Stílusos lakberendezési kiegészítő: sávroló

forrás: Prím Online, 2024. július 1. 22:44

Ahogy megjelennek az első napsugarak, az árnyékolás is egyre fontosabbá válik a belső terekben. Ma már többféle eszköz létezik erre a célra, de nem mindegyikkel teremthető tökéletes sötétség. A leghatékonyabb ebből a szempontból a redőny. Ennek léteznek alumínium és műanyag változatai, kézzel mozgatható, illetve motoros modelljei is.

Fontos az Ön számára az, hogy modern, letisztult, mégis egyedi környezetet teremtsen az otthonában az árnyékolóval? Akkor érdemes néhány lakberendezési tippet is fontolóra venni! Ma, a smarteszközök korában már számos olyan szoftver elérhető akár ingyenesen is, amelyek segíthetnek abban, hogy még stílusosabb legyen a lakásunk. De ehhez először meg kell lenni az alapelképzeléseknek.

 

Például világviszonylatban is újdonságnak számít az Árnyékrendelő.hu által forgalmazott sávroló. De vajon illeszkedik-e a mi otthonunkhoz? Harmonizál-e a többi lakberendezési tárggyal? Elegendő sötétséget biztosít-e? Cikkünkben most ennek eldöntéséhez igyekszünk néhány tippet adni. Tartson velünk!

 

 

Mi is az a sávroló?

 

A beltéri árnyékolók között egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a sávrolók. Ezek téglalap alakú, főként textilből gyártott termékek, amelyek világosabb és sötétebb csíkokból állnak. Dupla rétegük van, ennek eredményeként ha mozgatjuk, akkor változtatják a helyzetüket. Vagyis egyik a másik alatt vagy egymást fedve is elhelyezkedhet. Így még a fényviszonyokat is szabályozni lehet velük, ugyanis a világos fényáteresztő, a sötét pedig árnyékoló funkciót tölt be.

 

Színek és mintázat

 

Attól függően, hogy milyen színek uralkodnak a nappalinkban vagy az érintett helyiségben, többféle sávroló közül is választhatunk. Akár teljesen egyedi árnyékoló gyártatására is van lehetőség, nemcsak színvilágban, hanem méretben is.

 

Rögzítés és egyéb mechanikai tudnivalók

 

A sávrolót saját magunk is mozgathatjuk, de gyöngylánccal is működtethetjük. Sőt, ha igazi komfortra vágyunk, akkor létezik motoros kivitel táv-, illetve fali kapcsolóval.

 

Mivel az árnyékoló tokja alumínium, így a RAL színskála szerint lehet szinterezni. Ennek köszönhetően a textil színéhez leginkább illeszkedő verziót választhatjuk.

 

Annak eredményeként, hogy egy speciális konzollal működik, mennyezetre és oldalfalra is rögzíthető az érintett helyiség kialakításának, illetve az eszköz méretének megfelelően.

 

Ha teljes sötétséget szeretnénk teremteni beltérben, vagyis 100%-os árnyékolásra vágyunk, akkor nem a sávroló a legjobb választás. Vele inkább a beeresztendő fény mennyiségét tudjuk szabályozni, és dekorációs szerepet tölt be. Ha okosotthonunk van, akkor a többi intelligens eszközzel összhangba hozható a roló is. Így akár be is programozhatjuk a működését előre. A motoros verzió lehetőséget ad arra, hogy táv- vagy fali kapcsolóval irányítsuk az árnyékolást.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stílusos lakberendezési kiegészítő: sávroló

Ahogy megjelennek az első napsugarak, az árnyékolás is egyre fontosabbá válik a belső terekben. Ma már többféle eszköz létezik erre a célra, de nem mindegyikkel teremthető tökéletes sötétség. A leghatékonyabb ebből a szempontból a redőny. Ennek léteznek alumínium és műanyag változatai, kézzel mozgatható, illetve motoros modelljei is.

2024. július 1. 22:44

Radiátorfestés egyszerűen, hatékonyan

Egy régi, kopott, olykor rozsdás radiátor nem valami szép látvány. Azonban nem kell rögtön a cserére gondolnunk, ha ilyennel találkozunk. A megfelelő eljárással és kiváló minőségű hőálló festékkel könnyen megoldhatjuk a problémát. 

2024. július 1. 22:39

Mitől vesznek komolyan egy vállalkozást?

A cégek versengenek az érdeklődők figyelméért. A vásárlók nem csak a megkapó marketing vagy a minőség miatt választanak egy terméket: a döntést befolyásolja az is, mit sugároz magáról a vállalkozás.

2024. június 1. 23:00

A konverzióoptimalizálás során a weboldal finomhangolása kerül előtérbe

Sokan nem is hinnék, de ha egy weboldalon egy vásárlásra ösztönző gomb rossz helyre kerül, akkor elképzelhető, hogy a vásárló azt nem veszi észre és kilép az oldalunkról anélkül, hogy bármit vásárolt volna. A konverzióoptimalizálás, azaz a Click Rate Option, tulajdonképpen a konverziós arányok optimalizálását jelenti.

2024. június 1. 22:55

Hogyan válaszd ki a hűséges útitársadat a nyaraláshoz?

Ha kiválasztottad az úti célt az idei nyaralásodhoz, és le is foglaltad a szállást a neten, akkor elkezdhetsz gondolkodni azon, hogy milyen bőröndöt válassz az útra, ami cseppet sem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik.

2024. június 1. 22:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01