Tiszta levegő zárt térben is!

forrás: Prím Online, 2024. február 1. 21:25

Éttermet üzemeltet, esetleg kávézót vagy szállodát? Közösségi helyiségben tölt több időt? Akkor Önnek különösen fontos, hogy vendégei vagy családtagjai vírusos időszakban is biztonságban érezzék magukat akkor is, ha sokan tartózkodnak egyidejűleg zárt térben. Bár már megtanulunk együtt élni a különböző járványokkal, mégis sokakban ott a félelem, hogy megéri-e vajon közösségbe menni.

Ha Ön olyan pluszt tud biztosítani, amivel a biztonságérzet növelhető, akkor versenyelőnyben lesz! A légtér hatékony tisztítására ma már számos berendezés létezik. Nem mindegy azonban, hogy megbízható minőséget választ vagy csak egy terméket a sok közül. Például a BonAir.hu levegőfertőtlenítő légtisztítókat is kínál. 

Fertőzésveszély a légtérben

 

Köztudott, hogy elsősorban cseppfertőzéssel terjednek a vírusok, főként lélegzetvétellel, a légutakon keresztül. Ez leginkább a közösségi terekben, több embert is vonzó programokon alakulhat ki. Vagyis ha Ön vendéglátóhelyet üzemeltet, a zárt tér miatt fokozott a fertőzésveszély.

 

Sem a magas, sem az alacsony páratartalom nem megfelelő, ugyanis mindkettő megterhelést jelent a szervezetnek. 40-60% százalék között beszélhetünk ideális állapotról, de ezt is számos tényező befolyásolhatja.

 

Ha ettől szárazabb a levegő, kiszáradnak a légutak, és a vírusok is jobban terjednek. Például 20%-os értékek mellett, köhögést követően 4-5 órával a légtérben maradnak, míg optimális százaléknál ez az idő jelentős mértékben csökken.

 

Hatékony légfertőtlenítés zárt terekben

 

Szerencsére hazánkban is elérhetőek azok a berendezések, amelyekkel természetes és eredményes légfertőtlenítésre van lehetőség. A fentiekben említett oldalon az 5 évtizedes tapasztalattal rendelkező, svájci BONECO gyár többféle, légállapotjavító készülékét is megtalálja. Íme néhány tipp!

 

  • Ha például légmosó készüléknél vegyszermentes vírus- és baktériumölő folyadékot adagol a vízhez, segíti a tiszta, optimális páratartalmú levegő megteremtését.
  • Nem magas a páratartalom? Akkor a különböző légmosó-légtisztító készülékekkel megfelelő hatást tud elérni.

 

Hogyan válasszon készüléket?

 

Eldöntötte: szeretné biztonságosabbá tenni a levegőt akár a nappalijában, irodájában vagy vendéglátóhelyén. De hogyan kezdjen hozzá? Vajon hány készülékre van szükség? Légmosó kell, légtisztító vagy légtisztítóval kombinált párásító?

 

Nem egyszerű és nem is könnyű a választás. Gondolja át az érintett helyiség(ek) paramétereit! Hány köbméter, mennyi a nyári és a téli jellemző páratartalom, illetve mi az, amit ki kellene szűrni a levegőben. Ha ezekkel tisztában van, egyszerűbb és gyorsabb lesz a termékválasztás.

 

Ha esetleg mégsem sikerülne azonnal választani, akkor nézze át a termékek adatait vagy a BonAir.hu esetében akár szaktanácsadók segítségét is kérheti. Tisztítsa meg innovatívan, gyorsan és környezetbarát módon a zárt terek levegőjét! A vendégek bizalmukkal fogják díjazni a törekvését!

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50