Radiátorfestés egyszerűen, hatékonyan

forrás: Prím Online, 2024. július 1. 22:39

Egy régi, kopott, olykor rozsdás radiátor nem valami szép látvány. Azonban nem kell rögtön a cserére gondolnunk, ha ilyennel találkozunk. A megfelelő eljárással és kiváló minőségű hőálló festékkel könnyen megoldhatjuk a problémát. 

Festéket a radiátorra

 

Festékboltban a radiátorokhoz gyártott készítményekkel is találkozhatunk. Ha rászánjuk magunkat a festésre, érdemes egy egész hétvégét ennek szentelni. Ha pedig már így döntöttünk, akkor akár a kreativitásunknak is teret engedhetünk, így a klasszikus fehér helyett más színeket is választhatunk. Mondjuk a feketét vagy akár karakteresebb árnyalatokat is. A radiátornak nem kell mindig fehérnek lennie. 

 

 

A radiátorfestés lépéseit könnyedén össze tudjuk foglalni, az alapos előkészítés, a megfelelő, kiváló minőségű festék nyilván alapvetően szükségesek, de vajon mi kell még? 

 

A legfontosabb előkészületi lépések

 

Talán mondani sem kell, de mindenképp kapcsoljuk ki a radiátort, és hagyjuk teljesen kihűlni, csak akkor kezdjünk bele a munkálatokba. Érdemes a nyári időszakra időzíteni, amikor nem kell fűteni, és a szellőztetés is jobban megoldható. 

 

A második fontos lépés, hogy készítsük elő a terepet. Nyissuk ki az ablakot a jó szellőzés érdekében, helyezzünk valamilyen védőfóliát a radiátor alá, hogy megvédjük a padlóburkolatot, és vegyünk fel maszkot, hogy megvédjük magunkat a portól. 

 

A radiátort egyébként nem szükséges levenni a falról a festéshez. Sokkal jobban járunk, ha egy darab kartont helyezünk a radiátor és a fal közé. Ragasszuk le továbbá a szabályozószelepeket és a légtelenítő szelepeket. 

 

Ezután jöhet a tisztítás. Meleg, mosószeres vízzel és nedves rongyokkal tisztítsuk le a radiátorokat, majd hagyjuk teljesen megszáradni. Ha már tiszta és száraz és van rajta rozsda, vagy a festék itt-ott levált, lepattogzott, akkor csiszoljuk le az érintett felületeket. 

 

A csiszolás után jöhet egy újabb takarítás, porszívózzunk fel, hogy pormentesen tudjunk ezután dolgozni. 

 

Alapozás és festés a tartósságért

 

Ha megfelelően előkészítettük a felületet, akkor jöhet az alapozás, érdemes korróziógátló alapozófestéket választani, így növeljük a radiátoraink élettartamát. Az alapozást hagyjuk teljesen megszáradni. Ezután már csak a festés van hátra, amihez a szükséges ecseteket szintén be tudjuk szerezni a Piktorfestéktől. A nehezen hozzáférhető részeknél aeroszolos festékeket is használhatunk. 

 

Az első réteg lefestése után ismét várjunk a teljes száradásig, majd ha csíkos a végeredmény, jöhet egy újabb réteg. Amivel bánjunk azért csínján, ne hagyjuk, hogy a festék megfolyjon, mert ezeket a folyáscsíkokat később nem tudjuk majd kijavítani. 

 

A radiátorfestés nem is olyan nagy ördöngösség, azonban fontos, hogy ne kapkodjunk, szánjuk rá az időt, és minőségi anyagokat és eszközöket használjunk a lehető legjobb és legtartósabb végeredmény érdekében.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stílusos lakberendezési kiegészítő: sávroló

Ahogy megjelennek az első napsugarak, az árnyékolás is egyre fontosabbá válik a belső terekben. Ma már többféle eszköz létezik erre a célra, de nem mindegyikkel teremthető tökéletes sötétség. A leghatékonyabb ebből a szempontból a redőny. Ennek léteznek alumínium és műanyag változatai, kézzel mozgatható, illetve motoros modelljei is.

2024. július 1. 22:44

Radiátorfestés egyszerűen, hatékonyan

Egy régi, kopott, olykor rozsdás radiátor nem valami szép látvány. Azonban nem kell rögtön a cserére gondolnunk, ha ilyennel találkozunk. A megfelelő eljárással és kiváló minőségű hőálló festékkel könnyen megoldhatjuk a problémát. 

2024. július 1. 22:39

Mitől vesznek komolyan egy vállalkozást?

A cégek versengenek az érdeklődők figyelméért. A vásárlók nem csak a megkapó marketing vagy a minőség miatt választanak egy terméket: a döntést befolyásolja az is, mit sugároz magáról a vállalkozás.

2024. június 1. 23:00

A konverzióoptimalizálás során a weboldal finomhangolása kerül előtérbe

Sokan nem is hinnék, de ha egy weboldalon egy vásárlásra ösztönző gomb rossz helyre kerül, akkor elképzelhető, hogy a vásárló azt nem veszi észre és kilép az oldalunkról anélkül, hogy bármit vásárolt volna. A konverzióoptimalizálás, azaz a Click Rate Option, tulajdonképpen a konverziós arányok optimalizálását jelenti.

2024. június 1. 22:55

Hogyan válaszd ki a hűséges útitársadat a nyaraláshoz?

Ha kiválasztottad az úti célt az idei nyaralásodhoz, és le is foglaltad a szállást a neten, akkor elkezdhetsz gondolkodni azon, hogy milyen bőröndöt válassz az útra, ami cseppet sem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik.

2024. június 1. 22:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01