedésben sokat segíthet, ha megtekintjük a https://erdallas.hu/allasok/adminisztracio-irodai-munka weboldalán megtalálható állásajánlatokat. 

Nyelvtudás

 

Hacsak nem egy kisvárosi irodában akarunk elhelyezkedni, akkor elengedhetetlen a nyelvtudás. A nemzetközi cégek esetében pedig magas, akár tárgyaló szintű nyelvtudást is elvárhat a munkáltató. Elsősorban az angol nyelv ismerete fontos, de cégtől függően a német, francia vagy akár orosz nyelv ismerete is elvárt lehet. Ha több nyelvet is beszélünk vagy akár csak egyet magas szinten, akkor könnyen előnyös helyzetbe kerülhetünk a többi jelentkezőhöz képest. Ha pedig a nyelvek nem tartoznak az erősségeink közé, akkor ideje nekiállnunk behozni a hiányosságainkat.

 

Önálló munkavégzés, csapatmunka

 

Az irodai munka során elengedhetetlen, hogy tudjunk önállóan dolgozni és feltaláljuk magunkat. Ugyanakkor elengedhetetlen, hogy szükség esetén másokkal is együtt tudjunk működni. Természetesen ha elakadunk, akkor nagyon fontos, hogy merjünk segítséget kérni és a megfelelő információk vagy segítség nélkül ne kezdjünk bele olyasmibe, aminek kapcsán bizonytalanok vagyunk.


Priorizálási képesség

 

Az irodai munka során könnyen előfordulhat, hogy azt érezzük, minden a nyakunkba szakadt. Ekkor tudnunk kell priorizálni, vagyis eldönteni, hogy melyek azok a feladatok, amik igazán fontosak és mielőbb el kell készülnünk vele, illetve mi az, ami még várhat. Ha rendelkezünk ezzel a képességgel, akkor kisebb eséllyel csúszunk el a feladatainkkal és kevésbé leszünk stresszesek.

 

Kommunikációs készség

 

Az adminisztrációs munka során előfordulhat, hogy a munkatársakkal, vezetőkkel, üzleti partnerekkel kell kommunikálnunk. Ekkor elvárható, hogy szóban és írásban egyaránt kellőképp diplomatikusan tudjunk fogalmazni. Ha bőven van mit fejlesztenünk ezen a területen, akkor fejlesztő könyvek és kommunikációs készséget fejlesztő tréningek lehetnek segítségünkre.

 

Precizitás

 

Hibázni emberi dolog, azonban ha kellőképp precízek vagyunk, akkor csak ritkán hibázunk. A precizitás egy olyan tulajdonság, mely a legtöbb irodai és adminisztrációs munkakör során elengedhetetlen. Minél alaposabbak vagyunk, annál kisebb eséllyel ejtünk hibákat.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Növénynevelő kihívás: fejlődés és tapasztalatok

Bizony nem mindenki csak a számítógépes kütyükkel van elfoglalva szabadidejében, sokan teljesen offline tevékenységbe kezdenek. Például részt vesznek egy növénynevelő kihívásban, amiről a versenyzők is már meg is osztották az első tapasztalataikat. A résztvevők mindegyike négy mini növényt kapott, amelyeket egyedül kell nevelniük, majd leírni a fejlődésüket, dokumentálni minden egyes változást.

2024. április 1. 09:13

Vajon költséghatékony megoldásnak számítanak a mobilházak?

Ha éppen költözés előtt állunk, ha meg szeretnénk oldani a tinédzser vagy fiatal felnőttkorba lépő gyermekünk elindulását az életbe, ha nyaralóra vágyunk, akkor egészen biztos, hogy körülnézünk az ingatlanpiacon, hogy milyen opciók állnak a rendelkezésünkre.

2024. március 1. 22:27

Digitális matekkurzus a sikeres érettségiért

A matek érettségi kitartó felkészülést igényel, ami időnként megterheli a végzősöket. Ezen változtatnak az interaktív módszerek, amelyek újszerűen, élvezetesen adják át és mélyítik el a tudást. A diákok annyira szeretik, hogy nem is várnak vele az utolsó évig.

2024. március 1. 22:23

Egy finom rántotta mindig jó választás

A rohanó hétköznapokban sem feledkezhetünk meg a tápanyagdús reggelikről, de hétvégente is jól esik körbeülni szeretteinkkel az asztalt, és finom falatokkal indítani a napot. Az egyik legjobb opció egy kiadós rántotta, amely energiát ad egész délelőttre! 

2024. március 1. 22:18

Miért fontos, hogy otthon is mindig megfelelően kialakított lábbelit viseljünk?

Amint hazaérünk a munkából, a bevásárlásból vagy bárhonnan, szeretjük rögtön kényelembe helyezni magunkat. Ez vonatkozik a lábainkra is, hiszen előfordulhat, hogy elfáradtunk a jövés-menésben, így akármilyen komfortos is a cipőnk, igyekszünk megszabadulni tőle mihamarabb. 

2024. március 1. 22:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09