Tiszta levegő zárt térben is!

forrás: Prím Online, 2024. február 1. 21:25

Éttermet üzemeltet, esetleg kávézót vagy szállodát? Közösségi helyiségben tölt több időt? Akkor Önnek különösen fontos, hogy vendégei vagy családtagjai vírusos időszakban is biztonságban érezzék magukat akkor is, ha sokan tartózkodnak egyidejűleg zárt térben. Bár már megtanulunk együtt élni a különböző járványokkal, mégis sokakban ott a félelem, hogy megéri-e vajon közösségbe menni.

Ha Ön olyan pluszt tud biztosítani, amivel a biztonságérzet növelhető, akkor versenyelőnyben lesz! A légtér hatékony tisztítására ma már számos berendezés létezik. Nem mindegy azonban, hogy megbízható minőséget választ vagy csak egy terméket a sok közül. Például a BonAir.hu levegőfertőtlenítő légtisztítókat is kínál.



 

Fertőzésveszély a légtérben

 

Köztudott, hogy elsősorban cseppfertőzéssel terjednek a vírusok, főként lélegzetvétellel, a légutakon keresztül. Ez leginkább a közösségi terekben, több embert is vonzó programokon alakulhat ki. Vagyis ha Ön vendéglátóhelyet üzemeltet, a zárt tér miatt fokozott a fertőzésveszély.

 

Sem a magas, sem az alacsony páratartalom nem megfelelő, ugyanis mindkettő megterhelést jelent a szervezetnek. 40-60% százalék között beszélhetünk ideális állapotról, de ezt is számos tényező befolyásolhatja.

 

Ha ettől szárazabb a levegő, kiszáradnak a légutak, és a vírusok is jobban terjednek. Például 20%-os értékek mellett, köhögést követően 4-5 órával a légtérben maradnak, míg optimális százaléknál ez az idő jelentős mértékben csökken.

 

Hatékony légfertőtlenítés zárt terekben

 

Szerencsére hazánkban is elérhetőek azok a berendezések, amelyekkel természetes és eredményes légfertőtlenítésre van lehetőség. A fentiekben említett oldalon az 5 évtizedes tapasztalattal rendelkező, svájci BONECO gyár többféle, légállapotjavító készülékét is megtalálja. Íme néhány tipp!

 

  • Ha például légmosó készüléknél vegyszermentes vírus- és baktériumölő folyadékot adagol a vízhez, segíti a tiszta, optimális páratartalmú levegő megteremtését.
  • Nem magas a páratartalom? Akkor a különböző légmosó-légtisztító készülékekkel megfelelő hatást tud elérni.

 

Hogyan válasszon készüléket?

 

Eldöntötte: szeretné biztonságosabbá tenni a levegőt akár a nappalijában, irodájában vagy vendéglátóhelyén. De hogyan kezdjen hozzá? Vajon hány készülékre van szükség? Légmosó kell, légtisztító vagy légtisztítóval kombinált párásító?

 

Nem egyszerű és nem is könnyű a választás. Gondolja át az érintett helyiség(ek) paramétereit! Hány köbméter, mennyi a nyári és a téli jellemző páratartalom, illetve mi az, amit ki kellene szűrni a levegőben. Ha ezekkel tisztában van, egyszerűbb és gyorsabb lesz a termékválasztás.

 

Ha esetleg mégsem sikerülne azonnal választani, akkor nézze át a termékek adatait vagy a BonAir.hu esetében akár szaktanácsadók segítségét is kérheti. Tisztítsa meg innovatívan, gyorsan és környezetbarát módon a zárt terek levegőjét! A vendégek bizalmukkal fogják díjazni a törekvését!

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan lehet elkövetni közúti veszélyeztetést?

A közúti veszélyeztetés szándékos bűncselekmény, mert a járművezető a szabályokat szándékosan szegi meg, a veszélyhelyzet pedig konkrétan meghatározott személyekre és helyzetre irányul. Az elkövető csak olyan személy lehet, aki a közúti közlekedés szabályainak hatálya alatt áll, tehát nem gyalogos és nem utas. 

2024. július 1. 22:57

A technológia és a design találkozása: modern fotótapéták

A mai modern otthonokba egyre népszerűbbé válnak a fotótapéták és a fotóposzterek, amelyek legnagyobb előnye az igazán élethű megjelenésük mellett, hogy bármilyen mintával elkészíthetőek, így minden otthon ideális dekorációi lehetnek.

2024. július 1. 22:51

Apróságok és kütyük, amelyeknek minden autós örülni fog

Ha ajándékozásról van szó, szeretteinket általában szeretnénk valami hasznos és emlékezetes dologgal meglepni. Ez azonban nem mindig egyszerű feladat. Szerencsére azonban egy vérbeli autós számára rengeteg izgalmas ajándékötlet közül válogathatunk.

2024. július 1. 22:45

Stílusos lakberendezési kiegészítő: sávroló

Ahogy megjelennek az első napsugarak, az árnyékolás is egyre fontosabbá válik a belső terekben. Ma már többféle eszköz létezik erre a célra, de nem mindegyikkel teremthető tökéletes sötétség. A leghatékonyabb ebből a szempontból a redőny. Ennek léteznek alumínium és műanyag változatai, kézzel mozgatható, illetve motoros modelljei is.

2024. július 1. 22:44

Radiátorfestés egyszerűen, hatékonyan

Egy régi, kopott, olykor rozsdás radiátor nem valami szép látvány. Azonban nem kell rögtön a cserére gondolnunk, ha ilyennel találkozunk. A megfelelő eljárással és kiváló minőségű hőálló festékkel könnyen megoldhatjuk a problémát. 

2024. július 1. 22:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kék halál képernyőn túl: miért ne hagyjuk figyelmen kívül a szoftverfrissítéseket?

2024. július 26. 13:59

Idén a fenntartható cégek tulajdonosait is díjazza az EY

2024. július 24. 13:59

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55