Megjelent a Windows XP Update Rollup 1

Tóth Kristóf, 2003. október 20. 22:12

Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója nem is olyan rég
ígéretet tett arra, hogy a Microsoft egyszerűsíteni és javítani kíván a
biztonsági javítások kiadási rendszerén, ennek bizonyítékaként pedig a
szoftvercég a napokban kiadott egy olyan, úgynevezett szuper patchet a
Windows XP operációs rendszerhez, mely egyetlen csomagban huszonkét
kritikusnak minősített frissítést tartalmaz.
Az Update Rollup 1 for Microsoft Windows XP nevet viselő javítócsomag közel 9 MB-os mérettel rendelkezik, és a redmondi székhelyű vállalat Windowsupdate.com címen elérhető internetes oldalain keresztül érhető el. A csomag többek közt tizenhét olyan javítást tartalmaz, melyről 2002 és 2003 folyamán a Microsoft féle Security Bulletinekből, vagyis biztonsági jelentésekből már értesülhettünk.

Ismeretes, hogy a Windows XP automatikus szoftverfrissítési szolgáltatása révén a felhasználóknak rendkívül könnyű dolguk van a különböző javítócsomagok beszerzésével és telepítésével kapcsolatban. A Microsoft munkatársai elmondták, hogy a Windows XP Update Rollup elsősorban azon felhasználók és rendszergazdák dolgát hivatott megkönnyíteni, akik az eddigiekben nem telepítették egyesével a kisebb-nagyobb frissítéseket, ugyanis most egyetlen nagyobb csomagban beszerezhetik és telepíthetik azokat.

A Windows XP Update Rollup a Microsoft szoftverfrissítési terjesztési rendszere megújításának első, kézzel fogható eredménye. Steve Ballmer, a vállalat vezetője a közelmúltban New Orleans-ban megrendezett Microsoft Worldwide Partner Conference nevezetű szakmai rendezvény keretein belül jelentette be, hogy a Microsoft számos változtatást kíván végrehajtani eddigi szoftverfrissítési rendszerén, melyet az elmúlt időkben számos kritika ért. Ballmer elmondta, hogy a Microsoft a felhasználói igényekhez alkalmazkodva a jövőben nem hetente, hanem havonta fogja kiadni javítócsomagjait, persze ez alól kivételt képeznek a rendkívül veszélyes biztonsági rések betömésére hivatott javítások. Ide kapcsolódó hír, hogy a Microsoft csak valamikor a jövő év közepén tervezi kiadni a Windows XP Service Pack 2-t.

A Samsung TV formatervezésének története

A 2006-ban bemutatott keskeny Bordeaux LCD TV-től, egészen a legújabb, 2021-es Neo QLED  8K modellekig, a Samsung dizájnfilozófiája számos egyedülálló készülék megalkotásához vezetett. A televíziók kialakítása a hatékonyságra és a felhasználóbarát megoldásokra fókuszál, amelyeket világszerte kedvelnek a tévénézők. 

2021. július 25. 16:08

Az ELTE Informatikai Kar tovább erősítette pozícióját a felsőoktatásban

Az ELTE Informatikai Kar idei felvételi eredményei a növekedésről, a felsőoktatási rendszerben elfoglalt pozíció további erősödéséről szólnak. Fontos, hogy az egyes képzési területeken a felvételt nyert hallgatók számának emelkedése a minőség emelkedésével jár együtt. Ezt legjobban az mutatja, hogy az átlagpontszám a tavalyihoz képest is emelkedett, immár 450 pont.

2021. július 25. 12:10

A győri egyetem hallgatói segítik a TSPC Csoportot Budapest legnagyobb egészségügyi fejlesztésében

A győri Széchenyi István Egyetem rendkívül fontosnak tartja a gyakorlatorientált képzést és a gazdaság szereplőivel való szoros kapcsolatot. Mindkettőre jó példa a TSPC Csoporttal közös program, amelynek keretében az intézmény építészhallgatói a budapesti Szent János Kórház fejlesztési folyamatában vesznek részt.

2021. július 25. 10:19

Így változott a Samsung TV-k formavilága

A 2006-ban bemutatott keskeny Bordeaux LCD TV-től, egészen a legújabb, 2021-es Neo QLED  8K modellekig, a Samsung dizájnfilozófiája számos egyedülálló készülék megalkotásához vezetett. A televíziók kialakítása a hatékonyságra és a felhasználóbarát megoldásokra fókuszál, amelyeket világszerte kedvelnek a tévénézők. 

2021. július 25. 10:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53