Tiszta levegő zárt térben is!

forrás: Prím Online, 2024. február 1. 21:25

Éttermet üzemeltet, esetleg kávézót vagy szállodát? Közösségi helyiségben tölt több időt? Akkor Önnek különösen fontos, hogy vendégei vagy családtagjai vírusos időszakban is biztonságban érezzék magukat akkor is, ha sokan tartózkodnak egyidejűleg zárt térben. Bár már megtanulunk együtt élni a különböző járványokkal, mégis sokakban ott a félelem, hogy megéri-e vajon közösségbe menni.

Ha Ön olyan pluszt tud biztosítani, amivel a biztonságérzet növelhető, akkor versenyelőnyben lesz! A légtér hatékony tisztítására ma már számos berendezés létezik. Nem mindegy azonban, hogy megbízható minőséget választ vagy csak egy terméket a sok közül. Például a BonAir.hu levegőfertőtlenítő légtisztítókat is kínál. 

Fertőzésveszély a légtérben

 

Köztudott, hogy elsősorban cseppfertőzéssel terjednek a vírusok, főként lélegzetvétellel, a légutakon keresztül. Ez leginkább a közösségi terekben, több embert is vonzó programokon alakulhat ki. Vagyis ha Ön vendéglátóhelyet üzemeltet, a zárt tér miatt fokozott a fertőzésveszély.

 

Sem a magas, sem az alacsony páratartalom nem megfelelő, ugyanis mindkettő megterhelést jelent a szervezetnek. 40-60% százalék között beszélhetünk ideális állapotról, de ezt is számos tényező befolyásolhatja.

 

Ha ettől szárazabb a levegő, kiszáradnak a légutak, és a vírusok is jobban terjednek. Például 20%-os értékek mellett, köhögést követően 4-5 órával a légtérben maradnak, míg optimális százaléknál ez az idő jelentős mértékben csökken.

 

Hatékony légfertőtlenítés zárt terekben

 

Szerencsére hazánkban is elérhetőek azok a berendezések, amelyekkel természetes és eredményes légfertőtlenítésre van lehetőség. A fentiekben említett oldalon az 5 évtizedes tapasztalattal rendelkező, svájci BONECO gyár többféle, légállapotjavító készülékét is megtalálja. Íme néhány tipp!

 

  • Ha például légmosó készüléknél vegyszermentes vírus- és baktériumölő folyadékot adagol a vízhez, segíti a tiszta, optimális páratartalmú levegő megteremtését.
  • Nem magas a páratartalom? Akkor a különböző légmosó-légtisztító készülékekkel megfelelő hatást tud elérni.

 

Hogyan válasszon készüléket?

 

Eldöntötte: szeretné biztonságosabbá tenni a levegőt akár a nappalijában, irodájában vagy vendéglátóhelyén. De hogyan kezdjen hozzá? Vajon hány készülékre van szükség? Légmosó kell, légtisztító vagy légtisztítóval kombinált párásító?

 

Nem egyszerű és nem is könnyű a választás. Gondolja át az érintett helyiség(ek) paramétereit! Hány köbméter, mennyi a nyári és a téli jellemző páratartalom, illetve mi az, amit ki kellene szűrni a levegőben. Ha ezekkel tisztában van, egyszerűbb és gyorsabb lesz a termékválasztás.

 

Ha esetleg mégsem sikerülne azonnal választani, akkor nézze át a termékek adatait vagy a BonAir.hu esetében akár szaktanácsadók segítségét is kérheti. Tisztítsa meg innovatívan, gyorsan és környezetbarát módon a zárt terek levegőjét! A vendégek bizalmukkal fogják díjazni a törekvését!

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Növénynevelő kihívás: fejlődés és tapasztalatok

Bizony nem mindenki csak a számítógépes kütyükkel van elfoglalva szabadidejében, sokan teljesen offline tevékenységbe kezdenek. Például részt vesznek egy növénynevelő kihívásban, amiről a versenyzők is már meg is osztották az első tapasztalataikat. A résztvevők mindegyike négy mini növényt kapott, amelyeket egyedül kell nevelniük, majd leírni a fejlődésüket, dokumentálni minden egyes változást.

2024. április 1. 09:13

Vajon költséghatékony megoldásnak számítanak a mobilházak?

Ha éppen költözés előtt állunk, ha meg szeretnénk oldani a tinédzser vagy fiatal felnőttkorba lépő gyermekünk elindulását az életbe, ha nyaralóra vágyunk, akkor egészen biztos, hogy körülnézünk az ingatlanpiacon, hogy milyen opciók állnak a rendelkezésünkre.

2024. március 1. 22:27

Digitális matekkurzus a sikeres érettségiért

A matek érettségi kitartó felkészülést igényel, ami időnként megterheli a végzősöket. Ezen változtatnak az interaktív módszerek, amelyek újszerűen, élvezetesen adják át és mélyítik el a tudást. A diákok annyira szeretik, hogy nem is várnak vele az utolsó évig.

2024. március 1. 22:23

Egy finom rántotta mindig jó választás

A rohanó hétköznapokban sem feledkezhetünk meg a tápanyagdús reggelikről, de hétvégente is jól esik körbeülni szeretteinkkel az asztalt, és finom falatokkal indítani a napot. Az egyik legjobb opció egy kiadós rántotta, amely energiát ad egész délelőttre! 

2024. március 1. 22:18

Miért fontos, hogy otthon is mindig megfelelően kialakított lábbelit viseljünk?

Amint hazaérünk a munkából, a bevásárlásból vagy bárhonnan, szeretjük rögtön kényelembe helyezni magunkat. Ez vonatkozik a lábainkra is, hiszen előfordulhat, hogy elfáradtunk a jövés-menésben, így akármilyen komfortos is a cipőnk, igyekszünk megszabadulni tőle mihamarabb. 

2024. március 1. 22:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09